Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Benfica dejavusu!

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un Benfica dejavusu!

16.05.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'de zirveden 5 puan uzaklaşan Fenerbahçe'de Jorge Jesus'un performansı belirleyici oldu. Portekizli çalıştırıcının son olarak görev yaptığı Benfica'daki istikrarsız görüntüsü, Türkiye'de de sürdü

Fenerbahçede Jorge Jesusun Benfica dejavusu

Fenerbahçe'de lig yarışında 5 puan geri düşülmesi önemli bir dezavantaj olarak öne çıkarken, burada önemli bir detay dikkat çekiyor. Sezon başında büyük umutlarla takımın başına geçen Teknik Direktör Jorge Jesus, sarı-lacivertlilere gelmeden evvel en son 2021'de görev yaptığı Benfica'daki istikrarsız performansını aslında devam ettirdi.

Jesus, o dönemde derbi olarak bilinen Porto (0-3) ve Sporting (1-3) maçlarını kaybederken, Fenerbahçe'de de Beşiktaş'a 4-2, Galatasaray'a da 3-0 yenilip derbilerde sıfır çekti. Aynı zamanda Jesus'un Benfica'sı zaman zaman bol gollü galibiyetlere imza atmış olsa da, basit puan kayıplarıyla da sıkıntı yaşadı.
Fenerbahçe'de Ümraniyespor (3-3), Giresunspor (1-2 ve 1-1), İstanbulspor (3-3) önünde 9 puan yitiren Jesus'un Fenerbahçe'si gibi, Benfica'sı da Guimares (3-3), Estoril (1-1), Portimonense (0-1) gibi takımlara karşı takılmıştı. Jesus'lu Benfica, Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkarken, Fenerbahçe'de de Avrupa Ligi'nde grubu lider tamamladı.

Haberin Devamı

Jorge Jesus'un Benfica ve Fenerbahçe dönemlerindeki en benzer nokta ise tercih ettiği formasyonlar oldu. Portekizli çalıştırıcı, Benfica'da olduğu gibi Fenerbahçe'de de A ve B planlarını bozmadı. 3-1-4-2 ve 4-1-3-2 sistemlerini iki takımında da sürdürdü. Hatta Jesus, bu formasyonları Flamengo döneminden beri kullanıyor. Zaten Jorge Jesus'un bu sezon yaşadığı düşüşte Süper Lig'deki rakiplerinin planlarını çözmüş olması ve çözüm üretmiş olması öne çıkıyor.

Benzer ortalama
Jorge Jesus'un Fenerbahçe'deki ortalaması ve Benfica'da 2021 yılındaki ortalaması benziyor. Sarı-lacivertlilerde şimdiye kadar 2.18 puan ortalaması tutturan Jesus, Benfica'da da 2.11'lik bir ortalama yakalamıştı. Ayrıca Portekiz'deki döneminde 83 maçta 185 gol atan tecrübeli antrenör, Fenerbahçe'de de 104 gol buldu. Jesus, son iki görevinde de takımlarıyla skorer bir antrenör görüntüsü çizdi.

Haberin Devamı

Trabzonspor mesaisi
Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 34. haftasında 18 Mayıs Perşembe günü Trabzonspor ile sahasında oynayacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü.
Jorge Jesus yönetimindeki antrenman; koşu, ısınma ve koordinasyon hareketleriyle başladı. Pas çalışmalarıyla süren idman, taktiksel ve bireysel çalışmalarla tamamlandı.

Yazarlar