Voleybol Fenerbahçe Opet, oynamadan tur atladı

Fenerbahçe Opet, oynamadan tur atladı

03.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Voleybol Konfederasyonu, Rusya ve Belarus’un milli takım, kulüp ile hakemlerine engel koydu. CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Kaliningrad ile eşleşen sarı-lacivertliler böylece yarı finale yükseldi.

Fenerbahçe Opet, oynamadan tur atladı

Rusya’nın Ukrayna’ya askeri müdahalesi sonrası, sporda yaşanan gelişmelere voleyboldaki kısıtlamalar da dahil oldu. Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafınan alınan karar uyarınca Rus ve Belaruslu yetkililere bazı sınırlandırmalar getirildi. Buna göre Rusya ve Belarus milli takımlarının Avrupa kupalarında mücadele edemeyeceği duyuruldu.

Haberin Devamı

Milli takımlar olduğu kadar bu ülkelerden hakemler, yöneticiler ve kulüplerin de karar kapsamında oldukları, alınan kararın derhal yürürlüğe girdiği ve bir sonraki duyuruya kadar geçerli olacağı aktarıldı. Öte yandan bu ülkelerden sporcular ise yasak kapsamında olmayacak.

CEV’in konuyla ilgili bir başka kararı da, Rusya’daki ilgili voleybol müsabakalarının ülkeden alınması oldu. Voleybolun yanı sıra plaj voleybolu ve kar voleybolu da kapsam içerisinde gösterildi. CEV organlarındaki görevli Rusya ve Belarus’tan yetkililerin bu görevleri de askıya alındı.

Rus takımlarının Avrupa kupalarında oynama uygunluğunu kaybetmeleri sonrasında Fenerbahçe Opet, otomatik olarak yarı finale yükseldi. CEV Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Lokomotiv Kaliningrad ile eşleşen ve rakibiyle 8-17 Mart’a tarihlenen maçları olan sarı-lacivertliler Rus takımıyla maç yapmadan turlayacak ve yarı finalde VakıfBank-Developres Rzeszow eşleşmesinin kazananı ile karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Yazarlar