Fenerbahçe Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu! Canlı yayında takım ismi verdi

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu! Canlı yayında takım ismi verdi

15.06.2023 - 13:52 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de son günlerin en çok merak edilen konusu Arda Güler'in geleceği... Sarı-lacivertlilerin parlayan yıldızı için Avrupa'dan birçok kulüp devrede. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, canlı yayında Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planını açıkladı. Senad Ok, Arda Güler'i isteyen takımı da duyurdu.

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu Canlı yayında takım ismi verdi

Fenerbahçe'de Arda Güler belirsizliği sürüyor. Genç yıldızın annesi dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ayrılık iddialarını güçlendirdi. Sözleşmesinde 17.5 milyon euroluk çıkış maddesi bulunan Arda Güler için Fenerbahçe yönetiminin planı belli oldu. Milliyet'in Fenerbahçe muhabiri Senad Ok, Arda Güler konusundaki son gelişmeleri Skorer TV canlı yayınında açıklarken genç yıldızın peşinden koşan takımı da duyurdu.

Haberin Devamı

Senad Ok ayrıca teknik direktör konusunda gelinenen son noktayı da değerlendirirken Edin Dzeko transferi için "Türkiye'ye ilk kez bu kadar yakın" ifadelerini kullandı.

Senad Ok'un değerlendirmeleri şu şekilde:

"ALİ KOÇ YABANCI TEKNİK DİREKTÖR İSTİYOR"

"Ben daha çok yabancı hoca olmasını bekliyorum. Benim beklentim bir bilgi üzerine başkan yabancı hoca istiyor. Yerli hoca havuzunun dar olması bunda etkili olabilir. İlk etapta yabancı hoca üzerinde duruluyor. Lucescu ve Montella'dan bahsettik ama belki henüz ismi çıkmamış biri de olabilir. Olağanüstü bir durum olmazsa yabancı teknik direktör tercih edilecek. Bu isim Lucescu olmamalı. İnsanlar hep yaşından dolayı ilerliyor. Aragones 70 yaşında gelmişti. Yaş problemi doğru ama ben Lucescu'da şunu sevmiyorum buraya gelecek ve en ufak puan kaybında 'Fenerbahçe zaten şampiyon olamıyordu' şeklinde cümleler kuracak. Bunu biliyorum. Fenerbahçe 9 senedir şampiyon olamıyor ama çok büyük bir kulüp. Lucescu'nun bu tarz cümle kullanma potansiyeli var. Montella daha genç ve başarılı olmuş bir teknik adam. Başkanla iletişime daha kolay geçebilir. Başkanın hocayla konuşabilmesi önemli. Ali başkanla iyi çalışabileceğini düşünüyorum Montella'nın hoca durumu şu an bu. Montella ile bir görüşme var. Fenerbahçe'deki temel problemlerden biri de bu. Hocayı getirdim ama nasıl ve ne oynatacak? Jesus geldiğinde bu kadar riskli oynayabileceğini tahmin etmiyorduk. Montella'nın bu tip iletişimlere açık olduğunu düşünüyorum. Lucescu ise tam tersi. Genel çerçevede verebileceğimiz bilgiler bu. Yabancı teknik direktör isteniyor. Lucescu, Türkiye'ye gelmeye sıcak bakıyor. Savaş çıtıktan sonra da teklifler gelmişti ama reddetmişti. Ukrayna'da 1 yıl kontratı var. Kiev'den ayrılıp Fenerbahçe'ye gelmeye sıcak bakıyor. Bu şartlarda Montella'nın daha yakın olması gerekir. Başkan bu sene iyi bir hoca getirdi ama başka sıkıntılar oldu. Şampiyon olmak kolay iş değil."

