Fenerbahçe Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilginç rekor! Bu sezon bir ilk

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilginç rekor! Bu sezon bir ilk

24.12.2023 - 21:31 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 18. haftasında şampiyonluk yarışındaki kritik mücadelede Fenerbahçe konuk ettiği ezeli rakibi Galatasaray'la golsüz berabere kaldı. Yoğun ikili mücadelenin yaşandığı ve 7 sarı kartın çıktığı zorlu müsabakada rekor kırıldı.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilginç rekor Bu sezon bir ilk

Trendyol Süper Lig'in 18. haftası dev derbiye sahne oldu. Aynı puan sahip iki takımdan Fenerbahçe Kadıköy'de ezeli rakibi Galatasaray'ı konuk etti.

Haberin Devamı

İSABETLİ İLK ŞUT ZIYECH'TEN

Büyük mücadeleye sahne olan karşılaşma, pozisyon açısından ise oldukça kısır geçti. Derbide kaleye atılan ilk ve tek isabetli şutu 70. dakikada Galatasaray adına Hakim Ziyech çekti. Faslı futbolcunun vuruşunda top kaleci Livakovic'te kaldı. 

DURAN TOPTAN GOL BULMAYA ÇALIŞTILAR

Özellikle son bölümde duran toptan gol atmayı amaçlayan iki takımın da çabaları sonucu değiştirmedi. Zirve yolundaki bu kritik mücadele golsüz sona erdi. İki takımda puanlarını 44'e yükseltirken, Fenerbahçe averajla liderlik koltuğunu korudu.  Topun oyunda kalma süresinin 43.08 dakika olması dikkat çekti. 

Haberin Devamı

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilginç rekor Bu sezon bir ilk

Haberin Devamı

HAKEM ARDA KARDEŞLER 7 SARI KART GÖSTERDİ 

Kariyerinde ikinci kez derbi maçı yöneten hakem Arda Kardeşler, derbide toplam 7 kez kartına başvurdu. Kardeşler, müsabakada sarı-kırmızılılarda Lucas Torreira, Sacha Boey, Hakim Ziyech ve Kerem Aktürkoğlu’na, sarı-lacivertlilerde de Bright Osayi-Samuel, İrfan Can Kahveci ve Joshua King’e sarı kart gösterdi.

SEZONUN FAUL REKORU KIRILDI

Dev karşılaşmada ilginç rekora imza atıldı. İkili mücadelelerin yüksek olduğu, gerilimin bazı anlarda yükseldiği zorlu müsabakada tam 45 faul yapıldı. Böylece Fenerbahçe-Galatasaray maçı, sezonun en çok faul yapılan karşılaşması oldu.

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde ilginç rekor Bu sezon bir ilk