Fenerbahçe Fenerbahçe'nin muhtemel Süper Kupa planı ortaya çıktı! 'Galatasaray kupa töreni yapamayacak'

Fenerbahçe'nin muhtemel Süper Kupa planı ortaya çıktı! 'Galatasaray kupa töreni yapamayacak'

06.04.2024 - 14:37 | Son Güncellenme:

Futbol dünyasında gözler Süper Kupa maçına çevrilmişken Fenerbahçe'deki son gelişmeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi. İşte detaylar...

Süper Kupa maçına U19 takımıyla çıkmaya hazırlanan Fenerbahçe'deki son gelişmeleri Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok değerlendirdi.

Haberin Devamı

Skorer Instagram canlı yayınında Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtlayan Senad Ok, Süper Kupa maçında yaşanması beklenen olayları da açıkladı.

Senad Ok'un açıklamaları şu şekilde: 

"Fenerbahçe'de A takım ve İsmail Kartal Şanlıurfa'ya gitmiyor. Zeki Murat Göle'nin takımın başında olmasını bekliyoruz. Yarın U19 takımının da maçı var, futbolcular o maçı oynayıp sonra Şanlıurfa'ya geçecek."

'SÜRPRİZLER OLABİLİR'

"Orada bazı sürprizler olabilir. 9 ya da 7 kişi sahaya çıkılması gibi. Maalesef enteresan bir durum. Orada maç yapılamayacak bir duruma gelecek. Belli bir sayıda oyuncuyla çıkılacak ve belli sayısının altına düşünülünce Galatasaray'ın hükmen galip olacağı bir durum olacak. Prosedür olarak kupa töreni olmayacağına yönelik bir durum da var."

Haberin Devamı

'BEN ALİ KOÇ'UN DEVAM EDECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM'

"Mustafa Anıklı, geçtiğimiz gün eğer Fenerbahçe Süper Kupa'ya çıkmazsa yöneticiler hak mahrumiyeti cezası alacak şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. Sayın Başkan sezon sonunda bırakacağını ifade etmişti. Ama bırakacaksan alacağın hak mahrumiyeti önemli olmaz.

"Ben Başkan Ali Koç'un devam etme ihtimalini görüyorum ama bunu başkanın da söylemesi lazım. Kararımda değişikliğe gidebilirim bu yüzden maça çıkılmazsa ben başkan adaylığımı koyamam deseydi insanlar saygıyla karşılardı. Ama 3 ay sonra olmayacak bir yömentimin hak mahrumiyeti cezası alması önemli olmaz ki. Burada bir tutarsızlık var."

Fenerbahçenin muhtemel Süper Kupa planı ortaya çıktı Galatasaray kupa töreni yapamayacak

'FENERBAHÇELİ FUTBOLCULARIN GALATASARAY'DAN ÇEKİNCESİ YOK'

"Fenerbahçeli futbolcular Galatasaray'ı yeneceklerini düşünüyorlar. Fenerbahçe futbol takımının Galatasaray'dan bir çekincesi yok."

"Mantıklı bir açıklama bulmaya çalışıyorum ama... Hala belirsizlikler var. Tam kadro da gidebilir deniliyor. Yarın kaç kişi gidileceği belli değil. Sürprizler yaşanabilir. U19 takımının belki tamamı gider."

SÜPER KUPA'DA OLASI SENARYO

"Şu an için Fenerbahçe'nin 9 genç oyuncuyla sahaya çıkacağını düşünüyoruz 3'ü sakatlık nedeniyle kenara gelecek. 7 kişiden az oyuncu olacağı için maç tatil edilecek. Maç tatil edildiği için Fenerbahçe PFDK'ya sevk edilecek. Cezalar çıkacak. Fenerbahçe hükmen mağlup sayılacağı için de ekstra ceza çıkmama durumu var."

Haberin Devamı

"Bu kupa seremoniinin de yapılamayacağı bir durum ortaya çıkabilir. Burada amaç Galatasaray'a kupa töreni yaptırmamak mı? Belki Galatasaray kendi stadında daha coşkulu bir tören yapacak. Bu fikir kimden çıktı bunu da merak ediyorum. Ben çok anlayamıyorum."

'KİNG DIŞINDA SAKAT YOK'

"Fred, İsmail ve Mert Hakan'ın Olympiakos maçına yetişeceklerini düşünüyorum. Cengiz'in durumu belki biraz geride olabilir. King dışında sakat oyuncu bulunmuyor. Sadece fiziksel eksiklikler var."