Fenerbahçe Fenerbahçe'den Tahkim Kurulu'na Fred itirazı! Hakem Zorbay Küçük'ün raporu ortaya çıktı

Fenerbahçe'den Tahkim Kurulu'na Fred itirazı! Hakem Zorbay Küçük'ün raporu ortaya çıktı

22.12.2023 - 07:22 | Son Güncellenme:

Süper Lig’de Kayserispor’u deplasmanda 4-3 yenen Fenerbahçe’de karşılaşmanın son anlarında Fred, kırmızı kart görmüştü. Olayla ilgili hakem raporu ortaya çıktı. İşte detaylar...

Fenerbahçeden Tahkim Kuruluna Fred itirazı Hakem Zorbay Küçükün raporu ortaya çıktı

Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularından olan Fred, Kayserispor mücadelesinin son anlarında hakeme yaptığı itirazların ardından direkt kırmızı kartla cezalandırıldı. Brezilyalı futbolcu, ligde oynanacak Galatasaray maçında forma giyemeyecek. Fred'in neden kırmızı kart gördüğü ortaya çıktı...

Haberin Devamı

3 YIL İÇERİSİNDE 6 OYUNCUYU ATTI

Hakem Zorbay Küçük, toplamda 10 Fenerbahçe karşılaşması yönetti ve son 3 yıl içerisinde toplamda 6 SarıLacivertli futbolcuyu kırmızı kart gösterdi. Küçük, 7 Mart 2020’de 2-2 biten Denizlispor mücadelesinde Tolgay Arslan’ı, 6 Mart 2022’de 1-1 biten Trabzonspor maçında ve 29 Nisan 2023’te 3-1 (d) kazanılan Sivas karşılaşmasında İrfan Can Kahveci’yi oyundan attı. 4 Kasım 2023’te Kanarya’nın, sahasında Bordo-Mavililer’e 3-2 kaybettiği maçta İsmail Yüksek’e kırmızı kart gösteren Küçük, son olarak önceki gün Kanarya’nın, 4-3 galip geldiği Kayserispor deplasmanında 90+8’de Fred ile 90+11’de de Mert Hakan Yandaş’ı oyun dışına gönderdi.

Fenerbahçeden Tahkim Kuruluna Fred itirazı Hakem Zorbay Küçükün raporu ortaya çıktı

RAPOR ORTAYA ÇIKTI

Hakem Küçük, Galatasaray’la pazar günü oynanacak maç öncesi takımını yalnız bırakacak olan Sambacı ile ilgili maç raporuna, küfür ettiği için kırmızı kart gösterdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

KİM DOĞRU SÖYLÜYOR?

Raporda Fred’in, “Niye buna faul çalıyorsun? S....r aptal hakem” dediği öne sürülürken, Brezilyalı oyuncunun ise Fenerbahçeli yetkililere, “Hakeme sadece bu aptalca bir faul” dediği bildirildi. Kanarya’da yönetimin, PDFK’dan ne karar çıktığına bakmaksızın, Tahkim Kurulu’na detaylı bir itirazda bulunacağı belirtildi. Savunmada özellikle Sarı-Lacivertliler’in, dil konusu üzerinde duracağı ifade edildi.

SORULARA CEVAP ARANACAK

Kurula hitaben Fred’in, Portekizce ve İngilizce bildiği vurgulanarak, 2022 yılında Zorbay Küçük’ün yabancı dil sebebiyle UEFA’daki sınavı, telafi sınavını da geçemediği hatırlatılacak. Şu anda da FIFA kokartı takmayan Küçük’ün, FIFA listesinden çıkarılmasının yanı sıra kural testlerini de geçemediği, ortaya çıkan sonuçların nedenleri sorulacak.

KURAL NE DİYOR?

Fred direkt kırmızı gördüğü için iki maç ceza alacak ve pazar günkü derbide olmayacak. Sambacı 4 maç ve üzeri ceza alırsa Galatasaray ile yapılacak Süper Kupa’da da forma giyemeyecek. Talimata göre direkt kırmızı kartlardan doğan cezalar sadece 4 maç altında olursa, kendi kategorisinde değerlendiriliyor.