Beşiktaş "Fenerbahçe ve Galatasaray, Çin'de bizi izleyecek"

"Fenerbahçe ve Galatasaray, Çin'de bizi izleyecek"

20.07.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başkan Fikret Orman, Çin pazarına açılarak dünya markası olma yolunda ilk adımı attıklarını ifade etti, “Şangay’da daimi bir ofis açacağız. Galatasaray ve Fenerbahçe de bizi izleyecektir” dedi.

Fenerbahçe ve Galatasaray, Çinde bizi izleyecek

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Çin pazarının Türk futbolu için çok cazip olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takımın kamp yaptığı otelde basın toplantısı düzenleyen Orman, “Çin bizim için başlangıç olacak. Beşiktaş’ın globalleşme, dünya markası olma yolunda attığımız bir adım. Şangay’da görüşmeler yaptık. Büyük bir ihtimalle Beşiktaş Kulübü Şangay’da bir ofis açacak. Daimi personelimiz olacak” diye konuştu.

Süper Lig maçlarının yurt dışında yayınlanmamasının Türk futbolunun dünyaya açılmasında engel olduğuna vurgu yapan Orman, “Türkiye ligi maçlarının başlama saati artık ABD ve diğer ülkelerde izlenecek şekilde ayarlanmalı. İnşallah önümüzdeki senelerde böyle olur. Mesela El Classico Miami’de oynanacak. Dünya o yöne gidiyor. Artık biz de bunu destekleyecek şekilde hareket etmeliyiz. Beşiktaş yönetimi bu vizyonda ilerliyor” dedi.

Haberin Devamı

Başkan Fikret Orman, Çinli bazı girişimcilerin Türk kulüpleriyle ilgilendiğinin hatırlatılması üzerine ise “Beşiktaş’ın böyle bir niyeti yok. Halkın kulübü, halkın takımı olarak devam edecektir. Niyet olsa bile benim veya yönetim kurulunun haddi değil. Bizler kulübün sahipleri değiliz. Sahipleri genel kurul ve taraftarlardır” yorumunu yaptı.

Çinli girişimcilerin Türk kulüplerini almasının Türkiye ligini büyüteceğini de kaydeden Orman, “Tek başımıza büyütmemiz zor. TFF Süper Kupa seneye keşke Çin’de oynansa. Bu, Türkiye Futbol Federasyonu’nun konusu ama artık yapılması ve atılması gereken adımlardır. Beşiktaş’ın yaptığı bu atılım Galatasaray ve Fenerbahçe’nin de yapmasına neden olacaktır” ifadelerini kullandı.

‘Olur alınacak bir konu değil’

Başkan Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş’in Çin’deki temaslarla ilgili görüşlerinin hatırlatılması üzerine bu konunun yönetim kurulunun takdirinde olduğuna vurgu yaptı. Orman, “Şenol Hoca, Uzakdoğu’da çalışmış bir isim. Buraları bilen bir hoca. Herkes Şenol Güneş’i tanıyor. Bizim açımızdan yoruma açık bir şey değil. ‘Olur’ alınacak bir şey değil. Beşiktaş 55 tane maç yapacak, uzak seyahatlere gidecek. Hangi oyuncu, antrenör ve profesyonel olursa olsun bu tempoya uygun olarak çalışmak zorunda. Bizim de ailelerimiz var, tatile gidebiliriz ama Şangay’a gidiyoruz. Paraları cebimizden veriyoruz. Para almadan bunu yaparken, ücret alanlar da bizim kuralımıza uyacaktır” dedi.

Haberin Devamı

‘Taraftar götürmeyeceğiz’

UEFA Tahkim Kurulu’nun, Beşiktaş’a verilen 2 yıl ertelemeli 1 yıl Avrupa kupalarından men cezasını onamasını değerlendiren Başkan Orman, haksızlığa uğradıklarını ifade etti. Orman, “Kendileri de kabul ediyorlar ama netice itibarıyla kuralları var, o kurallar içinde hareket etmek istiyorlar. O kurallar da saçma sapan kurallar. Sayın Cumhurbaşkanımızın da şikayet ettiği durumlar oluyor. Büyük ihtimal Avrupa’daki maçlarımıza taraftar götürmeyeceğiz. Büyük ihtimalle CAS’a başvuracağız” dedi.

Azerbaycan ve Ortadoğu sırada

Beşiktaş Başkanı, Çin’in yanı sıra ileride farklı bölgelere gideceklerini bildirdi. Siyah-beyazlı kulübün birçok ülkede ilgi gördüğüne dikkat çeken Orman, “Planlarımız içinde Endonezya, Kazakistan, Azerbaycan ve Ortadoğu var. Bunlara yönelik daha çok çalışma içinde olacağız. İnşallah bunların getirisini alırız. Beşiktaş’a büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Tişörtleri giydiler

Guangzhou Başkonsolosu Kurtuluş Aykan’la birlikte maçı izleyen Başkan Fikret Orman ve yönetici Erdal Torunoğulları, “Come to Beşiktaş” yazılı tişörtlerle tribünde yer aldı.

Milliyet farkı

UEFA Tahkim Kurulu’nun cezayı kaldırmaması halinde Beşiktaş Yönetimi’nin Avrupa’daki maçlara taraftar götürmeyi düşünmemesi 29 Haziran’da, “Ceza varsa taraftar yok” başlığıyla Milliyet’in manşetinde yer almıştı.