Basketbol Fenerbahçe Öznur Kablo büyük hasreti bitirmek istiyor

Fenerbahçe Öznur Kablo büyük hasreti bitirmek istiyor

16.04.2021 - 07:01 | Son Güncellenme:

Sarı-lacivertli takım tarihinde 7. kez Final Four heyecanı yaşıyor. Turnuvanın favorisi olarak görülen Rusya temsilcisi UMMC Ekaterinburg ile yarı finalde eşleşen Victor Lapena ve ekibi, İstanbul’un ev sahipliğinde ilk Euroleague zaferini hedefliyor.

Fenerbahçe Öznur Kablo büyük hasreti bitirmek istiyor

Fenerbahçe’de kulüp tarihinde bugün tarihi bir mücadele oynanacak. Kadın basketbol takımı Fenerbahçe Öznur Kablo, Euroleague’de Final Four heyecanını bir kez daha yaşayacak. İstanbul’da Volkswagen Arena’da yapılacak Final Four’da yarı final etabında sarı-lacivertliler Rusya’nın güçlü ekibi UMMC Ekaterinburg ile karşılaşacak ve mücadelede saat 16.00’da başlayacak.

Haberin Devamı

Günün diğer maçında da saat 21.00’de Perfumerias Avenida-Sopron Basket maçı oynanacak. Yarı final etabını geçmeyi başaran takımlar, 18 Nisan Pazar günü finalde karşılaşacak, kaybeden ekipler ise aynı gün üçüncülük maçına çıkacak. Turnuvanın şu anda iki büyük favorisi gösterilen Fenerbahçe Öznur Kablo ve UMMC Ekateringburg’un mücadelesi erken final olarak yorumlanıyor.

Rusya ekibi UMMC Ekateringburg bu sezon lig ve Avrupa’da çıktığı 24 maçın 24’ünü de kazandı. Fenerbahçe Öznur Kablo da ligde 33 maçın 33’ünü kazanırken finale yükseldi, Avrupa’da ise sadece 2 yenilgi yaşadı.

İki formda takımın yıldızları da dikkat çekiyor. Sarı-lacivertlilerde sezonun MVP’si seçilen Alina Iagupova, bu sezon 5 Euroleague maçında maç başına 20.6 sayı ortalaması tutturdu. Rus ekibinde ise Brittney Griner maç başına 13.8 sayı ortalamasına sahip.

Haberin Devamı

İki takımda öne çıkarılan 4 yıldız bulunuyor. Temsilcimizde Kayla McBride, Cecilia Zandalasini, Alina Iagupova ve Satou Sabally göze çarparken, UMMC Ekaterinburg’da Emma Meeseman, Courtney Vandersloot, Brenna Stewart ve Alban Torres gibi isimler ön planda.

Yazarlar