Fenerbahçe Fenerbahçe'den Altay Bayındır için 'Ajax' kararı!

Fenerbahçe'den Altay Bayındır için 'Ajax' kararı!

16.09.2022 - 12:21 | Son Güncellenme:

Hollanda devi Ajax'ın peşinde olduğu Altay Bayındır ile ilgili Fenerbahçe'den hamle geldi. Sarı-lacivertlilerin görüşmesi ortaya çıktı.

Fenerbahçeden Altay Bayındır için Ajax kararı

Süper Lig'de ve UEFA Avrupa Ligi'nde aldığı sonuçlarla moral bulan Fenerbahçe'de Altay Bayındır gelişmesi yaşandı. Ajax'ın ilgi mektbu gönderdiği Altay için sarı-lacivertli kulüpten hamle geldi.

Haberin Devamı

FRANSA'DA GERİ DÖNDÜ
Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci hafta maçında Rennes ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Roazhan Park'ta oynanan mücadelede Fenerbahçe 2-0 geriye düşmesine rağmen sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı.

Mücadelede Rennes 52. dakikada Martin Terrier ve 54. dakikada Lovro Majer'in golleri ile 2-0 öne geçti. Fenerbahçe'nin gollerini ise 60. dakikada İrfan Can Kahveci ve uzatma dakikalarında penaltıdan Enner Valencia kaydetti.

Bu sonucun ardından iki takım da 4 puana yükseldi.

ALTAY BAYINDIR HAMLESİ
Yoğun süren transfer çalışmaları, 8 Eylül’de tamamlandı. Yönetim şimdi gözünü iç transfere çevirdi. Sarı-Lacivertliler, sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan futbolcularla kısa sürede masaya oturmaya başlayacak.

Haberin Devamı

Listenin 1 numarası ise kaptan Altay Bayındır... 2019’da Ankaragücü’nden henüz 21 yaşındayken transfer edilen dönemin genç file bekçisi, önce Fenerbahçe’de kaleyi devraldı. Ardından hem performansı hem de takım içindeki duruşuyla kaptanlığa kadar yükselen Altay, Milli formayı giymenin gururunu da yaşadı.

5 YILLIK SÖZLEŞME
Yönetim, 24 yaşındaki file bekçisiyle 5 yıllık yeni sözleşmeye imza atmak istiyor. Hem yıldız kaleci hem de menaceriyle yapılan görüşmelerde büyük mesafe kat etti.

YÜZDE YÜZ ZAM
Altay’ın senelik 500 bin Euro olan maaşının 1 milyon Euro’ya yükseltilmesi bekleniyor.

AJAX PUSUDA
Altay Bayındır, Fenerbahçe’de başarı basamaklarını hızla tırmanırken, Avrupa’dan birçok takımın da dikkatini çekti. Geçen sezon İtalyan devi İnter, Milli file bekçisi ile ilgilenmişti. Altay uzun süredir takip eden takım ise Ajax. Hollanda ekibi, 1 yıldan fazla süredir Milli kalecinin peşinde. Onana ayrıldıktan sonra transfer yapmayan ve kaleyi 38 yaşındaki Pasveer’e bırakan Kırmızı-Beyazlılar, Fenerbahçe’nin kaptanını bonservissiz bir şekilde kadrosuna katmak için pusuda bekliyor. Yönetim bu nedenle ocak ayına kalmadan imzayı attırmak istiyor.

Fenerbahçeden Altay Bayındır için Ajax kararı

AJAX VE INTER'DEN İLGİ MEKTUBU GÖNDERMİŞTİ
Sezon sonunda Ajax kulübünün Fenerbahçe'ye bir yazı göndererek Altay Bayındır ile ilgilendiğini resmen iletmişti. Bu ilgi mektubunun resmi bir teklif olmasa da "Resmi teklif yapabilirim" anlamına geldiği ifade edilmişti. İtalyan kulübü Inter ise 2021 yılında Fenerbahçe kulübüne milli kaleci için ilgi mektubu göndermişti.

Haberin Devamı

AUSTRIA WIEN MAÇINDA ALTAY'A TOKMAK ATILDI
UEFA Avrupa Ligi play-off turunun ilk maçında Austria Wien ile Fenerbahçe karşı karşıya gelmişti. Fenerbahçe’nin 1-0’lık üstünlüğü ile devam eden maçın 43. dakikasında Austria Wien taraftarı sahaya yabancı madde yağdırmaya başladı.

Fenerbahçeden Altay Bayındır için Ajax kararı

GÖĞSÜNE İSABET ETTİ
Bu sırada Austria Wien tribünlerinden atılan davul tokmağı, Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır’a isabet etti. Altay Bayındır’ın göğsüne isabet eden davul tokmağı ile yere yığılmasından sonra maç durdu. Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrası mücadele 45. dakikadan itibaren tekrar başladı.

WIEN ÖZÜR DİLEDİ
Austria Wien yaptığı açıklamayla UEFA Avrupa Ligi maçında yaşanan olaylar nedeniyle Fenerbahçe ve Altay Bayındır'dan özür diledi.

Yazarlar