Türkiye Kupası Fenerbahçe'den tek yumruk

Fenerbahçe'den tek yumruk

17.01.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

İlk maçı evinde 2-0 ile geçen Fenerbahçe, tur biletini zorlanmadan aldı: 0-1

Fenerbahçeden tek yumruk

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli takım, sarı-siyahlı rakibine karşı skor avantajıyla çıktığı rövanşta oyun olarak etkisiz kaldı. Son 20 dakikada oyuna giren Giuliano’nun getirdiği hareket skora yansıdı, frikikten ağları havalandırdı.

Ziraat Türkiye Kupası son 16 turu rövanşında Fenerbahçe, İstanbulspor’u deplasmanda 1-0 yendi. İlk maçı da 2-0 kazanan sarı-lacivertliler, çeyrek final biletini kolay elde etti.

Kadroda Oğuz Kağan ve Samed gibi gençlerle ideale yakın bir 11 oluşturan Aykut Kocaman, adeta bir hazırlık maçına çıkar gibi çıktı. İstanbulspor ise ilk maçtaki gibi ciddi kalmaya çalıştı.

Oyunda sakin olan Fenerbahçe’de 14’te Alper sol taraftan bireysel çabalarıyla kendine pozisyon yarattı.

16’da Ali’nin sağ kanattan getirdiği topta Eslem’in şutu zayıf kaldı. 36’da da Kojic’in sağ çizgiden inişinde Kameni rahat kaldı.

Haberin Devamı

Sistem değişti

44’te rakipte Oğuzhan’ın hatalı geri pasında hareketlenen Alper müsait pozisyonu kullanamadı. İkinci yarıda topun hakimiyetini alan Fenerbahçe, ne kalesinde pozisyon verdi ne de rakip kaleye yüklendi.

Özellikle Fernandao’nun forvet hattında yalnız kalıp, topla buluşturulamaması dikkat çekti. Son 20 dakikada forvetsiz sisteme dönen sarı-lacivertliler, ileri uçta Alper-Giuliano ikilisini dönüşümlü kullandı.

Sessiz ve sıkıcı geçen geceye 89’da Giuliano’nun akıl dolu frikiği anlam ve neşe kattı: 0-1.

Fenerbahçe, 2018 yılının ilk resmi maçında kupada İstanbulspor’u deplasmanda 1-0 yenerek, yeni seneye galibiyetle başladı. Sarı-lacivertli takımın 2018 yılındaki ilk golünü de Brezilyalı Giuliano attı.

Fenerbahçeden tek yumruk