Fenerbahçe İlker Yağcıoğlu'ndan Dominik Livakovic vurgusu! 'Böyle alacaksın 3 puanı'

İlker Yağcıoğlu'ndan Dominik Livakovic vurgusu! 'Böyle alacaksın 3 puanı'

15.01.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 20'nci haftasında Fenerbahçe'nin Gaziantep FK deplasmanından 1-0 galip ayrıldığı mücadele sonrası İlker Yağcıoğlu değerlendirmelerde bulundu.

İlker Yağcıoğlundan Dominik Livakovic vurgusu Böyle alacaksın 3 puanı

Fenerbahçe, Süper Lig'in 20'nci haftasında Gaziantep FK deplasmanında 1-0'lık skorla kazandı. Sarı-lacivertlilerin galibiyetini İlker Yağcıoğlu değerlendirdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'de İrfan Can Kahveci'nin ilk 11'de başlaması gerektiğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Hep söylüyorum. İrfan Can varsa onunla başlaman lazım. Fenerbahçe'nin oyun anlamında tek eksiği golü bulmasıydı. Fenerbahçe duvara karşı oynadı. 5'li savunma, önünde dörtlü orta saha toplam 9 kişi duvar ördü. Buna rağmen ceza sahası içinde çokça topla buluşulan, şanslar yakalanan maç oldu" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin rakip ceza sahasına girme rakamı üzerinden değerlendirmede bulunan İlker Yağcıoğlu, "Fenerbahçe, 43 kez Gaziantep FK ceza sahası içinde topla buluşmuş. Çok ciddi bir rakam. Deplasmanda oynamasına rağmen. Aşağı yukarı iki dakikada bir ceza sahasına giriyorsun" dedi.

Penaltının kaçmasına rağmen Fenerbahçe'nin oyun iştahının azalmadığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Oyun tamemen Antep ceza sahası ve önünde oynanan bir oyun oldu. Fenerbahçe rakibi hapsetti. Penaltının kaçması moralleri bozar gibi oldu ama iştah aynı şekilde devam edip gol geldi" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İsmail Kartal'ın oyuncu değişikliklerini değerlendiren İlker Yağcıoğlu, "İsmail Kartal hocanın yaptığı değişiklik iyiydi. Büyük takımı yönetiyorsanız bu tarz riskleri göze almanız gerekiyor. İsmail Yüksek'i çıkartıp Batshuayi'yi öne aldı. Son derece olumlu bir hamle" yorumunda bulundu.

Fenerbahçe'de İsmail Kartal'ın maçın kahramanları arasında yer aldığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Maçın kahramanlarından birisi benim için İsmail hoca. Klasik Dzeko çıkarıp Batshuayi almadı. Risk aldı. Böyle riskler şampiyonluk getiren 3 puan getiren risklerdir" dedi.

Deplasmanda kazanmanın çok değerli olduğunu belirten İlker Yağcıoğlu, "Her maçı 5-0, 6-0 kazanamazsınız. Böyle zorlu deplasmanda alınan 3 puan son derece kıymetli" diye konuştu.

Dominik Livakovic'in çıkardığı topa dikkat çeken İlker Yağcıoğlu, "Bu maçın bu kadar anlamlı olması golün çok gecikmesi oldu. Penaltı kaçması, üstüne 81'de golün olması ve son dakikada Livakovic'in çıkarttığı top galibiyeti değerli kıldı" ifadelerini kullandı.

Cengiz Ünder'in performansını değerlendiren İlker Yağcıoğlu, "Cengiz Ünder kötü oynamadı. Birkaç kez rakibinin arkasına sarkıp oradan tehlike de yarattı. Karşısındaki oyuncu da 100 metreci gibi. Takımın en hızlısı. Ona rağmen birkaç kez savunma arkasına sarkmalarını gördük" dedi.

Haberin Devamı

İlker Yağcıoğlu son olarak şu ifadeleri kullandı:

"Livakovic neden kendisine 'iyi kaleci' dedirttiğini gösterdi. Böyle maçlarda çıkıp böyle alacaksın 3 puanı. Çok iyi bir kurtarış yaptı."

Yazarlar