Fenerbahçe Fenerbahçe ne ceza alacak? Puan silme ve küme düşürme cevabı

Fenerbahçe ne ceza alacak? Puan silme ve küme düşürme cevabı

09.04.2024 - 09:51 | Son Güncellenme:

Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan ve U19 takımıyla maça çıkan Fenerbahçe'nin sahadan çekilmesiyle sona eren Süper Kupa'ya ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu'nun vereceği karar merak ediliyor.

Fenerbahçe ne ceza alacak Puan silme ve küme düşürme cevabı

Fenerbahçe'nin Süper Kupa finalinde sahadan çekilmesiyle birlikte gözler TFF'nin vereceği kararlara çevrildi. Galatasaray'ın 3-0 hükmen galibiyetiyle sonuçlanması beklenen Süper Kupa finalinin ardından Fenerbahçe'nin alacağı cezalar da merak ediliyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN ALACAĞI CEZA NET DEĞİL

Şanlıurfa'da Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan Süper Kupa mücadelesi, Sarı-Kırmızılılar'ın ilk dakikada öne geçmesi ve karşılaşmaya U19 takımı ile çıkan Sarı-Lacivertliler'in maçtan çekilmesi ile son bulmuştu. Yaşanılan gelişmeler sonrası gözler, mücadeleye ilişkin kararı verecek Türkiye Futbol Federasyonu'na çevrildi.

TFF Yönetimi, kısa zamanda konuyla ilgili toplanacak ve ardından PFDK sevkleri yapılacak. Galatasaray'ın 3-0 hükmen galip ilan edilmesi beklense de Fenerbahçe'nin ne ceza alacağı net değil.

Fenerbahçe ne ceza alacak Puan silme ve küme düşürme cevabı

TALİMATTA YOK!

TFF’nin Süper Kupa ile ilgili talimatında ‘bir takım müsabakaya çıkmazsa’ başlıklı konunun ciddi yaptırımları var. Böyle bir durumda söz konusu takım Süper Kupa ve Türkiye Kupası’ndan sonraki sezon men edileceği gibi final organizasyonunun tüm masraflarını karşılamakla yükümlü oluyor. Ayrıca kulüp yöneticilerine de ciddi cezaların çıkma ihtimali bulunuyordu. Ancak ‘müsabakaya çıkılır ve sahadan çekilme olursa’ gibi bir başlık talimatta yok.

Haberin Devamı

Dolayısıyla Fenerbahçe’nin dün U19 takımını sahadan çekmesi sonrası gözler Türkiye Futbol Federasyonu’na çevrilmiş durumda. Fenerbahçe Kulübü’ne takımı sahadan çektikleri için nasıl bir ceza çıkacağı net değil.

Fenerbahçe ne ceza alacak Puan silme ve küme düşürme cevabı

DENİZ ÇOBAN: PUAN SİLME VE KÜME DÜŞÜRME MÜMKÜN DEĞİL

Fanatik yazarı Deniz Çoban, Süper Kupa finalinde sahadan çekilen Fenerbahçe'nin alacağı muhtemel cezaları değerlendirirken küme düşürme ve puan silme cezalarının mümknü olmadığını ifade etti.

Deniz Çoban'ın değerlendirmeleri şu şekilde:

"Hukuk Kurulu’nun sevkleri yapmasının ardından Süper Kupa ile ilgili kararı PFDK verecek. Sahadan çekilen Fenerbahçe Takımı, talimatlara göre 3-0 hükmen mağlup sayılacak. Oynanan maç kupa statüsünde bir müsabaka olduğu için cezaların ligi kapsaması söz konusu değil. Puan silme ya da küme düşme gibi bir ceza olamaz."

Fenerbahçe ne ceza alacak Puan silme ve küme düşürme cevabı

"BU OLAYLA İLGİSİ YOK"

"Bazı sosyal medya hesaplarında Disiplin Talimatı’nın 56. maddesi gündeme getirilerek ‘Müsabaka sonucunu etkileme’ suçunun işlendiği ifade edilse de bu mümkün değil. Çünkü o madde şike ve teşvik suçlarını kapsayan bir madde. Bu olayla ilgisi yok. Fenerbahçe’nin takımı sahadan çeken sorumlu yöneticisine 90 günün üzerinde hak mahrumiyeti cezasıyla birlikte, PFDK’nın ön gördüğü oranda kulübe ve ilgililere para cezası da verilecektir. Açıklanan cezalar sonunda, ceza alanlar için Tahkim Kurulu yolu açık olacaktır."

Haberin Devamı

Yazarlar