Basketbol Fenerbahçe Öznur Kablo, Euroleague'i istiyor!

Fenerbahçe Öznur Kablo, Euroleague'i istiyor!

21.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Euroleague’de 7. kez Final Four biletini alan Fenerbahçe Öznur Kablo, artık zafer istiyor. UMMC Ekaterinburg ile eşleşen sarı-lacivertliler 16-18 Nisan’da yapılacak finallerde tarihi başarı hedefliyor

Fenerbahçe Öznur Kablo, Euroleaguei istiyor

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Kadınlar Euroleague’de Fenerbahçe Öznur Kablo’nun başarılı ilerleyişi devam ediyor. Ezeli rakibi Galatasaray’ı çeyrek finalde eleyen sarı-lacivertliler, tarihinde 7. kez Final Four bileti aldı.
En son 2017 yılında 4’lü finallerde boy gösteren Fenerbahçe Öznur Kablo, hem Final Four hasretini bitirdi hem de kupaya gözünü dikti. Daha önce 3 kez final oynayan sarı-lacivertli takım, artık kupaya ulaşmak istiyor.
16-18 Nisan tarihlerinde oynanacak Final Four’da yarı final aşamasında şu anda Avrupa’nın en formda ekibi UMMC Ekaterinburg ile eşleşildi. Ancak Fenerbahçe de bu sezon resmi maçlardaki serisiyle dikkat çekiyor. 32 resmi maçta 30 galibiyet alan ve özellikle ligde 25’te 25 yapan Victor Lapena ve öğrencileri, Euroleague’in en büyük ikinci favorisi konumunda.
Geçen sezon pandemi nedeniyle yarım kalan turnuvada bu sezon işini tamamlamak isteyen sarı-lacivertlilerde Alina Iagupova, Kayla McBride ve Satou Sabally üçlüsü, Avrupa’nın en formda yıldızları olarak gösteriliyor. Takım olarak hücumda yüzde 82.1 isabet ortalamasıyla oynayan Fenerbahçe Öznur Kablo, maç başına da 79.1 sayı ortalamasına sahip.
Geçen sezon Avrupa’nın kadın basketbolunda en iyi coachu seçilen Victor Lapena da bu başarısıyla bir kez daha güven tazeledi. Lapena, Fenerbahçe’nin başında 72 maçta 65 galibiyet aldı.

Haberin Devamı