Fenerbahçe Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

21.05.2013 - 10:12 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe futbol transfer haberleri, transferde son dakika gelişmeleri, futbolda bomba transferler.

Fenerbahçe transfer haberleri futbol

Fenerbahçe, Stefan Kiessling'in peşinde!

Haberin Devamı

"Türkiye sallanacak"

Emenike'de imza an meselesi

Fenerbahçe, Bundesliga'da bu sezon gol kralı olan Stefan Kiessling'i transfer etmek istiyor.

Bu sezon transferde en küçük bir riske bile girmek istemeyen Fenerbahçe, listesini birbirinden kaliteli isimlerle doldururken, peşine düşülen son yıldızın Bayer Leverkusen'li Stefan Kiessling olduğu ileri sürüldü. Attığı 25 golle, Lewandovski'yi geçerek bu sezon Bundesliga'da gol kralı olan 1.91 m. boyundaki Kiessling için görüşmelerin devam ettiği belirtildi. Geçen sezon da Fenerbahçe'nin gündemine gelen 29 yaşındaki Alman golcüyü, hem teknik direktör Aykut Kocaman'ın hem de başkan Aziz Yıldırım'ın çok istediği bildirildi.

12 MiLYON EURO'YA BiTEBiLiR

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Bayer Leverkusen formasıyla 34 maçta 25 gol, 10 asistlik istatistik elde eden Kiessling için Fenerbahçe'nin 12 milyon euro'yu gözden çıkardığı belirtildi. Almanya'ya giderek kulübüyle temasa geçen idari menajer Hasan Çetinkaya'nın Türkiye'ye umutlu döndüğü ve yönetime verdiği raporda, transferin gerçekleşme olasılığının yüksek olduğunu söylediği vurgulandı. Listesinde Cardozo, Paulinho, Emenike, Robinho, Ribery gibi süper yıldızların yer aldığı Fenerbahçe'nin bu oyunculardan hangisini bünyesine katacağı merakla bekleniyor.

Haberin Devamı

"Türkiye sallanacak"

Bir sol bek, bir stoper, bir santrfor, bir de yaratıcı orta saha transferi planlayan Kanarya’da bu isimlerden biri dünya yıldızı olacak. Yıldırım’ın en büyük hedefi ise 5’te 5’le biten 2010-11 sezonunu tekrar yaşatmak.

10 NUMARAYA 10 NUMARA
Fenerbahçe’de yeni sezon için düğmeye basılmış durumda... Teknik kadroyla görüşen, takımın ihtiyaçları konusunda raporları alan başkan Aziz Yıldırım harekete geçti bile. Bu doğrultuda Emmanuel Emenike transferinde son aşamaya gelindi. Ancak Fenerbahçe Başkanı’nın asıl hedefi forvet arkasına yapılacak hamle olacak gibi. Daha önce bu bölgeye Ariel Ortega, ardından Alex de Souza gibi iki süper yıldızı transfer eden Yıldırım’ın yakın çevresine yaptığı “Öyle bir transfer yapacağım ki, Türkiye sallanacak. Tüm transferler de kampa hazır olacak” sözleri dilden dile dolaşıyor.

Haberin Devamı

SALONLARA GERİ DÖNÜŞ
3 Temmuz öncesi 2010-11 sezonunu 5’te 5 yaparak tamamlayan Kanarya’nın amatör şubelerde bu yıl yaşadığı düşüş de başka bir konu. Voleybol ve basketbol şube sorumluları ile görüşen Aziz Yıldırım, “F.Bahçe bulunduğu her alanda zirveye oynar. Aksini kabul edemem” uyarısı yaptı. F.Bahçe’nin bu görüşmelerin ardından bayan basketbolda Hollingsworth, Yacoubou, Tuğçe Canıtez, erkek voleybolda Daniel Castellani, Felipe Fonteles, Emin Gök, bayan voleybolda da Marcello Abbondanza, Fe Garay, Havlickova, Glass, Bauer gibi flaş transferlere imza attığını hatırlatalım.

PEPE TAKTİĞİ
Stoper konusunda F.Bahçe sağ gösterip sol vurmaya hazırlanıyor. Daha önce R.Madrid’in yıldızı Pepe için “Yaşlı” yorumunu yapan başkan Aziz Yıldırım, perde arkasından işi bitirebilir.

YILDIRIM'DAN STRATEJİK HAMLE
Transferde Fenerbahçe yönetiminin anayasası belli... Son aşamaya kadar transferi gizliden gizliye götürmeyi hedefleyen Sarı-Lacivertlilerde Emenike şu ana kadar en çok öne çıkan isim konumunda. Stoper konusunda ise perde arkasında başkan Aziz Yıldırım’ın Real Madrid’in Portekizli yıldızı Pepe için girişimlerde bulunduğu ifade ediliyor. Bilindiği gibi Yıldırım geçtiğimiz günlerde Pepe için “Yaşlı” yorumunu yapmış ve Portekizli stoper için “Bu iş olmaz” yorumları öne çıkmıştı. Ancak Pepe’yle ilgili açıklamayı yaptığı gün “Çok pahalı” dediği Emenike transferinde imza aşamasına gelmiş oluşu da Yıldırım’ın Real Madridli stoper için ‘şaşırtma taktiği’ uyguladığı iddialarını da beraberinde getirdi. 2007 yılında Porto’dan 30 milyon Euro karşılığında Real’e transfer olan 1.87’lik Pepe’nin 2016 sezonu sonuna kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

