Fenerbahçe Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu bir ilke imza attı! Arda Güler fırtınası

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu bir ilke imza attı! Arda Güler fırtınası

29.04.2023 - 20:50 | Son Güncellenme:

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor ile Fenerbahçe kozlarını paylaştı. Heyecan dolu maçta sarı-lacivertli ekibin yıldız futbolcusu Ferdi Kadıoğlu bir ilki yaşarken, Arda Güler'in performansı dikkat çekti.

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu bir ilke imza attı Arda Güler fırtınası

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Süper Lig'in 32. haftasında Sivasspor'a konuk oldu. Heyecan dolu maç Yeni Sivas 4 Eylül Stadyumu'nda oynandı. Kritik maçta Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu bir ilki yaşadı. Öte yandan genç futbolcu Arda Güler'in performansı dikkat çekti.

Haberin Devamı

MAÇA YOĞUN İLGİ

Süper Lig’in 32. haftasında evinde Fenerbahçe ile karşılaşan Sivasspor’da taraftarlar maça yoğun ilgisi vardı. Mücadele öncesi stat çevresinde toplanan kırmızı-beyazlı taraftarlar erkenden tribünleri doldurmaya başladı. Futbolcuları tribüne çağırıp yumruk şov yaptıran Sivasspor taraftarları, tezahüratlarla takımlarına destek oldu.

Öte yandan Fenerbahçe’yi birçok maçta yalnız bırakmayan Fenerbahçeli taraftarlar Sivas 4 Eylül Stadı‘nın deplasman tribününü doldurdu. Maç öncesi ise Fenerbahçe tribünü ısınma esnasında futbolcularına destek tezahüratlarında bulundu.

KORKUTAN SAKATLIK

Müsabakanın 5. dakikasında hava topunda Ali Şaşal Vural ile çarpışmasının ardından yerde kalan Enner Valencia için sağlık ekipleri hemen sahaya girdi. Saha içerisinde yapılan ilk müdahalenin ardından ambulans çağrıldı. Sedyeye alınan ve boyunluk takıldığı gözlenen tecrübeli forvetin bilincinin açık olduğu aktarıldı. Ekvadorlu yıldız, önlem amacıyla hastaneye kaldırıldı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu bir ilke imza attı Arda Güler fırtınası

GOL PERDESİNİ ROSSİ AÇTI

Sakatlık yaşayan Enner Valencia'nın yerine oyuna giren Diego Rossi, gol perdesini açan isim oldu. 22. dakikada rakip yarı alanın sağ tarafında Serdar Aziz'in pasıyla topla buluşan Rossi, rakiplerini şık çalımlarla ekarte edip yay üzerinden ceza sahasına girdi. Sol ayağının içiyle sağ köşeye yerden yaptığı vuruş direk dibinden ağlarla buluştu.

Opta'nın verilerine göre Süper Lig'deki son üç golünü oyuna sonradan dahil olarak atan Diego Rossi, 2022-23'te bu şekilde en fazla lig golü kaydeden Fenerbahçe oyuncusu.

Haberin Devamı

FERDİ GOLÜNÜ ATTI

Karşılaşmanın 45+1. dakikasında Fenerbahçe'nin soldan oluşturduğu atakta İrfan Can Kahveci, ceza sahası çaprazından kale alanına doğru çevirdi. Kaleciyi aşan topa Ferdi Kadıoğlu sağ ayağının içiyle vuruşunu yaptı ve meşin yuvarlağı boş ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu bir ilke imza attı Arda Güler fırtınası

KIRMIZI KART KARARI

45+3. dakikada Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci, Saiz'e yaptığı faulün arından sarı kart gördü. Sivasspor verilen sarı karta itiraz etti.

Maçın hakemi Zorbay Küçük, İrfan Can Kahveci'nin yaptığı hareketin kırmızı kart gerektirip gerektirmediğini VAR monitöründen izlemek için kenara geldi.

Pozisyonu VAR monitöründen izleyen maçın hakemi, sarı kartı iptal edip doğrudan kırmızı kart çıkardı. Fenerbahçe sahada 10 kişi kaldı.

FERDİ'DEN BİR GOL DAHA

Heyecan dolu maçın 45+10. dakikasında Ferdi Kadıoğlu, orta alanda kaptığı topu Arda Güler'e kazandırdı. Arda yayın gerisinden sol ayağının üstüyle vuruşunu yaptı. Kaleci Ali Şaşal'ın kale alanının sağına doğru sektirdiği topu takip eden Ferdi Kadıoğlu, sağ ayağının üstüyle yakın köşeye sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu bir ilke imza attı Arda Güler fırtınası

 SÜPER LİG KARİYERİNDE BİR İLK

Opta'nın verilerine göre bu sezon ligdeki üç golünü de deplasmanda atan Ferdi Kadıoğlu, Süper Lig kariyerinde ilk kez bir dış saha karşılaşmasında iki gol kaydetti.

3 DEĞİŞİKLİK BİRDEN

İkinci yarının başında Sivasspor'da Muammer Yıldırım, Clinton Njie ve Ulvestad oyuna dahil oldu; Ali Şaşal Vural, Ziya Erdal ve Hakan Arslan oyundan çıktı.

Fenerbahçe'de ise oyundan Arda Güler çıktı ve onun yerine İsmail Yüksek dahil oldu.

SİVASSPOR GOLÜ BULDU

76. dakikada Sivasspor'un sağdan geliştirdiği atakta Robin Yalçın, savunma arkasına sarkan Caicedo'ya aradan nefis bir pas gönderdi. Topu kontrol edip ceza sahasına kadar gelen Caicedo, sağ ayağının üstüyle uzak köşeye düzgün vurdu ve direğe çarpan top ağlara gitti.

Heyecan dolu maçı konuk ekip Fenerbahçe 3-1'lik skorla kazandı.

Yazarlar