Fenerbahçe Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Vederson, Sevilla maçını yorumladı! 'İpler Jesus'un eline geçti ama...'

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Vederson, Sevilla maçını yorumladı! 'İpler Jesus'un eline geçti ama...'

17.03.2023 - 08:31 | Son Güncellenme:

Eski Fenerbahçeli futbolcu Gökçek Vederson, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu rövanşında Sevilla ile oynadığı maçı değerlendirdi. Vederson, karşılaşma ile ilgili önemli tespitlerde bulundu.

Fenerbahçenin eski futbolcusu Vederson, Sevilla maçını yorumladı İpler Jesusun eline geçti ama...

UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu’nda İspanya’da 2-0 mağlup olduğu Sevilla’yı Kadıköy’de konuk eden Fenerbahçe, mücadeleden 1-0 galip ayrımasına rağmen Avrupa'ya veda etti. Valencia’nın 41’deki penaltı golüyle öne geçen Sarı-Lacivertliler, 3’ü isabetli tam 15 şut çekerek rakip kaleyi abluka altına alsa da, bir türlü ikinci golü bulamadı.

Haberin Devamı

JESUS: SKORU TERSİNE ÇEVİREMEDİK

Maçın ardından basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, oyuncularının iyi bir maç çıkardığını ifade ederek, “Takımın gösterdiği performansından dolayı gurur duyuyorum. İyi maç çıkardıklarını düşünüyorum ama Sevilla’daki dezavantajlı skordan dolayı turu geçemedik, skoru tersine çeviremedik. Avrupa’da üst seviye takım performansı gösterdik. Üzgünüz ama performanstan dolayı memnunum. İyi performans sergiledik, kaliteli futbol sergiledik ama istediğimiz gibi gitmedi, tur atlayamadık” şeklinde konuştu.

Fenerbahçenin eski futbolcusu Vederson, Sevilla maçını yorumladı İpler Jesusun eline geçti ama...

 

Haberin Devamı

'FENERBAHÇE'Yİ DOĞRU ANALİZ ETMİŞ'

Eski Fenerbahçeli futbolcu Gökçek Vederson, sarı-lacivertli ekibin UEFA Avrupa Ligi Son 16 Turu'nda Sevilla ile oynadığı rövanş maçını yorumladı:

Haberin Devamı

"Sampaoli, Fenerbahçe'yi doğru analiz etmiş. Skor avantajını da kullanarak oyunu mümkün olduğunca daraltmaktan uzak durdu. Top Sevilla'dayken Fenerbahçe'yi mümkün olduğunca geniş alana çekmeye çalıştı. Ön alan baskısını takım boyunu genişleterek nispeten kırmayı hedefledi ve başardı da. Top Fenerbahçe'deyken ise yine çok daralmadan biraz daha adam adama savunmayı tercih etti. Bu tarz oyunlarda kenar organizasyonları sonuç açısından hep daha değerlidir. Fenerbahçe'de de sezonun belki de en formda ismi Ferdi'nin yapacakları önemliydi. Penaltıyı alması, ilk yarıda sonuç elde etmek ikinci yarı için oyunun rengini biraz daha değiştirdi, yani ipler Jesus'un eline geçti."

'DAR ALANDA KAOS HÜCUMU'

"Bu kez Sevilla'nın savunma performansı turun belirleyicisi olacaktı. İspanyollar, 60'a kadar bu geniş alan oyununu sürdürmeye çalıştı. Amaç Fenerbahçe'nin artan eforuna karşın geri dönüşlerinden yararlanmaktı. Bu tür oyunlarda kaos hücumu oluşuyor ve iş biraz da pozisyon şansına kalıyor. Fenerbahçe maalesef bu anlamda şanssız bir gecedeydi. Batshuayi'nin erken çıkmak zorunda kalması da tabii ki şansın azalmasında etkendi. Ancak şu bir gerçek ki Fenerbahçe turu dün gece değil, ilk maçın ilk yarısında kaybetti."

Haberin Devamı