Fenerbahçe Fenerbahçe'de Samatta hayata döndü!

Fenerbahçe'de Samatta hayata döndü!

07.04.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu dönemiyle beraber Mbwana Samatta için sezon adeta yeniden başladı. Tanzanyalı forvet teknik heyet ile olan iyi iletişiminin karşılığını Denizlispor maçında attığı kritik golle alırken, üzerindeki baskıdan da kurtulmayı başardı

Fenerbahçe’de Emre Belözoğlu dönemi Denizlispor galibiyetiyle başlarken Mbwana Samatta da sonunda kendini buldu. Sezon başında sportif direktör iken Belözoğlu’nun bizzat transfer ettiği Tanzanyalı yıldız, 32. haftada huzuru yakaladı. Erol Bulut’la istediği iletişimi kuramayan Samatta, Denizlispor maçına daha rahat, daha moralli ve daha özgüvenli hazırlandı. Hem Emre Belözoğlu hem de teknik heyet yıldız golcüyü maça özel olarak motive etti.

Haberin Devamı

‘Biz sana inanıyoruz’

Denizlispor maçından önce de en büyük destek hocası Emre Belözoğlu’ndan geldi. Belözoğlu’nun sezon başından beri yakın davrandığı Samatta ile ilk kez hocası olarak konuşarak, “Sen iyi bir forvetsin, iyi bir futbolcusun, iyi bir profesyonelsin. Önemli olan golü atmak, daha sonrası gelecek. Biz sana inanıyoruz” mesajını verdiği belirtildi. Volkan Demirel ve Erdinç Sözer’in de analizler eşliğinde Samatta ile özel toplantılar yaptığı bildirildi.

Teknik ekibe koştu

Mbwana Samatta, 11 haftalık gol hasretini Denizlispor maçında bitirirken ilk teşekkürünü teknik ekibine sundu. Gol sonrası hemen kenara koşarak Emre Belözoğlu’na sarılan 28 yaşındaki futbolcu, daha sonra Volkan Demirel’in yanına gitti. Demirel’le maç öncesi konuşan ve hep iletişim halinde olan Samatta, bir nevi golü için teşekkür etti.

Haberin Devamı

Birinci forvet

Sezon başında büyük beklentilerle gelen ancak Erol Bulut döneminde sakatlık ve istikrarlı forma şansı bulamaması nedeniyle sıkıntı çeken Samatta son 9 haftada formayı kapacak. Denizlispor maçındaki gibi Emre Belözoğlu’nun forvet hattındaki birinci tercihi Samatta olacak. Kaydettiği golün özgüven aşılaması da bekleniyor. Zaten Tanzanyalı oyuncunun Erol Bulut dönemindeki en büyük sıkıntısı istikrarı yakalayamamasıydı. Duygusal bir oyuncu olan Samatta, Belözoğlu ve ekibiyle daha rahat bir ortam buldu.

Kafa toplarına hakim

yet golünü kafa vuruşuyla getiren Mbwana Samatta için bu durum tesadüf değil. Tanzanyalı futbolcu, hem Genk kariyerinde hem de Aston Villa’da oynarken de hep hava toplarındaki gücüyle öne çıkmıştı. Fenerbahçe’de de bu durum aslında devam ediyor. Yıldız oyuncu bu sezon resmi maçlarda attığı 6 golün 3’ünü kafa vuruşuyla kaydetti. Emre Belözoğlu da göreve gelir gelmez Samatta ile yapılan toplantılarda hava toplarındaki hakimiyetinin önemine değindi.