Fenerbahçe Fenerbahçe'de bir İsmail Kartal eseri! Muhteşem performans

Fenerbahçe'de bir İsmail Kartal eseri! Muhteşem performans

01.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de yenilmezlik serisi 11 maça çıkarken teknik heyetin performansı taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor. Futbolcuların gelişiminden, Kadıköy’ün dirilişine kadar her yerde İsmail Kartal’ın imzası bulunuyor.

Fenerbahçede bir İsmail Kartal eseri Muhteşem performans

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’nin ligde yakaladığı başarı artarak devam ediyor. İsmail Kartal yönetiminde son 11 lig maçında 10 galibiyet ve 1 beraberlik alan sarı-lacivertliler taraflı tarafsız herkesin takdirini topluyor.

Özellikle teknik heyetin kısa sürede ortaya koyduğu etki esas takdir edilen konu oluyor. Fenerbahçe’deki ikinci dönemini yaşayan teknik direktör İsmail Kartal, birçok alanda yaptığı doğru hamlelerle bu başarılı çıkışta başrolü oynuyor.

Futbolcuların gelişimi, Kadıköy’ün tekrar rakipler için zor bir deplasman olması ve yeniden her maç kapalı gişe oynamasında İsmail Kartal’ın imzası çok net görülüyor. 

Özellikle takımın yeniden ayağa kalkması en bariz gelişim olarak öne çıktı. Vitor Pereira ile 17 lig maçına çıkan futbolcularla İsmail Kartal’la beraber 15 lig maçında forma giyen oyuncuların performansı ciddi anlamda gelişti. Rakamlara da yansıyan bu görüntü ile İsmail Kartal’ın her şeyden önce futbolcuları kazandığı anlaşıldı. Pereira’lı dönem ve İsmail Kartal’lı dönemde futbolcuların Süper Lig’deki rakamları:

Haberin Devamı

İsmail Kartal 15 maç

Serdar Dursun: 8 gol-2 asist
Diego Rossi: 3 gol-3 asist
Miha Zajc: 6 gol-1 asist 
Mert Hakan: 7 asist 
Arda Güler: 3 gol-2 asist

Vitor Pereira 17 maç

Serdar Dursun: 5 gol-1 asist
Diego Rossi: 2 gol-5 asist
Miha Zajc: 3 gol
Arda Güler: 1 asist
Mert Hakan: -

Kadıköy uyandı

Takımın arka arkaya aldığı başarılı sonuçların ardından Fenerbahçe’de taraftarlar takıma sahip çıktı. Uzun bir aradan sonra Kadıköy’de maçlar kapalı gişe oynanmaya başlandı. Sırasıyla iç sahada oynanan Trabzonspor, Konyaspor, Galatasaray, Göztepe ve Gaziantep maçlarında taraftar ortalaması 42 bini buldu.

2.36 puan ortalaması

İsmail Kartal’ın yakaladığı başarı birçok istatistiğe yansımış durumda. Sarı-lacivertli takımın başında 15 lig maçında 11 galibiyet 1 yenilgi ve 3 beraberlik alan Kartal, 36 puan topladı, 2.36’lık puan ortalaması tutturdu.

Vitor Pereira döneminde ise 17 lig maçında 8 galibiyet, 4 yenilgi, 5 beraberlik alan Fenerbahçe 29 puan topladı. Vitor Pereira, 1.65’lik puan ortalaması elde etti.

Haberin Devamı

İsmail Kartal’lı takım 36 gol atıp 10 gol yerken, Vitor Pereira döneminde 28 gol atıldı 20 gol yendi.

Göle ile 3 maç

Sarı-lacivertlilerde İsmail Kartal ile Vjtor Pereira dönemi arasında Zeki Murat Göle ile 3 lig maçına çıkıldı.

Bu süreçte Fenerbahçe 1 yenilgi, 1 beraberlik, 1 galibiyet aldı. Takım bu dönemde 5 puan yitirdi, 4 puan toplayabildi.

İkinci yarının lideri

Teknik direktör İsmail Kartal’la çıkışa geçen Fenerbahçe, ligin ikinci yarısında 16 haftada 36 puan topladı ve ikinci yarının lideri oldu.

İsmail Kartal da görevde olduğu 15 haftada ligin en iyisi oldu.

FC Bayern’de üst üste 10'uncu şampiyonluk