Fenerbahçe Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu! İşte kura çekimi saati

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın UEFA Konferans Ligi'ndeki muhtemel rakipleri belli oldu! İşte kura çekimi saati

01.09.2023 - 07:19 | Son Güncellenme:

UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek grup aşamasına kalan Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri netlik kazandı. Bugün Monaco'da gerçekleşecek kura çekimi ile temsilcilerimizin rakipleri belli olacak.

Fenerbahçe ve Beşiktaşın UEFA Konferans Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu İşte kura çekimi saati

Temsilcilerimiz Fenerbahçe ile Beşiktaş, UEFA Konferans Ligi'nde rakiplerini eleyerek adını gruplara yazdırdı. Kadıköy'de Twente'yi 5-1'le geçen İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Hollanda'daki rövanşı da 1-0 kazandı. Dinamo Kiev'i 3-2 ve 1-0 mağlup etmeyi başaran Şenol Güneş'li Beşiktaş da gruplara kalmayı başardı.

Haberin Devamı

Galibiyetlerin ardından gözler temsilcilerimizin rakiplerinin belli olacağı kura çekimine çevrildi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE RÖVANŞI DA KAZANDI

Sarı-Lacivertliler, Konferans Ligi Play-Off’unda en zorlu kuralardan birini çekip Hollanda ekibi Twente ile eşleşmiş ancak Kadıköy’de oynanan ilk maçta resital sunup 5-1’lik müthiş zaferle gruplara kalmayı neredeyse garantilemişti. Rövanşta formalite maçına çıkan Fenerbahçe, rakibine bir kez daha şans tanımadı ve Edin Dzeko'nun golüyle sahadan 1-0 galip ayrıldı.

Fenerbahçe ve Beşiktaşın UEFA Konferans Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu İşte kura çekimi saati

BEŞİKTAŞ DİNAMO KİEV ENGELİNİ AŞTI

UEFA Konferans Ligi Play Off rövanş maçında Beşiktaş, Dinamo Kiev’le karşı karşıya geldi. Bükreş’te oynanan ilk maçı; Vincent Aboubakar, Omar Colley ve Bakhtiyor Zaynutdinov’un golleriyle 3-2 kazanarak İstanbul’a avantajlı dönen Siyah-Beyazlı ekip, Vincent Aboubakar'ın golüyle rövanşı 1-0 kazandı ve UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplara kaldı. Kara Kartal, Avrupa’nın kulüpler bazında üçüncü organizasyonunda ilk kez mücadele etmeye hak kazandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe ve Beşiktaşın UEFA Konferans Ligindeki muhtemel rakipleri belli oldu İşte kura çekimi saati

KONFERANS LİGİ FORMATI

Avrupa Konferans Ligi'nde de takımlar, dörderli 8 grupta yer alacak. Aynı ülke takımları, aynı grupta bulunamayacak. Grup birincileri, adlarını doğrudan son 16 turuna yazdıracak. Gruplarını ikinci sırada tamamlayan takımlar ise Avrupa Ligi'nin grup üçüncüleriyle Avrupa Konferans Ligi Play-Off'larında yer alarak son 16 turuna kalma mücadelesi verecek.

KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN?

Avrupa Konferans Ligi ve Avrupa Ligi kura çekimleri Monako'daki Grimaldi Forum'da 1 Eylül Cuma günü düzenlenecek. Konferans Ligi kura çekimi TSİ 15:30'da, Avrupa Ligi kura çekimi de 14:00'de olacak.

HEYECAN 21 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

İki turnuvada da grup maçları, 21 Eylül'de başlayıp 14 Aralık'ta sona erecek. Son olarak İspanya ekibi Sevilla'nın müzesine götürdüğü Avrupa Ligi'nin finali, 22 Mayıs 2024'te İrlanda Cumhuriyeti'nin başkenti Dublin ile aynı adı taşıyan statta oynanacak.

Haberin Devamı

MUHTEMEL RAKİPLER BELLİ OLDU

1. TORBA: Fenerbahçe, Frankfurt, Dinamo Zagreb, Club Brugge, AZ, Gent, Lille, Ferençvaroş

2. TORBA: PAOK, Slovan, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Aston Villa, Ludogorets, Fiorentina, Bodo/Glimt

3. TORBA: Beşiktaş, Genk, Zorya, Astana, HJK Helsinki, L. Varşova S. Trnava, Ljubljana

4. TORBA: Zrinjski, Klaksvik, Aberdeen, Cukaricki, Lugano, Breidablik, Nordsjaelland, Ballkani

FİNAL YUNANİSTAN'DA

Geçen sezon İngiltere temsilcisi West Ham United'ın kazandığı Avrupa Konferans Ligi'nin final maçı ise 29 Mayıs 2024'te Yunanistan'ın başkenti Atina'da bulunan Ayasofya Stadı'nda yapılacak.