Fenerbahçe Fenerbahçe - Kasımpaşa: 3-2

Fenerbahçe - Kasımpaşa: 3-2

25.04.2021 - 17:31 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 37. haftasında Fenerbahçe, sahasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Şampiyonluk yarışında rakipleri Beşiktaş ve Galatasaray'ın hata yapmadığı haftada Sarı Lacivertliler sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Fenerbahçe - Kasımpaşa: 3-2

Süper Lig'de 37. haftasında Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki rakiplerinin kazandığı haftada düşme hattındaki Kasımpaşa'yı konuk etti. Fenerbahçe sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Haberin Devamı

Ülker Stadyumu'nda Fenerbahçe'nin gollerini 15. ve 45+1. (pen) dakikalarda Valencia, 40. dakikada Szalai attı. Kasımpaşa'nın gollerini 21. dakikada Hajradinovic ve 82. dakikada penaltıdan Hadergjonaj kaydetti.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 72 yaptı ve lider Beşiktaş'ı 3 puan geriden takip etti. Kasımpaşa ise 37 puanla 16. sırada kaldı. 

FENERBAHÇE - KASIMPAŞA: 3-2

Stat: Ülker 

Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşcıoğlu, Erdem Bayık 

Fenerbahçe: Harun Tekin, Nazım Sangare, Serdar Aziz, Szalai, Caner Erkin, Sosa, Mert Hakan Yandaş (Dk. 72 Sinan Gümüş), Ozan Tufan (Dk. 72 Luiz Gustavo), İrfan Can Kahveci (Dk. 90 Ferdi Kadıoğlu), Pelkas (Dk. 90 9 Novak), Valencia (Dk. 72 Thiam) 

Kasımpaşa: Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Haddadi, Sadiku (Dk. 81 Drinkwater), Bistrovic (Dk. 53 Tarkan Serbest), Koomson (Dk. 53 Anıl Koç), Hajradinovic, Varga, Thelin

Haberin Devamı

Goller: Dk. 15 ve 45 1 (Penaltıdan) Valencia, Dk. 40 Szalai (Fenerbahçe), Dk. 21 Hajradinovic, Dk. 81 Hadergjonaj (Penaltıdan) (Kasımpaşa) 

Sarı kartlar: Dk. 33 Thelin (Kasımpaşa), Dk. 42 İrfan Can Kahveci, Dk. 81 Harun Tekin (Fenerbahçe)

MAÇTAN DAKİKALAR

11. dakikada Fenerbahçe gole yaklaştı. Ceza yayının sağından kale alanına yönelen Ozan Tufan, Valencia ile verkaç yaptıktan sonra topla buluştu. Ozan'ın sağ çaprazdan çıkardığı şutta Hadergjonaj, kale çizgisi önünde topa dokunarak meşin yuvarlağın ağlara gitmesine izin vermedi. 

15. dakikada sarı-lacivertli takım öne geçti. Caner Erkin'in sağdan ortasında Valencia'nın altıpasın içinden yaptığı düzgün kafa vuruşunda, meşin yuvarlak filelere gitti: 1-0 

21. dakikada Kasımpaşa beraberliği sağladı. Serdar Aziz'in geri pasında kaleci Harun Tekin'in uzaklaştırmak istediği top kısa düştü. Meşin yuvarlağı bir anda önünde bulan Hajradinovic'in ceza sahası dışından yaptığı vuruşta top ağlarla buluştu: 1-1 

33. dakikada Fenerbahçe, Dimitrios Pelkas ile 2 önemli gol pozisyonundan faydalanamadı. İrfan Can Kahveci'nin ara pasında savunmanın arkasına sarkan Pelkas'ın ceza sahası içinden çıkardığı şutta meşin yuvarlak kaleci Ertuğrul Taşkıran'dan döndü. Aynı dakika içinde bu kez Ozan Tufan'ın pasında topla buluşan Pelkas, Brecka'yı şık bir şekilde çalımladıktan sonra sağ çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Ertuğrul bir kez daha gole izin vermedi. 

Haberin Devamı

40. dakikada Fenerbahçe tekrar öne geçti. Mert Hakan Yandaş'ın sol kanattan ceza sahasına ortasında ön bölümde Szalai'nin kafayla aşırttığı meşin yuvarlak sağ köşeden ağlarla buluştu: 2-1 

45. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. İrfan Can Kahveci'nin pasında Valencia ceza sahasında Haddadi'den sıyrılmak isterken yerde kaldı. Maçın hakemi Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. 45 1'inci dakikada penaltıda topun başına geçen Valencia, kendisinin ikinci, takımının üçüncü golünü attı: 3-1 

Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk yarısını 3-1 önde tamamladı.

53. dakikada gelişen Fenerbahçe atağında Pelkas'ın pasında Nazım Sangare'nin ceza sahası sağ çaprazından yaptığı vuruşta, meşin yuvarlak direğe çarparak oyun alanını terk etti. 

77. dakikada Kasımpaşa penaltı kazandı. Hajradinovic'in ceza sahası içinde kaleci Harun Tekin'den sıyrılmak isterken yerde kalması üzerine maçın hakemi Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. 81'inci dakikada penaltıda topun başına geçen Hadergjonaj, meşin yuvarlağı köşeden ağlarla buluşturdu: 3-2

Haberin Devamı

86. dakikada Sinan Gümüş'ün pasında savunmanın arkasına sarkan ve topla ceza sahasına giren Thiam'ın sol çaprazdan sert vuruşunda, kaleci Ertuğrul Taşkıran gole izin vermedi. 

