Fenerbahçe Fenerbahçe'de Ömer Faruk Beyaz pişman oldu! Arda Güler yıldızlaştı

Fenerbahçe'de Ömer Faruk Beyaz pişman oldu! Arda Güler yıldızlaştı

22.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de oynayamayacağını düşünerek Stuttgart’a giden Ömer Faruk Beyaz, Almanya’da 4 lig maçında 68 dakika sahaya çıkabildi. Sarı-lacivertlilerle 3 yıllık yeni sözleşme yapan Arda Güler ise Kadıköy’ün yeni sevgilisi haline geldi.

Fenerbahçede Ömer Faruk Beyaz pişman oldu Arda Güler yıldızlaştı

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de son dönemde yetişen iki genç yetenek Arda Güler ve Ömer Faruk Beyaz’ın kariyer planlaması dikkatlerden kaçmıyor.

Sarı-lacivertlilerin 15 yaşındalarken keşfettiği her iki genç yıldız da tercihleriyle öne çıktı. Arda Güler’den önce Fenerbahçe camiasını heyecanlandıran ve 2017’de profesyonel sözleşme imzalanan Ömer Faruk Beyaz henüz 18 yaşında iken geçen yıl ayrılmayı tercih etti. Ancak Arda Güler daha sonra geldiği sarı-lacivertli kulüpte kalma yoluna gitti, kısa sürede çok sevildi. Özellikle bu sezon iki genç isim karşılaştırıldığında Arda Güler’in kazançlı çıktığı görüldü.

Fenerbahçede Ömer Faruk Beyaz pişman oldu Arda Güler yıldızlaştı

Fenerbahçe’de fazla forma şansı bulamayacağını düşündüğü için Almanya’nın Stuttgart takımına giden Ömer Faruk Beyaz bu sezon Bundesliga’da sadece 4 maçta 68 dakika oynayabildi. 19 yaşındaki orta saha son olarak 22 Ocak’ta Freiburg’a karşı yalnızca 5 dakika sahada kalabildi. Ömer Faruk bu sezon gol ve asist katkısı sunamadı. Genç oyuncu geçen sezon da Fenerbahçe’de 8 resmi maçta gol ve asist yapamamıştı.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ömer Faruk Beyaz pişman oldu Arda Güler yıldızlaştı

Ancak öte yandan Arda Güler, özellikle İsmail Kartal’ın gelişiyle hem popüler hale geldi hem performansını yükseltti hem de Fenerbahçe’deki geleceğini garanti altına aldı. 3 yıllık yeni sözleşme imzalayan 17 yaşındaki Arda, bilhassa Kadıköy’de taraftarların sevgilisi haline geldi.
Arda Güler bu sezon ligde 10 maçta 224 dakika oynadı, 3 gol atıp 2 asist yaptı. Arda kariyerinde yeni bir dönem açarken Ömer Faruk bir anda geri planda kaldı. Ömer Faruk Beyaz’ın Stuttgart ile Haziran 2025’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Fenerbahçede Ömer Faruk Beyaz pişman oldu Arda Güler yıldızlaştı

Benzer oyun tarzları

Sarı-lacivertli kulüpten yetişen Ömer Faruk Beyaz ve Arda Güler sol ayaklı olmaları, orta sahada oynamaları, duran top, çalım, şut ve pas özellikleriyle birbirlerine benzer profilde isimler.

Jorge Jesus şaşırttı

Yeni sezon için teknik direktör çalışmalarına devam eden Fenerbahçe’de Jorge Jesus da adaylar arasında yer alıyor. Portekizli teknik direktör önceki akşam Benfica’dan ayrıldıktan sonra ilk kez teknik ekibiyle toplandı. Sosyal medya hesaplarından da özel fotoğraflar paylaşan Jorge Jesus, “Geçmişte kazandığımız başarılara baktık ve yeni bir mücadele için tekrar toplandık” mesajını yazdı.

Haberin Devamı

İrfan ilk 11’de Pelkas-Szalai yok

Süper Lig’de 34. haftada bu akşam Çaykur Rizespor’la oynayacak Fenerbahçe’de hazırlıklar tamamlandı. İsmail Kartal yönetiminde Samandıra’da çalışan sarı-lacivertlilerde sakatlıkları olan Pelkas ve Szalai dışında eksik bulunmuyor. Öte yandan cezası sona eren İrfan Can Kahveci’nin de bugün ilk 11’de olacağı belirtiliyor. Dün akşam saatlerinde Trabzon üzerinden Rize’ye geçen Fenerbahçe, maç saatini beklemeye başladı.

Muhtemel ilk 11'ler

Rizespor: Gökhan Akkan, Gökhan Gönül, Ponck, Holmen, Eren Albayrak, Baiano, Phiri, Sabo, Bolasie, Boyd, Pohjanpalo.

Fenerbahçe: Altay, Osayi, Serdar Aziz, Kim, Ferdi, Crespo, Zajc, Mert Hakan, İrfan Can, Rossi, Serdar Dursun.

Neymar ve Mbappe, Le Classique’te galibiyet getirdi

Yazarlar