Fenerbahçe Fenerbahçe'de Enner Valencia transfer için geri sayımda! Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

Fenerbahçe'de Enner Valencia transfer için geri sayımda! Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

23.02.2023 - 18:27 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de bu sezon gösterdiği performansla dikkat çeken Enner Valencia ile ilgili bomba bir iddia ortaya atıldı. Ekvadorlu futbolcunun sezon sonunda imza atacağı takımı İtalyan gazeteci duyurdu. Enner Valencia'nın sözleşme süresi belli oldu.

Fenerbahçede Enner Valencia transfer için geri sayımda Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'de bu sezon inanılmaz bir performans gösteren Enner Valencia hakkında sürpriz bir gelişme yaşandı. 33 yaşındaki Ekvadorlu golcünün sezon sonu için Güney Amerika temsilcisiyle anlaşma sağladığı öne sürüldü. İşte transfer haberinin ayrıntıları...

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de Enner Valencia muazzam bir sezon geçirmesine rağmen sarı-lacivertliler ile yeni sözleşme konusunda henüz anlaşma sağlayamadı. İddialara göre; Enner Valencia'nın Fenerbahçe'den yıllık 1 milyon 500 bin euro ile birlikte 2+1 yıllık sözleşme talep ettiği kaydedildi. Ekvadorlu oyuncuya Fenerbahçe'nin 1+1 yıllık sözleşme teklif ettiği aktarıldı.

Fenerbahçede Enner Valencia transfer için geri sayımda Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

TAKIMA TAKVİYELER YAPILDI

Fenerbahçe'de geleceğe yönelik ilk hamle Jayden Oosterwolde oldu. 21 yaşındaki Hollandalı sol bek, Parma'dan takıma dahil edildi. Sarı-lacivertliler, Jayden Oosterwolde için 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi. Süper Lig devi, Barcelona'dan Emre Demir'i de bonservis bedeli ödemeden kadroya dahil etti. 19 yaşındaki on numara sezon sonuna kadar Spor Toto 1. Lig ekibi Samsunspor'a kiralandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, geçtiğimiz sezon Güney Kore'nin Jeonbuk Kulübü'nden transfer ettiği Jin-Ho Jo ile profesyonel sözleşme imzaladı. Sarı-lacivertliler, 2003 doğumlu genç orta saha ile 3,5 yıllık sözleşme imzalandığını Türkiye Futbol Federasyonu'na bildirdi.

GAMBİYA'DAN 2 GENÇ OYUNCU GELDİ

Sarı-lacivertliler geleceğe yatırım hamlesi olarak Gambiya'ya açıldı. Alfredo Pedulla'nın haberine göre; Fenerbahçe, Gambiya'da yapılan futbolcu seçmelerinin ardından LK Giants Academy'den Cherno Alagie Jobe ve Cherno Saho ile anlaşma sağladı. Sarı-lacivertlilerin 2005 doğumlu oyuncularla sözleşme imzaladığı belirtildi.

Fenerbahçe'nin Cherno Alagie Jobe ve Cherno Saho'nun performansını yakından takip edeceği kaydedilen haberde sürpriz bir ayrıntı daha yer aldı. Sarı-lacivertlilerin, seçmelerde beğendiği 4 futbolcuyu daha İstanbul'a getirmeyi planladığı aktarıldı.

EKVADOR BASININA KONUŞTU

Enner Valencia, transfer iddialarının ardından Ekvador basınına konuştu. Yıldız futbolcu, eski takımı Emelec'e dönüp dönmeyeceği sorusuna "Evet, sormadan Emelec'e dönerim. Kesinlikle, önce sözleşmeyi imzalar, sonra bana ne kadar ödemek istediklerini sorardım" cevabını verdi.

Fenerbahçede Enner Valencia transfer için geri sayımda Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

4 TALİP BİRDEN

Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Enner Valencia'ya 4 takımın talip olduğu iddia edildi. Premier Lig'den Aston Villa'nın yanı sıra Emelec, Internacional ve Cruz Azul'un yıldız santrforu kadrosuna katmayı hedeflediği belirtildi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Enner Valencia transfer için geri sayımda Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

VALENCIA, INTERNACIONAL İLE ANLAŞTI İDDİASI

Fabrizio Romano'nun haberine göre; Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Enner Valencia, Internacional ile anlaşma sağladı. Brezilya Serie A ekibinin Ekvadorlu santrfor için Fenerbahçe'ye herhangi bir bonservis bedeli ödemeyeceği belirtildi.

33 yaşındaki oyuncunun Internacional ile 2025'e kadar sözleşme imzalayacağı kaydedildi.

Internacional Başkanı Alessandro Barcellos da UOL Esporte'ye konuştu. Barcellos, Enner Valencia iddiaları hakkında, "Enner Valencia uzun süredir takip ettiğimiz bir oyuncu. Çok değerli bir futbolcu ve dünya futbolunda önemli bir yerde. Henüz ön sözleşme yapmadık. Resmiyet kazanan bir durum yok" açıklamasını ypatı.

Enner Valencia'nın temsilcisi iddialar sonrası A Spor'a konuştu. Valencia'nın temsilcisi açıklamasında, "Brezilya'dan hiçbir kulüple anlaşmadık. Fabrizio'yu tanımıyorum. Ekvador basınına da haberlerin doğru olmadığını söyledim. Fenerbahçe ile görüşmeye devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Enner Valencia transfer için geri sayımda Bedelsiz olarak ayrılıyor, sözleşme süresi belli oldu

23 GOL VE 4 ASİST ÜRETTİ

Enner Valencia bu sezon Fenerbahçe formasıyla 30 resmi maça çıktı. 33 yaşındaki santrfor bu karşılaşmalarda rakip fileleri 23 kez havalandırdı. Yıldız oyuncu bu sezon takım arkadaşlarına 4 gol pası verdi.

Profesyonel futbol kariyerine Caribe Jr'da başlayan Enner Valencia daha sonra sırasıyla Emelec, Pachuca, West Ham United, Everton ve Tigres formaları giydi. Ekvadorlu santrforun güncel piyasa değeri 3 milyon euro. 33 yaşındaki golcü Ekvador Milli Takımı'nda 77 maçta forma şansı buldu ve 38 kez rakip fileleri sarstı.

Yazarlar