GÖKHAN İNLER'DE SÜRPRİZ FORMÜL
Yeni sezonda yerli kalitesini artırmayı hedefleyen Fenerbahçe’nin orta alan için hedefindeki en büyük isim Gökhan İnler... 2011’de de F.Bahçe’nin gündemine gelen, ancak 17.5 milyon Euro karşılığında Udinese’den Napoli’ye transfer olan yıldızla ilgili en büyük sıkıntı bonservis. Aykut Kocaman’ın kafasındaki çift yönlü orta saha tanımının tam karşılığı olan 28 yaşındaki İsviçre vatandaşının bonservisi için 15 milyon Euro’luk bir bedel isteniyor. Daha önce bu konuda Krasic+para teklifini benimseyen F.Bahçe’nin bu pakete Stoch’u da eklemeyi düşündüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

GİDEN SERDAR GELEN SERDAR
Sarı-Lacivertli ekipte yeni sezonda savunmada da büyük hareketlilik yaşanacak gibi. Orhan Şam, Serdar Kesimal gibi isimlerin takımdan ayrılacak olması, yabancı bir stoper dışında yerli takviyesini de kaçınılmaz hale getiriyor. Bu doğrultuda Serdar Taşçı’yla ilgili temaslarını sürdüren Fenerbahçe’nin 26 yaşındaki oyuncunun bonservis bedelini düşürmeye çalıştığı öğrenildi.

JOSEPH YOBO BİLMECESİ
Kanarya’nın geçtiğimiz sezon başında Everton’dan bonservisini aldığı Joseph Yobo konusunda teknik ekip kararsız... Nijeryalı stoperin takımdan gönderilmesi ve savunma göbeğine iki takviye yapılması ihtimaller arasında. Ancak Yobo’nun 2 yıl daha sözleşmesinin bulunması bu konuda kulübün elini kolunu bağlıyor. 2 milyon Euro’dan 2 yıllık sözleşme bedelini almadan hiçbir yere gitmeyeceğini belirten Yobo’yla ilgili bilmecenin nasıl çözüleceği merak konusu.

Emenike'de imza an meselesi

Şike sürecinde tek maç oynamadan Rus kulübü Spartak Moskova'ya satılan golcü, geri dönüyor. Emenike için başkan Yıldırım, Rusya'ya gidip noktayı koyacak.

Fenerbahçe sezon bitmeden transfer bombasını patlatıyor. İki sezon önce patlayan şike soruşturmasında apar-topar Spartak Moskova'ya satılan Emmanuel Emenike geri dönüyor. Karabük'ten 9 milyon euro'ya transfer edilen, bir maç bile oynamadan 10 milyon euro'ya Spartak Moskova'ya satılan Nijeryalı golcü için başkan Aziz Yıldırım devrede.

EZELİ RAKİP ATEŞLEYİCİ OLDU
Lig şampiyonluğunda ezeli rakibine geçilmesi, Avrupa'da finalin eşiğinden dönülmesiyle güçlü bir kadro kurmak isteyen Aziz Yıldırımkesenin ağzını da açıyor. Aykut Kocaman'ın her fırsatta "Emenike olsaydı" sözünü de dikkate alan başkan Aziz Yıldırımgelecek hafta Rusya'nın yolunu tutacak.

SAKATLIĞI ÖNEMLİ DEĞİL
Başkan Aziz Yıldırım hem Spartak Moskova yönetiminden hem de Emmanuel Emenike'den "olur" cevabı aldığı için son detayları görüşüp imzayı attırmayı düşünüyor. Bu arada iki ay sahalardan uzak kalmasının ardından çıktığı ilk maçta yeniden sakatlanan Emenike'nin durumu da netleşti. 26 yaşındaki oyuncunun idmanlara başlaması ve 1 Temmuz'daki sezon açılışına hazır olacağının açıklanması transferin önünü açtı.

MENAJERİ: F.BAHÇE RESMİ TEKLİF YAPTI
Fenerbahçe cephesinde olumlu hava eserken Emenike'nin menajeri Erdem Konyar da "müjde gibi" açıklamalar yaptı. Konyar, F.Bahçe'nin Spartak Moskova ile görüştüğünü, ocak ayında da iki kulübün masaya oturduğunu belirterek, "Haberlerin bir kısmı doğru. Bizim F.Bahçe ile anlaştığımız ve yazılan rakamlar ise yanlış" ifadesini kullandı. Radyospor'da Özgür Sancar'a konuşan FIFA menajeri Erdem Konyar şunları söyledi: Spartak Moskova'nın 10 milyon euro'ya aldığı oyuncuyu daha aşağı bir rakama vermesi mümkün değil. Yine Emenike'nin Rusya'da aldığı 2.5 milyon euro'nun altındaki bir paraya 'evet' demesi de olanaksız. Emenike, F.Bahçe'de oynamak istiyor, görüşmeler sürüyor.

26 NiSAN'DA BERAAT ETTi
2011 yılındaki Karabük-F.Bahçe maçında şike yaptığı gerekçesiyle yargılanan Emmanuel Emenike, 26 Nisan 2013'te yapılan duruşmada aklandı. Duruşmaya katılmayan Emenike beraat haberi sonrası, "Uykusuz günler geçiriyordum. Şimdi çok mutluyum. Türk adaletine güveniyordum. Gerçek ortaya çıktı" dedi. Emenike'nin karar sonrasında Türkiye yolunun açılmasına çok sevindiği, "Dönüşümün önünde engel kalmadı" dediği öğrenildi.