Fenerbahçe Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan devre arası dopingi!

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'dan devre arası dopingi!

19.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Çaykur Rizespor maçında soyunma odasına 1-0 geride giden Fenerbahçe’de hem İsmail Kartal’ın hem de kaptanların yaptığı konuşmalar zaferi getirdi. Tecrübeli çalıştırıcının devre başında yaptığı üç değişiklik de mücadeleye damga vurdu.

Fenerbahçede İsmail Kartaldan devre arası dopingi

Trendyol Süper Lig’de Çaykur Rizespor’u deplasmanda 3-1 yenerek geçtiğimiz hafta Alanyaspor karşısında yaşadığı iki puanlık kaybı telafi eden Fenerbahçe’de devre arasında soyunma odasında yapılan konuşma ve ikinci yarının başında yapılan üç değişiklik zaferi getiren detaylar oldu.

Haberin Devamı

Şiddetli yağış nedeniyle ağırlaşan zeminde ilk yarıda istediği futbolu oynayamayan ve Dzeko’nun dışında rakip kaleye isabetli şut gönderemeyen sarı-lacivertliler soyunma odasına 1-0 geride gitmekten kurtulamadı. Soyunma odasında önce Teknik Direktör İsmail Kartal, ardından da kaptanlar Edin Dzeko ile Mert Hakan Yandaş takıma yaptığı konuşmayla ayağa kaldırdı.

İsmail Kartal’ın, “Rakip bizden daha çok istiyor, onlar Fenerbahçe, biz Çaykur Rizespor gibi oynuyoruz. İkinci yarıda biz daha çok istemeliyiz, mücadele etmeliyiz, sahaya yüreğimizi koymalıyız. Bu maçı çevirecek güce sahibiz. Şimdi çıkın sahaya bu maçı kazanın” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Ardından kaptanlar sözü alırken, “Hepimiz daha fazla mücadele etmek zorunda. Alanyaspor beraberliği bizim için yol kazasıydı. Ama hedeflerimize ulaşmak için Rizespor’u yenmek zorundayız. Nasıl oynayabileceğimizi biliyoruz. Saha zemini yüzünden uzun topla oynayacağız. Yüreğimizi ortaya koyup Fenerbahçe’nin gerçek gücünü sahaya yansıtacağız” diye konuştuğu bildirildi.

Haberin Devamı

MERT HAKAN DAMGA VURDU

Teknik Direktör İsmail Kartal ikinci yarıda İrfan Can Kahveci, Mert Hakan Yandaş ve Serdar Dursun’u alarak geri dönüşün ilk adımını atarken Mert Hakan bulduğu şansı çok iyi değerlendirdi. Kayserispor maçında gereksiz kırmızı kart gören Mert Hakan, önceki akşam ise Oosterwolde’nin yardımcı antrenörüyle tartışmasında araya girdi ve olayı yatıştıran taraf oldu.

Tecrübeli futbolcunun rakamları da dikkat çekti. Çaykur Rizespor maçında en fazla şutta payı bulunan isim, oyuna ikinci yarıda dahil olan Mert Hakan Yandaş’tı. Milli futbolcu sahada girdiği 6 ikili
mücadelenin 5’ini kazanırken,
3 kez de sahipsiz top kazandı.

DEPLASMANDA MÜTHİŞ SERİ

Çaykur Rizespor maçının öncesinde hem teknik heyet hem yönetim deplasmanda taraftar baskısının daha az olduğunu ve bunun da sonuçlara yansıdığını konuşurken bu düşüncelerinde haklı oldukları ortaya çıktı. Kadıköy’de 9 puan yitirmesine rağmen dış sahada sadece Adana Demirspor ile berabere kalan sarı-lacivertliler önceki gece başarılı sonuçlarına bir yenisini ekledi. Fenerbahçe bu galibiyetle hem namağlup unvanını sürdürdü hem de dış sahada en çok puan toplayan takım olmaya devam etti.

Yazarlar