FenerbahçeFenerbahçe puan kaybetti, suçu Edin Dzeko'da buldu! 'Eski formundan uzak'

Fenerbahçe puan kaybetti, suçu Edin Dzeko'da buldu! 'Eski formundan uzak'

13.11.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 12'nci haftasında Fenerbahçe'nin Adana Demirspor deplasmanından 0-0'lık beraberlikle ayrıldığı maçı İlker Yağcıoğlu yorumladı.

Fenerbahçe puan kaybetti, suçu Edin Dzekoda buldu Eski formundan uzak

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Trabzonspor karşısındaki mağlubiyet sonrası Adana Demirspor deplasmanından bir puanla ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin milli araya kayıpla girdiği Adana Demirspor müsabakasını İlker Yağcıoğlu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin çok etkisiz gözüktüğünü belirten İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe, Adana Demirspor'a istediklerini yaptırtmadı. Adana Demirspor'un iç sahada oynadığı maçlarda hücumda bu kadar etkisiz kaldığı bir maç izlememiştim. İsabetli şut atmadan maçı bitirdi. Adana deplasmanının bu ligin en zorlu deplasmanı olduğundan bahsettik. Ama Fenerbahçe bu anlamda üzerine düşeni kesinlikle yaptı" dedi.

Edin Dzeko'nun eski formundan uzaklaştığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe savunma tarafında çok başarılıydı ancak Fenerbahçe ofansif tarafı ve kazandığı maçlarla övülür. Maç niye böyle bitti? Dzeko'nun eski formundan uzak olması ve kaçırdıkları yüzünden böyle bitti. Fenerbahçe takımının santrforu bir maçta en fazla bu kadar pozisyona girer" diye konuştu.

Haberin Devamı

Dusan Tadic'i de eleştiren İlker Yağcıoğlu, "Tadic ortada yok. Son haftalarda yokları oynuyor. Hiç oyuna katkısı yok. İş yapması gereken yerlerde iş yapmayıp arkadaşlarını yönetme derdindeymiş gibi geliyor bana. O beni rahatsız etmeye çok başladı. Sürekli saha içinde arkadaşlarını yönetip, eliyle ve koluyla direktif vermeye çalışan bir oyuncu görüyorum. Bunlar işler kötü gittiğinde sıkıntı çıkarır" ifadelerini kullandı.

Edin Dzeko'nun yorgunluğuna vurgu yapan İlker Yağcıoğlu, "Dzeko bugün vurabileceği yerde vurmadı, pas tercihleri yanlış oldu. Yanlış uzağa paslar verdi. Bu takım 22. maçını oynadı. Dzeko'da sürekli oynayan oyunculardan bir tanesi. Yaşı da oldukça ilerlemiş bir oyuncu. Bence yorgunluğu en fazla hisseden oyuncuların başında Dzeko geliyor" açıklamasını yaptı.

İsmail Kartal'ın hamlelerde geciktiğini belirten İlker Yağcıoğlu, "İsmail hoca için şunu diyebilirim. Belki daha erken bir Batshuayi hamlesi gelebilir miydi? Bence gelebilirdi. Burada biraz geç kaldı. Crespo, Zajc ikilisinden dolayı Szymanski çok geri geldi. Szymanski'nin etkinliği azaldı. Orta saha Szymanski'yi de bir tık bozdu" dedi.

Miha Zajc'ın çok etkisiz kaldığını dile getiren İlker Yağcıoğlu, "İsmail ve Fred, Fenerbahçe'nin orijinal iki orta sahası. Onların bir tanesi olmayınca geçen hafta Fenerbahçe, Trabzon'a çok zorlandı. Bugün ikisi de yoktu. Zajc yine her zamanki gibi yokları oynadı. Çok etkisizdi" diye konuştu.

Haberin Devamı

Ferdi Kadıoğlu'nun Yusuf Sarı karşısında oldukça etkili performans sergiledğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Ferdi Kadıoğlu, müthiş bir oyun çıkarttı. Tebrik ediyorum kendisini. Yusuf Sarı bu ligin en tehlikeli kanat oyuncularından bir tanesi. Ona maç boyunca neredeyse hiç geçilmedi. Hiç şans tanımadı ve kaptığı her topla da hücuma gitti. Yusuf, Ferdi'ye gidemedi" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'deki üst üste puan kayıplarına dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Adana deplasmanından aldığınız 1 puan kötü değildir. 'Adana'ya gittik yenemedik.' Yenemezsin, Adana iyi takım çünkü. Ama şimdi Trabzonspor ve Ludogorets mağlubiyetlerinin üstüne bir puan kaybı daha eminim ki çok şey konuşulmaya başlanmıştır. Bu sonuçlardan sonra belki İsmail Kartal'a eleştiriler gelmeye başlar. Şunu kimse unutmasın. 19 maç kazanmış bu takım. İki mağlubiyet, bir beraberlik almış şampiyonluktan kopmuş değil. Hala iki kulvarda lider. O yüzden eleştirilerin dozunu iyi ayarlamak lazım" dedi.

Haberin Devamı

Cengiz Ünder'in Fenerbahçe'ye bir katkısının olmadığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe'nin Cengiz'e ihtiyacı var ama bu Cengiz'e değil heralde. İsim tamam ama icraat? Cengiz'in Fenerbahçe'ye geldikten sonra katkısı olmadı. Cengiz'in de bir an evvel toparlaması lazım" dedi.

Fenerbahçe puan kaybetti, suçu Edin Dzekoda buldu Eski formundan uzak

Yazarlar