Fenerbahçe Fenerbahçe'de vefa tablosu! İsmail Kartal'a duygusal veda

Fenerbahçe'de vefa tablosu! İsmail Kartal'a duygusal veda

05.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de ikinci İsmail Kartal dönemi resmen sona erdi. Veda töreninde duygusal anlar yaşanırken tecrübeli çalıştırıcı, “Allah, Fenerbahçe’mizin yanında olsun” mesajını iletti.

Fenerbahçede vefa tablosu İsmail Kartala duygusal veda

Fenerbahçe’de dün yapılan 2021 yılı Olağan Mali Genel Kurul’da duygusal bir veda yaşandı. Sarı-lacivertli takımı 2021-22 sezonunda 15 maçlık yenilmezlik serisiyle 2. sıraya taşıyan teknik direktör İsmail Kartal’ın ikinci dönemi resmen sona erdi.

Haberin Devamı

Yeni sezonda takımın başında Jorge Jesus’un olacağı Fenerbahçe’de Kartal’a unutulmaz bir tören hazırlandı. Deneyimli çalıştırıcı, eşi Sema Kartal ve oğlu Emre Kartal, Başkan Ali Koç tarafından kürsüde karşılandı. Tüm kongre üyeleri ve Fenerbahçe yönetim kurulu İsmail Kartal’ı ayakta alkışladı. İsmail Kartal’a adının yazıldığı özel bir atkı ile bir tablo sunuldu.

‘Fenerbahçe arması çok büyüktür’

Bir konuşma yapan tecrübeli teknik direktör, şu ifadeleri kullandı: “Fenerbahçe arması çok büyüktür. Dünyada eşi ve benzeri yoktur. Geldiğimde takıma, ‘Borcumuz var ve bunu ödeyeceğiz’ dedim. ‘Hocam, kime borcumuz var?’ dediler. Tribünleri ve camiayı gösterdim. ‘Biz iyi oynadığımızda ikinci yarının lideri olacağız ve tribünler 50 bin kişi dolacak’ dedim. Herkes Fenerbahçe’yi takdir etti. Yeni gelen hocamız ve birkaç transferle, bu takım Allah’ın izniyle şampiyon olacak. Şampiyonluk için artık her şey hazır. Allah, Fenerbahçe’mizin yanında olsun.”

Haberin Devamı

İsmail Kartal için bir teşekkür konuşması yapan Başkan Ali Koç da “Görevde bulunduğu haftalarda 2.3 puan ortalaması, 18 hafta boyunca puan lideri, en çok gol atan ikinci takım. Takımımızı 5. sıradan 2. sıraya çıkardı ve Şampiyonlar Ligi’ne katılmamızı sağladı. Samandıra’da birbiriyle muhabbet eden, mutlu olan bir takıma çevirdi.”Fenerbahçe’nin çocuğu İsmail Kartal. İyi ki Fenerbahçe’nin İsmail Kartal gibi değeri var. Yollarımız mutlaka kesişecek” dedi.

Gözyaşlarını tutamadı

İsmail Kartal için salonda özel videolar yayınlandı. Bu esnada duygusallaşan tecrübeli çalıştırıcı gözyaşlarını tutamadı. İsmail Kartal’ın eşi Sema Kartal da bu sırada duygulandı.

Fenerbahçede vefa tablosu İsmail Kartala duygusal veda

Borç 6 milyar 190 milyon

Kulüpte dün gerçekleştirilen Mali Genel Kurul’da Fenerbahçe’nin toplam borcu 6 milyar 190 milyon TL olarak açıklandı. Fenerbahçe Başkan Vekili Erol Bilecik, “Kredileri dolardan TL’ye ortalama 7.18 kur ile döndürerek 31 Mayıs 2022 itibarıyla 2.4 milyar TL kur farkı zararını bertaraf ettik. 2019 yılında 169 milyon TL vergi ödemesi yaptık. Borcumuz 612 milyon eurodan 409 milyon euroya indi” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Fenerbahçe’de Ali Koç ve yönetimi, 2021 yılında yönetim kurulu faaliyeti ve denetim konusunda ibra edildi.

Maltepe’de dev tesis geliyor

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, sarı-lacivertli camiaya seslendi, “Başkanın alacağı ne olacak diye soranlar oluyor. Bu beni çok kırıyor ve yoruyor. Benim ağzımdan bir kez bile yaptıklarımı duymadınız, duymayacaksınız. Benim kulüpten 1 kuruş alacağım yoktur. Eğer ‘Fenerbahçe’nin bana borcu var’ dersem beni ihraç edin” dedi.

Maltepe’de yapılacak akademi için müjde veren Ali Koç, “En büyük hayalim örnek bir akademi bırakmak. Kadın futboldan, A Takıma kadar bir tesis, sportif eser yaratmak istiyoruz. Maltepe’deki arazi 30 yıl süreyle bize tahsis edildi. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu rüyanın gerçekleşmesinde destek olanlara teşekkür ederim” diye konuştu.

Jesus’u da yorumlayan Koç, “Gönlümün bir yerinde, bu çılgın hocayı getirme hayali vardı. O bizi sevdi, biz onu sevdik. Kolay adam mı? Değil! Gücümüz yettiğince, en iyisini getirdik. Birkaç kez dünyanın en iyi 10 antrenöründen biri seçilmek kolay değil. Atabileceğimiz son kurşunu attığımızı düşünüyorum” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

3 Temmuz davaları

Ali Koç, 3 Temmuz süreci için davalar hakkında bilgi verdi, “3 Temmuz kararları için TFF’ye dava açıldı. Davanın yargılanması devam ederken TFF avukatları, davayı sürüncemede bulunmak istediler. Hakimin reddi talebinde bulundular, konu İstinaf Mahkemesi’ne götürülmüştür. Dava devam edecektir. Hepimizin odağı burada olmalıdır” dedi.

Yazarlar