Fenerbahçe Fenerbahçe'nin ezber bozan ofsayt taktiği! Ligin zirvesinde

Fenerbahçe'nin ezber bozan ofsayt taktiği! Ligin zirvesinde

18.10.2022 - 10:48 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 10. haftasında Ankaragücü'nü 3-0 mağlup etmeyi başaran Fenerbahçe çıkışını sürdürdü. Teknik direktör Jorge Jesus'un sezon başından beri uyguladığı ofsayt taktiği dikkatleri çekerken, sarı-lacivertli ekip rakiplerini zor durumda bırakmaya devam ediyor.

Fenerbahçenin ezber bozan ofsayt taktiği Ligin zirvesinde

Süper Lig'in 10. hafta mücadelesinde Fenerbahçe deplasmanda Ankaragücü'ne konuk oldu. Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Başkent ekibini 3-0 mağlup ederek son dönemdeki başarılı performansını sürdürdü. Zorlu mücadelede Portekizli teknik adamın sezon başından bu yana takımına uygulattığı ofsayt taktiği bir kez daha dikkatleri çekmeyi başardı.

Haberin Devamı

2 GOL VAR'DAN DÖNDÜ

Fenerbahçe, başkentten 3 puanla dönerken son haftalarda iyice belirginleşen savunma taktiğini yine kullandı. Jorge Jesus'un çizgi savunması Ankaragücü'nü de tam 6 kez ofsayta düşürdü. Bu ofsaytların ikisinde de rakibi goller buldu. Ancak her iki gol de VAR'ın da teyidiyle ofsayt olarak iptal edildi.

EN YAKIN RAKİBİ ALANYASPOR

Ajansspor'da yer alan habere göre Süper Lig'in ofsayt ortalaması 3.9... Ancak Fenerbahçe, rakiplerini bu ortalamanın çok üzerinde bir oranda ofsayta düşürüyor. Sarı-lacivertli ekip açık ara zirvede yer alırken en yakın rakibi ise Alaanyaspor.

Fenerbahçenin ezber bozan ofsayt taktiği Ligin zirvesinde

Akdeniz ekibi bugüne kadar 30 kez rakiplerini ofsayta düşürmeyi başardı. Alanyaspor'un ardından 3. sırada ise 28 kez ile İstanbulspor geliyor. İlk 6 içerisinde Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor'un ise yer almaması dikkatleri çekti.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

TAM 47 KEZ

Fenerbahçe, 9 haftada karşılaştığı 9 rakibini toplam 47 kez ofsayta düşürdü ve maç başına yaklaşık 5.2 ortalama yakaladı. Buna karşın sarı lacivertliler sadece 10 kez ofsayta yakalandı.

EN ÇOK DERBİDE OFSAYTA DÜŞTÜ

Fenerbahçe, 9'ar kezle çok Konyaspor ile Kayserispor'u ofsayta düşürdü. Sarı lacivertliler, derbide ezeli rakipleri Beşiktaş'ı da tam 7 kez ofsayta düşürdü. Buna karşı Fenerbahçe de en çok siyah beyazlılara karşı ofsayta düştü. Kanarya derbide 4 kez ofsayta yakalandı. Fenerbahçe, rakiplerini her maçta mutlaka ofsayta düşürürken kendisi 2 maçı ofsayta düşürmeden tamamladı.

Fenerbahçenin ezber bozan ofsayt taktiği Ligin zirvesinde

'KLASİK TAKTİK DEĞİL'

Fanatik Gazetesi yazarı Mehmet Demirkol da Fenerbahçe'nin uyguladığı taktiği şu ifadelerle anlattı: "Ankaragücü iyi ön alan baskısı yaptı, Fenerbahçe’nin sol tarafını çok rahat geçti. Ancak iki şeyi yapamadılar. Savunma çizgisini büyük bir dikkatle orta sahaya kadar çıkaran savunma 3’lüsüne doğru reaksiyonu gösteremediler. Fenerbahçe’nin bu çizgisi klasik bir ofsayt taktiği yapmıyor ama evet rakibi sürekli faux-depart’a (Hatalı çıkış) itiyor."

Haberin Devamı

Yazarlar