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu Canlı yayında takım ismi verdi

İŞTE FENERBAHÇE YÖNETİMİNİN ARDA GÜLER PLANI

"Fenerbahçeli yetkililerle konuştuğumuzda Arda Güler'in gideceğini hiç düşünmüyorlar. Arda'nın üzerine bir plan söz konusu. Yönetim Arda'yı tutmak istiyor. 1500 dakika dolmazsa Arda 5 milyon Euro'ya ayrılır maddesi sonrası Arda 'Bu benim için problem olmaz' demişti. Gelinen noktada 17.5 milyon euroluk çıkış maddesi var. Bu parayı veren kulübün Arda'yı transfer etmek ihtimali var. Arda Güler burada 1500 dakika maddesindeki gibi bir tavır mı takınacak yoksa bu para kulüp için yeterli mi diyecek. Arda'nın yakın çevresi onun yurt dışına çıkmasını istiyor. Avrupa'da daha çok gelişebileceği düşünce var yakın çevresinde. Fenerbahçe yönetimi Arda Güler ile 1 sezon daha devam etmek istiyor. Arda Güler giderse B planı olarak 1 yıl Arda'yı kiralama teklifi götürecek. Bununla alakalı kiralama ücreti olur mu bilmiyorum ama buna çözüm bulunmak isteniyor. Annesi tweet attı doğrudur. İlerleyen saatlerde detayları ortaya çıkar."

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu Canlı yayında takım ismi verdi

"AJAX, ARDA GÜLER'İ ÇOK İSTİYOR"

"Kesin takımda kalıyor dediğimiz oyuncular gitti gidecek dediklerimiz kaldı. Fenerbahçe tutmak için her şeyi yapacak. Giderse yolu açık olsun. Hangi takım istiyorsa imzayı atsın ama 1 yıl Fenerbahçe'de kiralık olarak oynasın. Böyle Arda'nın da kafası rahat olur. Bu hiç fena bir plan değil. Benim bildiğim kadarıyla Ajax çok istiyor. Benfica da devreye girmişti. Orkun da Benfica'yı tercih etti. Birçok kulüp devrede olmasına rağmen ben hep Ajax'ı duydum. Arda'nın babası daima kulüpte hep birlikteler. Bir kopukluk yok. Her türlü karara saygı duymamız gerekir."

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu Canlı yayında takım ismi verdi

"DZEKO İLK KEZ TÜRKİYE'YE BU KADAR YAKIN"

"Fenerbahçe, Kent transferini gerçekleştirdi ama yeni gelecek hocaya 'Bu oyuncuyla anlaşma noktasına geldik. Bitir dersen bitiririz' denilecek. Edin Dzeko'yu istiyor Fenerbahçe. Yönetimin transferi olacak. Aslında hem yönetim hem yeni teknik direktörün ortaklaşa kararı olarak transferler gerçekleşecek. Dzeko ilk kez Türkiye'ye bu kadar yakın. City'deyken gündeme geldi transferi Roma'ya gitti. Oradan Inter'e gitti. Inter kendisiyle devam etmek istiyor ve 1 yıl kontrar teklif ettiler. Fenerbahçe ise 2 yıllık sözleşme önerdi. Dzeko'nun yakın çevresi ile konuştuğumda 'Olabilir' dediler. Hem iki yıllık kontrat hem 10 milyon euroluk bir ücretten bahsediliyor. Bu yüzden Fenerbahçe'nin Dzeko konusundaki şansı yüksek."

Haberin Devamı

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu Canlı yayında takım ismi verdi

"ZAJC YENİ TEKNİK DİREKTÖRÜ BEKLEYEBİLİR"

"Miha Zajc'ın takımda kalma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Jesus da gittiğine göre Zajc kalabilir ama yeni teknik direktörü de bekleyebilir. Fenerbahçe yönetimi 'Başkan çok beğeniyor istenildiği an imzalarız' demişti. Ben Zajc'ın yerinde olsam yeni teknik direktörü beklerdim. İrfan Can Kahveci'nin eşinin paylaşımının ayrılıkla ilgisi olmadığını öğrendim. Mert Hakan ve Ferdi'yi isteyenler var. Mert Hakan'ı Türkiye'den birçok takım istiyor. 24-25 Haziran tarihlerinde sağlık kontrolleriyle birlikte yeni sezon açılacak."

Fenerbahçe yönetiminin Arda Güler planı belli oldu Canlı yayında takım ismi verdi

Yazarlar