Skorer Fenerbahçe'ye 3 yıldız

Fenerbahçe'ye 3 yıldız

30.05.2009 - 10:51 | Son Güncellenme:

Transfere 50 milyon Euro’luk bütçe ayıran Fenerbahçe, 3 Bundesliga’lı gence göz dikti

Fenerbahçeye 3 yıldız

Transfere 50 milyon Euro’luk bütçe ayıran F.Bahçe, 3 Bundesliga’lı gence göz dikti.

Haberin Devamı

ÜÇ yıl arka arkaya şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’nden düşmemek gibi iddialı vaadlerle yeniden F.Bahçe başkanlığını kazanan Aziz Yıldırım ile yönetiminin transfer listesi giderek netleşiyor. Pazartesi günü saat 18.00’de mazbatasını alıp yeni yönetimle ilk toplantısını gerçekleştirecek olan Yıldırım’ın yıldız futbolcu yerine genç ve takımın ihtiyacı olan oyuncuları tercih etmeyi planladığı ve bu doğrultuda Bundesliga’da top koşturan iki Bayer Leverkusen’li Barnetta ve Renato ile Hamburg’lu Trochowski’ye göz koyduğu ortaya çıktı.

BU üç oyuncu için kardeşi Ali Yıldırım’ı görevlendiren Başkan Yıldırım’ın 20 milyon Euro bonservis parasını gözden çıkarttı. İsviçre Milli Takımı’nda da forma giyen, sağ ve sol açık oynayan, sürati ile dikkat çeken Barnetta, “Artık Leverkusen’den ayrılmak istiyorum” açıklaması yapmıştı. Barnetta’nın sözleşmesi 2010’da sona eriyor. 2014’e dek sözleşmesi olan Brezilyalı Renato Augusto ise her iki kanatta da oynuyor ve henüz 21 yaşında. Almanlar 11.5 milyon Euro bonservis değeri biçiyor.

Haberin Devamı

OFANSİF orta saha Trochowski ise 10 milyon Euro değeri olan ve harika paslarıyla dikkat çeken bir isim. Bilindiği gibi F.Bahçe, Bundesliga’dan ayrıca Schalke’de forma giyen golcü Kuranyi ile de temaslarını kesmedi.

EDU’NUN uzun sürekli sakatlığı, Lugano’nun da henüz sözleşme yenilememiş olması nedeniyle Sivasspor’un stoperi Bilica ile öne anlaşma imzalayan F.Bahçe, bu transferi pazartesi resmiyete dökecek. Başkanı Yıldırım’ın Bilica ile yönetim kurulu toplantısının ardından söz keseceği ve salı günü de bu transferi açıklayacağı bildirildi. Sarı-lacivertli kulüp Brezilyalı yıldız için Sivas‘la her konuda anlaştı. F.Bahçe bonservis bedeli olarak Sivas’a 3 milyon Euro ödeyecek. Bilica yıllık 1.5 milyon Euro alacak.

TOPUZ’UN YERİNE HAMİT

SON 3 yıldır F.Bahçe’nin gündeminden hiç düşmeyen ve transferi adeta yılan hikayesine dönen Mehmet Topuz için Kayseri yönetimi ile görüşmeler sürüyor. Ancak, Sarı-kırmızılı kulübün çok yüksek bonservis bedeli istemesi ve Topuz’un da 2 milyon Euro üzerinde ücret talep etmesi bu transferi bir kez daha çıkmaza soktu.

Haberin Devamı

TRANFSERE 50 milyon Euro ayırmaya karar veren F.Bahçe yönetimi Topuz transferini askıya alıp yönünü Hamit Altıntop’a çevirdi. Milli yıldız için Bayern Münih’e 8 ile 10 milyon Euro arasında bir ücret ödemeyi planlayan başkan Yıldırım’ın bu transfer için de kardeşi Ali Yıldırım’ı devreye soktuğu ve Hamit’in ikna edilmesi için Azarbeycan milli maçının beklendiği öğrenildi.

İLK YERLİ HEDEF ÖZER

F.BAHÇE’den sızan bilgilere göre sarı-lacivertli ekipte yurt içi transferde ilk sırayı Ankaraspor’lu Özer Hurmacı alıyor. Başkan vekili Nihat Özdemir’in üstlendiği bu transferde sorun yine istenen yüksek bonservis ücreti.

BAŞKENT ekibinin oyuncu takası önerisini reddeden sarı-lacivertliler 7 milyon Euro’luk bonservis ücretinin düşrülmesini talep ettiler. F.Bahçe’nin ısrarla istediği bir diğer oyuncu ise Kayserili Eren. Ancak Kayserililer Eren’i kesin olarak satmayacağını açıkladı.