Fenerbahçe Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu Ümit Birol vefat etti

Fenerbahçe'nin eski milli futbolcusu Ümit Birol vefat etti

10.07.2023 - 16:47 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de 1991-93 yıllarında forma giyen Ümit Birol, geçirdiği kalp krizi sonrası hayatını kaybetti.

Fenerbahçenin eski milli futbolcusu Ümit Birol vefat etti

Fenerbahçe'de ve milli takımların çeşitli kademelerinde forma giyen eski futbolcu Ümit Birol vefat etti.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulüpten yayımlanan başsağlığı mesajında şu ifadeler kullanıldı: "Fenerbahçemizin ve Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımızın eski futbolcusu Ümit Birol’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Samsunspor’da başladığı profesyonel kariyeri boyunca pek çok takımda forma giyen Ümit Birol, 1991 yılında Fenerbahçemize transfer oldu. 1993 yılında veda ettiği sarı lacivertli renkler altında bir kez Başbakanlık Kupası sevinci yaşayan Ümit Birol, 1'i A Millî, 6’sı Olimpik Millî olmak üzere toplam 7 müsabakada Ay-Yıldızlı formayı giydi.

Fenerbahçemizin ve Türk sporunun değerli ismi Ümit Birol’a Allah'tan rahmet; değerli ailesi, sevenleri ve tüm camiamıza başsağlığı dileriz."

Haberin Devamı

TFF'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

TFF'nin resmi internet sitesinden yayımlanan başsağlığı mesajı ise şöyle: "Türk futbolunun değerli isimlerinden, A Millî Takımımızın eski futbolcusu Ümit Birol’un vefat ettiğini derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

1'i A Millî, 6’sı Olimpik Millî olmak üzere toplam 7 müsabakada Ay-Yıldızlı formamızı giyen Ümit Birol; Samsunspor, Adanaspor, Altay, Fenerbahçe, Kocaelispor, Çanakkale Dardanel, Adana Demirspor ve Eskişehirspor kulüplerinde forma giymiş, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktör olarak da hizmet vermişti.

Merhum Ümit Birol’a Allah'tan rahmet; kederli ailesine, yakınlarına ve tüm spor camiasına başsağlığı dileriz."

Fenerbahçenin eski milli futbolcusu Ümit Birol vefat etti