Fenerbahçe Fenerbahçe'nin rakibi Benfica!

Fenerbahçe'nin rakibi Benfica!

07.08.2018 - 02:30 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya konuk oluyor.

Fenerbahçenin rakibi Benfica

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Benfica'ya konuk oluyor.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli ekip, Portekiz takımlarına karşı 11. sınavına çıkacak. Bugüne kadar Portekiz ekipleriyle 5 kez eşleşen ve toplam 10 maça çıkan Fenerbahçe, sahadan beşer kez galibiyet ve mağlubiyetle ayrılırken, hiç beraberlik almadı. Portekiz takımlarına karşı 13 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 21 gol gördü.

Karneyi düzeltti
Fenerbahçe, son yıllarda Avrupa kupalarında deplasman karnesini düzeltti. Sarı-lacivertliler, 2010 yılından bu yana dış sahada performasını artırdı.
Fenerbahçe, son 8 yılda Avrupa’da deplasmanda oynadığı 28 maçın 18’ini kaybetmedi. 10 galibiyet, 8 beraberlik alırken, rakiplerine 10 kez de yenildi. Sarı-lacivertliler, Avrupa kupaları tarihinde deplasmanda bugüne dek 111 maçta 62 yenilgi, 27 galibiyet ve 22 beraberlik aldı.
Fenerbahçenin rakibi Benfica
Devler Ligi’ne hasret kaldı
UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda bugün deplasmanda Portekiz’in Benfica takımıyla ilk maça çıkacak Fenerbahçe, 9 sezondur Avrupa’nın bir numaralı kupasında yer alamıyor.
Avrupa’nın kulüpler bazındaki en büyük organizasyonunda en son 2008-2009 sezonunda yer alan sarı-lacivertli takımın, bu sezon Şampiyonlar Ligi’nde boy gösterebilmesi için 3. ön eleme ve play-off turlarını geçmesi gerekiyor.
Fenerbahçenin rakibi Benfica
‘Galibiyet için sahada olacağız’
F.Bahçe’nin Brezilyalı yıldızı Giuliano, zor bir rakiple oynayacaklarının altını çizdi, “İyi bir sezon öncesi kampı geçirdik. Gelişimimizi göstererek maça çıkacağız. Yeni bir hocamız var, onun oyun sistemine göre hazırlandık. Nasıl çalıştığımızı göstermek istiyoruz” dedi. Başarılı oyuncu, “Karşılaşma turun belirleyicisi olmayacak. Turun ikinci maçı da var. Ama maç bu turun nasıl bir şekilde geçeceğini gösteren bir maç olacak. Rakibimizi rahatsız edecek, top bizde değilken sürekli olarak baskı yapacağız. Galibiyet için sahada olacağız” diye konuştu.