Giresunspor Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme! 'Cumhuriyet Altını gibi'

Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme! 'Cumhuriyet Altını gibi'

14.08.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in ilk haftasında Gaziantep FK engelini 2-1'lik skorla geçti. Sarı-lacivertlilerin galibiyetini spor yazarları değerlendirdi. Usta kalem, Fenerbahçe'nin 3 puanla kapattığı müsabaka sonrası 'Cumhuriyet Altını' benzetmesinde bulundu.

Fenerbahçenin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme Cumhuriyet Altını gibi

Trendyol Süper Lig'in 1'inci haftasında Fenerbahçe, Gaziantep FK karşısında sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı. Sarı-lacivertlilerin yeni sezona 3 puanla başladığı karşılaşmayı spor yazarları kaleme aldı. Milliyet Gazetesi'nin duayen isimlerinden Ercan Güven, Fenerbahçe'nin galibiyeti sonrası dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

İşte Fenerbahçe - Gaziantep FK maçı sonrası yapılan değerlendirmeler...

EL FRENİNİ KİM ÇEKTİ / TAYFUN BAYINDIR

Ligin ilk maçına mükemmel bir giriş yaptı Fenerbahçe... Daha 20. dakikaya girilmemişti ki, iki olağanüstü santrfor golüyle sarı-lacivertliler öne geçmişti bile. Yüzde 80 nem, 27 derece sıcaklık altındayken ve 11’e 11 oynanırken, bu skoru elde ettiler.
23. dakikada Gaziantep bir eksilince ‘fark geliyor’ derken, garip bir şekilde Fenerbahçe takımı el frenini çekiverdi. Neden böyle oldu, açıkçası kendi adıma bir anlam yükleyemiyorum. Sadece ben değil, tüm Fenerbahçe taraftarının da merak ettiği bu sorunun yanıtını, Fenerbahçe teknik ekibi ve özellikle İsmail Kartal da bu maçın değerlendirmesini yaparken arayacaklardır.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme Cumhuriyet Altını gibi

Yukarıda dediğim gibi iki olağanüstü santrfor golü izledik. Elbette Dzeko’nun attığı bu gollerin asistleri de mükemmeldi. Ama son vuruşlar gerçekten gözümüzün pasını sildi. Dzeko birinci golde sol ayağının içi, ikinci goldeyse sağ ayağının içiyle iki köşeyi de havalandırdı. Fenerbahçe taraftarının yıllardır özlemini çektiği o golcü Kadıköy’e dün ayak bastı.
Dzeko’nun bir de direkten dönen vuruşu var ki, orada bile tüm sezona mesaj göndermeyi ihmal etmedi. 
Ali Koç dönemlerinin en güçlü ve en efektif kadrosunu izledik dün... Bu takıma daha tribünde oturan Fred ve Cengiz dahil olacak. Alınması planlanan ya da alınacağı söylenen bir kaleci, bir 6 numara da var. O zaman çok daha etkileyici bir kadroya sahip olacak sarı-lacivertliler. Peki düşünülen o kadro nasıl bir verim verecek? Açıkçası dünkü maçtan sonra kafamda soru işaretleri var. 

Haberin Devamı

Birinci sorum, Altay Bayındır ile ilgili. Onun yerinde daha tecrübeli bir kaleci olsa, sanırım dünkü golü yemez, en azından o pozisyonda topu bir şekilde dışarı atardı. 
İkinci sorum ise İsmail hocanın tercihleriyle ilgili. İkinci yarıya Mert Hakan Yandaş yerine Zajc ile başladı. Mert sakatlandı da mı bu değişiklik oldu bilmiyoruz. Ama 10 kişi kalmış rakibinizin karşısında Szymanski oyundayken, Zajc ile başlıyorsanız, bu tercihiniz sorgulanır. Gördük ki, aynı pozisyonda oynayan iki oyuncu, son derece verimsiz bir orta saha yarattı.
Oysa küskün Batshuayi ile ikinci yarıya başlamak, hem eksik ve yorgun rakibinizi yıpratır, hem de Belçikalı futbolcuya moral aşılardı. Ayrıca daha fazla pozisyon zenginliği ortaya çıkardı.

Aslında bu maçın genelinde söylenecek çok şey var ama benim yerim dar. Ancak; maçın hakemi Abdulkadir Bitigen’e de değinmeliyim. Kırmızı kartı doğru bir kart olmasına karşın, tartışabileceğimiz ciddi kararları var. VAR yardımıyla iptal ettiği penaltı ve VAR yardımıyla verdiği Tadic’in kaçırdığı penaltı, bunların başında geliyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçenin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme Cumhuriyet Altını gibi

İLK DÜĞMEYİ DOĞRU İLİKLEDİ / ERCAN GÜVEN

Süper Lig’in ilk veya son haftasındaki puanlar arasında bir fark yok ki!.. Aynı rakamlarla yazılıyorlar, aynı özgül ağırlığı taşıyorlar, ister topla, ister çıkar; dört işleme aynı etkiyi yapıyorlar!
Hele transfer yarışı bile “turnuva” haline gelmiş, forma sahibi tüm vatandaşlar gelen-giden çetelesi tutarken, ezeli rakip Galatasaray’ın iki kayıpla başladığı açılış haftası, Cumhuriyet Altını gibi üç puanı cüzdana koymak her şampiyon adayının temennisi, Fenerbahçe’nin hasretiydi; gerçekleşti.
Hatırlayın geçen sezona Ümraniyespor beraberliği ile siftah yapıp, dördüncü hafta Konyaspor’a verilen üç puanı. Ümitler nefes borusuna kaçan lokmalar haline gelmişti.

