Fenerbahçe Fenerbahçe'ye Mbwana Samatta piyangosu! 3 kıtadan talip çıktı

Fenerbahçe'ye Mbwana Samatta piyangosu! 3 kıtadan talip çıktı

06.07.2023 - 18:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'de gelecek sezon kadroda düşünülmeyen Mbwana Samatta suskunluğunu bozdu. Tanzanyalı santrfor, kendisine gelen transfer tekliflerini açıkladı.

Fenerbahçeye Mbwana Samatta piyangosu 3 kıtadan talip çıktı

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe'de takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Mbwana Samatta açıklamalarda bulundu. Tanzanyalı forvet, sarı-lacivertlilerdeki geleceğine dair çarpıcı ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

Mbwana Samatta, Genk'ten ayrılmasıyla ilgili gelen soruyu cevapladı. Tecrübeli oyuncu, kendisine 3 kıtadan transfer teklifi geldiğini belirtti. İşte ayrıntılar...

ŞAMPİYONLUK KAÇTI, OPSİYON KULLANILMADI

Fenerbahçe'de geçtiğimiz sezon kadro planlamasında yer almayan Mbwana Samatta, Belçika ekiplerinden Genk'e kiralandı. 30 yaşındaki santrforun sözleşmesinde yer alan opsiyon devreye girmedi. Genk'in Belçika Ligi'nde şampiyon olması durumunda Fenerbahçe'ye 4 milyon euro bonservis bedeli ödenecekti.

Fenerbahçeye Mbwana Samatta piyangosu 3 kıtadan talip çıktı

Tecrübeli santrfor Genk'te 36 resmi maça çıktı. Mbwana Samatta bu müsabakalarda 6 gol atma başarısı gösterdi. Tanzanyalı santrfor aynı süreçte 1 asist üretti. Mbwana Samatta sezonun bitmesinin ardından Fenerbahçe'ye geri döndü.

Haberin Devamı

Mbwana Samatta dün dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Tanzanyalı golcü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda bir imada bulundu. Mbwana Samatta'nın paylaştığı videoda yer alan şarkıda, "Estağfirullah, benden nefret ediyorlar ama elhamdülillah ben iyiyim" sözleri yer aldı.

SAMATTA SUSKUNLUĞUNU BOZDU

Mbwana Ally Samatta üç farklı kıtadan transfer teklifleri aldığını, Avrupa, Amerika ve Arap Yarımadası'ndan kendisini isteyen kulüpler olduğunu açıkladı.

Ülkesinin basınında ifadeleri yer alan Samatta, "Genk'ten ayrıldığım göz önünde bulundurulduğunda, ben hala Fenerbahçe'nin oyuncusuyum, sözleşmem 2024'te bitiyor, dolayısıyla Fenerbahçe'ye döneceğimi söyleyebilirim. Kulüp beni para kazanmak için satmak ya da sözleşmemi takımda bitirmek için tutmak arasında seçim yapacak" dedi.

Fenerbahçeye Mbwana Samatta piyangosu 3 kıtadan talip çıktı

"TEKLİFLER ALIYORUM"

Deneyimli futbolcu gelecek sezon için Avrupa'da ve diğer kıtalarda kendisiyle ilgilenen çeşitli kulüpler olduğunu ancak şu an için bu takımları açıklamayacağını söyledi, "Halihazırda çeşitli kulüplerden teklifler alıyorum ancak doğru zaman olmadığı için bunlardan bahsetmek istemiyorum ama kısaca Avrupa, Amerika ve Arap Yarımadası'ndan teklifler alıyorum" açıklamasını yaptı.

Fenerbahçeye Mbwana Samatta piyangosu 3 kıtadan talip çıktı

African Lyon altyapısında yetişen Mbwana Samatta daha sonra Simba, Mazembe, Genk, Aston Villa, Fenerbahçe ve Royal Antwerp formaları giydi. Fenerbahçe, 2020-2021 sezonunda 30 yaşındaki forvet için 6 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Haberin Devamı

Yazarlar