Fenerbahçe Fenerbahçe'de Lincoln Henrique'den muhteşem başlangıç! Yeni transfer çok formda

Fenerbahçe'de Lincoln Henrique'den muhteşem başlangıç! Yeni transfer çok formda

25.06.2022 - 19:37 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Lincoln Henrique formda performansını devam ettirdi. Sarı-lacivertlilerin yeni sezon öncesi oynadığı hazırlık maçında Tirana karşısında yine etkisini hissettirdi. İşte detaylar...

Fenerbahçede Lincoln Henriqueden muhteşem başlangıç Yeni transfer çok formda

Fenerbahçe'de yeni sezon hazırlıkları Tirana ile oynanan özel müsabakayla devam ettirdi. Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki müsabakada yıldızlaşan isim Lincoln Henrique oldu. Genç on numara skor katkısıyla dikkatleri üzerine çekti. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

2026'YA KADAR İMZALADI

Jorge Jesus'un imzasının ardından Fenerbahçe'de takıma ilk takviye Lincoln Henrique oldu. 23 yaşındaki oyuncu, Santa Clara'dan bonservisiyle birlikte transfer edildi. Sarı-lacivertliler, Brezilyalı futbolcuyla 2026'ya kadar sözleşme imzaladı. Fenerbahçe'nin Santa Clara'ya bonservis bedeli olarak 3 milyon 500 bin euro ödediği belirtildi.

SHKUPİ MAÇINDA GOLÜNÜ ATTI

Can Bartu Tesisleri'nde yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Fenerbahçe'de takıma yeni katılan Lincoln Henrique ve Bruma, Shkupi ile oynanan hazırlık maçına ilk 11'de başladı. Sarı-lacivertlilerde, Brezilyalı futbolcu Lincoln Henrique ilk maçında rakip fileleri havalandırma başarısı gösterdi.

Fenerbahçede Lincoln Henriqueden muhteşem başlangıç Yeni transfer çok formda

İKİNCİ MAÇINDA ASİST YAPTI

Haberin Devamı

Sarı-lacivertliler sezonun ikinci hazırlık maçında Arnavutluk temsilcisi Tirana ile karşı karşıya geldi. Jorge Jesus, Tirana karşısında Ertuğrul Çetin, Osayi Samuel, Lemos, Serdar Aziz, Novak, Gustavo, Mert Hakan, İrfan Can, Bruma, Lincoln Henrique ve Berisha'yı ilk 11'de başlattı.

Fenerbahçe'de Lincoln Henrique ikinci maçına da oldukça etkili başladı. Tecrübeli orta saha 8'inci dakikada tehlikeli noktadan takımına serbest vuruş kazandırdı ve topun başına geçti. Lincoln Henrique'nin ortasında altı pas içerisinde düzgün bir kafa vuruşuna imza atan Mergim Berisha, 9'uncu dakikada sarı-lacivertlileri 1-0'lık üstünlüğe taşıdı.

LEMOS'U HEMEN KENARA ALDI

Sarı-lacivertlilerde teknik direktör Jorge Jesus, 25'inci dakikada oyuna verilen su molasının ardından sürpriz bir hamlede bulundu. Mauricio Lemos'u denemek isteyen tecrübeli teknik adam kısa bir süre sonra Marcel Tisserand'ı oyuna dahil etti. Mauricio Lemos sadece 25 dakika sahada kalabildi.

Fenerbahçede Lincoln Henriqueden muhteşem başlangıç Yeni transfer çok formda

LİNCOLN'DEN BİR ASİST DAHA

Fenerbahçe'de teknik direktör Jorge Jesus ikinci yarıda oyuna bazı değişikliklerle başladı. Mergim Berisha ve Mert Hakan Yandaş kenara geldi. Sarı-lacivertlilerde Enner Valencia ile Miguel Crespo oyuna dahil oldu. Karşılaşmanın 53'üncü dakikasında Fenerbahçe'nin kazandığı köşe vuruşunda topun başına Lincoln Henrique geçti. Brezilyalı futbolcunun muhteşem ortasında düzgün bir vuruşa imza atan Filip Novak farkı ikiye yükseltti.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Lincoln Henriqueden muhteşem başlangıç Yeni transfer çok formda

UĞUR KAAN OYUNA DAHİL OLDU

Jorge Jesus, 67'nci dakikada 3 değişiklik birden yaptı. Sarı-lacivertlilerin genç oyuncusu Uğur Kaan Yıldız ile birlikte Burak Kapacak ve Mbwana Samatta oyuna dahil oldu. Filip Novak, Bright Osayi Samuel ve İrfan Can Kahveci kenara geldi. Uğur Kaan Yıldız, Shkupi ile oynanan maçta da oyuna son dakikalarda dahil olmuştu.

76'DA KENARA GELDİ

Fenerbahçe'nin üstün oyununda etkin rol üstlenen Lincoln Henrique, 76'ncı dakikada kenara geldi. Sarı-lacivertlilerde Jorge Jesus, Armindo Bruma ve Luiz Gustavo'yu da oyundan aldı. Kalan sürede İsmail Yüksek, Dimitris Pelkas ve Muhammed Gümüşkaya oynadı.

VALENCIA'DAN ASİST PELKAS'TAN GOL

Karşılaşmanın 84'üncü dakikasında oyuna sonradan dahil olan Enner Valencia ve Dimitris Pelkas birlikteliği ön plana çıktı. Enner Valencia topla birlikte sağ kanattan çizgiye kadar indi. Tecrübeli futbolcunun pasında Dimitris Pelkas penaltı noktası üzerinden düzgün bir vuruşla farkı yükselten isim oldu.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Lincoln Henriqueden muhteşem başlangıç Yeni transfer çok formda

SAMATTA SKORU BELİRLEDİ

Müsabakanın 88'inci dakikasında Mbwana Samatta skoru belirledi. Muhammed Gümüşkaya'nın sağ kanada gönderdiği topa hareketlenen Burak Kapacak son çizgiye inerek meşin yuvarlağı ceza sahasına ortaladı. Burak Kapacak'ın ortasında düzgün bir vuruşa imza atan Mbwana Samatta fileleri havalandırdı. Fenerbahçe sahadan 4-0 galip ayrıldı.

Jorge Jesus, Fenerbahçe'de: 2013'ten bugüne uzanan hikaye