Fenerbahçe Fenerbahçe'ye transfer şoku! Aynı maaşa Suudi Arabistan'ı tercih etti

Fenerbahçe'ye transfer şoku! Aynı maaşa Suudi Arabistan'ı tercih etti

11.08.2023 - 15:09 | Son Güncellenme:

Gelecek sezon Süper Lig'de şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe, transferde çalışmalarına hız kesmeden devam ederken sarı-lacivertlilerin anlaşmaya yaklaştığı yıldız futbolcudan şoke eden bir haber geldi. İşte detaylar...

Fenerbahçeye transfer şoku Aynı maaşa Suudi Arabistanı tercih etti

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, yaz transfer sezonunda kadrosuna kattığı yıldız futbolcular ile tüm dikkatleri üzerine çekti. Transfger çalışmalarına ara vermeyen Fenerbahçe'ye uzun süredir peşimnde olduğu yıldız futbolcudan ise kötü haber geldi.

Haberin Devamı

3 MEVKİYE TAKVİYE

Kadrosunu Edin Dzeko, Dusan Tadic, Ryan Kent, Sebastian Szymanski, Rodrigo Becao, Alexander Djiku, Umut Nayir ve Mert Müldür gibi isimlerle güçlendiren Fenerbahçe'de tüm gözler orta saha, kanat ve kaleci transferlerine çevrilmiş durumda. Fenerbahçe yönetimi transfer döneminin sonuna kadar bu bölgeleri yıldız isimlerle doldurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Fenerbahçeye transfer şoku Aynı maaşa Suudi Arabistanı tercih etti

İSMAİL KARTAL'DAN TRANSFER AÇIKLAMASI

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Maribor ile oynanacak UEFA Avrupa Konferans Ligi 3. Eleme Turu ilk maçı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

İsmail Kartal, transfer çalışmaları hakkında "Her antrenör her oyuncunun bir an önce transfer edilmesini ister. Keşke her şey bir an önce bitse de oyuncular gelip yarın maça çıkabilse. Fenerbahçe'ye uygun kaliteli oyuncuları bulup getirmek biraz zaman alıyor. Şu ana kadar iyi bir kamp ve iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Moral ve motivasyonumuz da iyi. Bu süreç çok uzamadan, kaliteli oyuncuların katılmasıyla çok daha iyi olacağımızı düşünüyorum. Elimizde Maribor ve Gaziantep FK maçlarını kazandıracağını düşündüğümüz bir kadro var." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

KANAT TRANSFERİNDE 2 İSİM ÖN PLANDA

Fenerbahçe'nin hedefleri arasında yer alan kanat transferinde 2 isim ön plana çıktı. Zaha için uzun süre görüşmelerde bulunan ancak transferden vazgeçen sarı-lacivertlilerde Cengiz Ünder ve Ekambi isimleri gündeme gelmişti.

İki isim için de transfer görüşmeleri yapan Fenerbahçe'ye Ekambi'den beklenmedik bir geldi.

FRANSIZ BASINI DUYURDU

L’Equipe'te yer alan habere göre Fenerbahçe'nin de transfer görüşmelerinde bulunduğu Ekambi, yeni takımı için son kararını verdi. Fenerbahçe, Lyon ile görüşmelerini sürdürürken kanat oyuncusuna ise 1.7 milyon euroluk bir teklif sunmuştu.

SUUDİ ARABİSTAN'DAN TEKLİF

Suudi Arabistan ekiplerinden Abha’nın da Karl Toko Ekambi ile ilgilendiği belirtilirken, Abha da Kamerunlu futbolcuya Fenerbahçe'yle aynı maaş teklifini götürdü.

Fenerbahçeye transfer şoku Aynı maaşa Suudi Arabistanı tercih etti

SON KARARINI VERDİ

Fenerbahçe ve Abha’dan aynı teklifleri alan Ekambi kararını verdi. Kamerunlu futbolcunun Suudi Arabistan ekibini tercih ettiği belirtildi.

Haberin Devamı

GEÇEN SEZON PERFORMANSI

Ekambi geçtiğimiz sezona ekibi Lyon ile başladı. Fransız ekip için 19, Ligue 1 maçına çıkan sol kanat oyuncusu 4 kez fileleri havalandırdı ve 2 asiste imza attı. Sezonun ikinci yarısında bir diğer Fransız ekip Stade Rennais’e kiralanan Ekambi, kiralık döneminde 19 maçta forma giydi. Sahada olduğu dakikalarda 5 gol kaydeden 30 yaşındaki futbolcu 2 golün de asistini yapan isim oldu.