Fenerbahçe Fenerbahçe silbaştan!

Fenerbahçe silbaştan!

06.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Göreve geldiği günden bu yana ikinci yarı performansları daha iyi olan Aykut Kocaman yine kolları sıvadı, Antalya’da idman sistemini tamamen değiştirdi

Fenerbahçe silbaştan

Ligin ilk yarısında 27 puan toplayarak büyük hayal kırıklığı yaşayan Teknik Direktör Aykut Kocaman, tüm antrenman sistemini elden geçirdi. Göreve geldiği günden bu yana sezonun ikinci yarısında daha başarılı olan Kocaman Antalya’da yine kolları sıvadı, çok farklı metotlar uygulamaya başladı.
Devre arası kampında bu kez futbolculara laktat testi yerine yoyo testi uygulandı. Laktat testinden farklı olarak kanın alınmadığı yoyo testinde her oyuncu kendi maksimum sınırlarını zorluyor. Testin amacı koşu ve kondisyon sınırlarını artırmak. Testten elde edilen veriler hız yönünden İtalya Serie A Ligi, dayanıklılık ve güç açısından ise İskandinav Ligleri ortalamalarıyla karşılaştırılacak. Bundan sonraki tüm idmanlar bu veriler ışığında yapılacak. Ana hedef koşu ve sprint mesefaleriyle, maç içindeki yüksek şiddetli aktivite miktarının ve yoğunluğunun artırılması.
Bu arada Fenerbahçe teknik heyeti antrenman sisteminde de değişikliğe gitti. Antrenmandaki mesafeler artırıldı, antrenmanların süreleri uzatıldı. Sarı-lacivertliler daha önce çift kale maçları dar alanda yaparken, artık çift kale maçlar daha geniş alana yayıldı.