FenerbahçeFenerbahçe'de Dzeko'nun hedefi derbi! Türkiye'de ilk peşinde

Fenerbahçe'de Dzeko'nun hedefi derbi! Türkiye'de ilk peşinde

09.12.2023 - 08:13 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Beşiktaş derbisindeki en büyük kozlarından Edin Dzeko, Türkiye kariyerinde bir ilki gerçekleştirmek istiyor.

Fenerbahçede Dzekonun hedefi derbi Türkiyede ilk peşinde

Edin Dzeko, bu akşamki derbide doğal olarak Fenerbahçe’nin en büyük gol silahı konumunda. 37 yaşındaki forvet, uzun süren suskunluğunu geçen hafta Sivas filelerini sarsarak bozup, moral bulmuştu. Boşnak yıldız şimdi gözünü Beşiktaş mücadelesine çevirdi. Edin Dzeko, kariyeri boyunca Almanya, İngiltere ve İtalya’da bu tarz birçok büyük maça çıktığı, attığı gollerle yıldızlaştı.

Haberin Devamı

DEV TAKIMLARA GOL YAĞDIRDI

Dünyaca ünlü forvet, Wolfsburg forması giydiği dönemde Bayern Münih’e karşı görev yaptığı 8 karşılaşmada 4 gol, 2 asistlik katkı sağladı. Dzeko’nun 7 Dortmund müsabakasındaki karnesi ise 4 gol, 1 asist oldu. Ardından Manchester City’ye imza atan Boşnak oyuncu, 7 Manchester Derbisi’nde 5 defa fileleri sarstı, 1 golün de pasını verdi. İngiltere’de oynarken Liverpool’a karşı 11 maçta 3 gol 1 asistle, 6 Tottenham maçında ise 6 gol 3 asistle oynadı.

SİFTAH PEŞİNDE

Edin Dzeko, İtalya macerasında ise Roma ve İnter formaları giydi. Dünyaca ünlü golcü, bu iki ekiple Milan’a karşı 19 kez rakip olup 8 gol, 1 asistlik katkı verdi. Dzeko, 18 Juventus mücadelesinde 3 golün yanı sıra 2 de asist yaptı. Trabzonspor mücadelesini boş geçen yıldız forvet, Türkiye’deki derbi hesabını da bu akşam Beşiktaş karşısında açmak istiyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Dzekonun hedefi derbi Türkiyede ilk peşinde

Yazarlar