Bu maç bize öğretti ki, futbol belirsizlikler oyunudur ama gerçekler değiştirilemez! Fenerbahçe bu sezona ve Avrupa’nın üç numaralı kupasına “gömleğin ilk düğmesini doğru ilikleyerek başladı”... Gömlek şimdilik pek fiyakalı değil o kadar. Para bol; yeni modeller yolda!..
Transfer tamamlanıp sistem oturduğunda seyredin siz Fenerbahçe’yi. 
Eğri oturup doğru konuşalım!
Transfer sürecinde adeta tersaneye sokulup sökülen topları yerine nükleer başlıklı roketler monte edilen dehşet kruvazörüne dönmüş bir Fenerbahçe karşısında altı ay önce dehşeti yaşamış, ligden soğumuş, nekahat devresindeki Gaziantep’in ne kadar şansı olabilirdi zaten.

İşte bu kadar. 2-1 umulandan çok fazlası.  
Konuk takım ofansif ve inatçı bir kadro ve başta Maxim olmak üzere anlaşılamayan bir sinirle gelmişti Kadıköy’e... Maksim 23. dakikada itiraz ve alkışla iki sarıdan atılınca hem Gaziantep’i yaktı hem de maçın hatta Fenerbahçe’nin bile keyfini kaçırdı. 
Daha 18 dakika içinde biri Tadic diğeri Szymanski destekli iki seyirlik Dzeko golüyle adeta şov yapan Fenerbahçe, Gaziantep 10 kişi kaldıktan sonra oyunu rölantiye aldı, adeta bilerek soğuttu. Mücadeleyi bıraktı.  

Fenerbahçenin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme Cumhuriyet Altını gibi

Sıcaktan mı, rakibe mi üzüldü, “zaten kazandım” mı dedi bilinmez; Fenerbahçe takımı langırt masasındaki futbolcular gibi sadece iki yöne hareketli yarı sabit hale geldi uzun süre. Dzeko bile peynir ekmek gibi goller kaçırmaya başladı. Tadic durdu. 
Maçın sonuna kadar çok aradılar sonra o kaybettikleri dakikaları. İlk yarı bitmek üzereyken önce Fenerbahçe’nin hakem tarafından verilip ekranda izlendikten sonra iptal edilen “gri” bir penaltısı vardı. Ama devre bitmeden asıl sürpriz geldi:
Gradel’in kullandığı serbest vuruşu Arda’nın kaleye göndermesi ve Altay’ın içeri tokatlayıp skorun 2-1 yapması, futbolun “travma yaşamış zayıf rakip, eksik bile olsa, sen oynamadığında kalende gol görmen sürpriz değildir” uyarısıydı.  

Neyse ki, hakem Bitigen ikinci yarı başındaki Fenerbahçe penaltısını çaldı, izledi, onayladı da ilk haftadan hakem-VAR tartışmaları ertelendi. Ama Tadic’in penaltısını Batuhan çıkardı. 
Tadic’in penaltılarında doğru tarafa yatan kalecinin kurtarma şansı yüksek zaten. Tam el hizası. Adam avlanırken modern silah kullanmayan avcı gibi şans tanıyor karşısındakine sanki!  
İsmail Kartal ikinci yarıya Mert Hakan yerine Zajc’ı alıp başlamıştı, son yarım saate ise sakatlanan Becao ile Samet’i ve Dzeko’nun arkasındaki Szymanski’i çıkarıp yanına Batshuayi’yi koydu. 

Çünkü 70 dakika on kişi oynayan Gaziantep karşısında Kadıköy’de 2-1 galibiyet kolay kolay kabul edilemezdi tribünler tarafından. Önde oynayan Fenerbahçe’nin topa son dokunacak daha fazla ayağa ihtiyacı vardı, en hazırı Batshuayi idi. Artık canını dişine takmış rakip kalesini öyle korudu ki, hiç fark etmedi. 
Tuhaf maçın 23. dakikasında Gaziantep eksilmiş ama direncini kaybetmemiş, Fenerbahçe’nin ise anlaşılmaz bir şekilde temposu, organizasyonu, kazanma arzusu, uçup gitmişti. Geriye bir tek üç puan kaldı açılışta kazanılmış. 
Ne denir Fenerbahçe’ye?.. Eh işte!..

Fenerbahçenin galibiyeti sonrası dikkat çeken benzetme Cumhuriyet Altını gibi