Fenerbahçe, karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Fenerbahçe Futbol A Takım Direktörü Emre Belözoğlu, ligin 35'inci haftasında oynadıkları Medipol Başakşehir maçının 11'ine göre değişiklik yapmadı. Belözoğlu, Kasımpaşa maçına şu 11'le çıktı: "Harun, Nazım, Serdar, Szalai, Caner, Sosa, Mert Hakan, İrfan Can, Ozan, Pelkas, Valencia."

SARI-LACİVERTLİ EKİPTE 4 EKSİK

Fenerbahçe, Kasımpaşa maçına 4 eksikle çıktı. Sarı-lacivertli ekipte sakatlıkları bulunan Altay Bayındır, Sadık Çiftpınar ve Diego Perotti'nin yanı sıra Osayi-Samuel, Kasımpaşa maçının kadrosunda yer alamadı.

Haberin Devamı

Öte yandan sakatlıkları bulunmaya Mesut Özil ile Mauricio Lemos da kadroda yer almadı.

GÖKHAN GÖNÜL YEDEK SOYUNDU

Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcularından Gökhan Gönül, Kasımpaşa maçı kadrosunda yer aldı. Sakatlığı son bulan Gökhan Gönül mücadeleye yedekler arasında başladı.

YEDEK KALECİ OSMAN ERTUĞRUL ÇETİN

Fenerbahçe'de Altay Bayındır sakatlığı sebebiyle görev alamazken kaleyi Harun Tekin korudu. Sarı-lacivertli ekibin genç kalecisi Osman Ertuğrul Çetin ise yedek kulübesinde yer aldı.

Sarı-lacivertli ekipte 2003 doğumlu Osman Ertuğrul Çetin karşılaşma kadrosunda yer aldı. 17 yaşındaki file bekçisi yedek kulübesinde şans bekledi.

FENERBAHÇE'DEN VAR OPERATÖRÜ AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Kulübü, Kasımpaşa maçında görevlendirilen VAR operatörü ile ilgili açıklama yaptı. Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Futbol Takımımızın, Süper Ligin 37. haftasında bugün Kasımpaşa ile karşılaşacağı maça atanan VAR operatörü hakkında bir açıklama zorunluluğu doğmuştur. Geçmiş haftalarda, Takımımızın oynadığı Gençlerbirliği ve Galatasaray karşılaşmalarında görev alan, Gençlerbirliği maçımızda ofsayt golün verilmesinde, Galatasaray maçımızda alenen golümüzün iptal edilmesinde etkili olan görüntülerdeki çizgileri çizen kişinin maçımızda görev alacak olması endişe vericidir. Bu tartışmalı isme ilişkin TFF'ye yaptığımız açık çağrı sonrası bu konuda TFF tarafından hiçbir iç soruşturma yapılmaksızın adli mercilere iletilmiş, o mecrada henüz müspet/menfi bir sonuç olmamasına rağmen bu şahıs bugün tekrar maçımıza atanmıştır.

Bu maçta yine tartışmalı bir VAR prosedürü yaşanma ve ligin kaderinin etkilenmesi ihtimali dikkate alınmaksızın yapılan bu atamanın açıklaması; en iyi ihtimalle bir hata ile daha korkutucu ihtimal ile ise bir kasıtla gerçekleştirilmiş olma olasılığıdır. Kulübümüz, bu tehlikeli atamanın kamuoyu tarafından farkında olunmasını hassasiyetle rica etmektedir."

ŞENOL CAN'DAN 2 DEĞİŞİKLİK

Kasımpaşa Teknik Direktörü Şenol Can, Süper Lig'in 36'ncı haftasında iç sahada 1-0 kaybedilen Medipol Başakşehir maçının 11'inde 2 değişikliğe giderek Fenerbahçe maçına çıktı. Genç teknik adam, kalede Ramazan Köse'nin yerine Ertuğrul Taşkıran'ı, Tarkan Serbest'in yerine ise Gilbert Koomson'u 11'de görevlendirdi.

Lacivert-beyazlı ekibin Fenerbahçe karşısındaki 11'i şöyle: "Ertuğrul Taşkıran, Hadergjonaj, Luckassen, Brecka, Haddadi, Sadiku, Bistrovic, Koomson, Hajradinovic, Varga, Thelin."

6 İSİM SARI KART SINIRINDA

Kasımpaşa'da Fenerbahçe maçı öncesinde 6 isim sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ramazan Köse, Oussama Haddadi, Kevin Varga, Tomas Brecka, Dusko Tosic, Derrick Luckassen, Fenerbahçe karşılaşmasında sarı kart görmeleri halinde Süper Lig'in 39'uncu haftasında iç sahada oynanacak Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasında görev yapamayacak.

LACİVERT-BEYAZLILARDA 3 EKSİK

Lacivert-beyazlılarda Fenerbahçe karşılaşması öncesinde 3 eksik bulunuyor. Sakatlıkları nedeniyle sezonu kapatan Yusuf Erdoğan ve Julian Jeanvier ile Armin Hodzic, karşılaşma kadrosunda yer alamadı.