Futbol Ferguson gitti Moyes geldi!

Ferguson gitti Moyes geldi!

10.05.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ferguson efsanesinin sona erdiği Manchester United’da yeni hoca belli oldu. Kırmızı Şeytanlar’ın yeni teknik direktörü Everton ile yollarını ayıran David Moyes oldu

Ferguson gitti Moyes geldi

Manchester United’da 27 yıl süren teknik adamlık kariyerine önceki gün son vererek görevinden ayrılan Alex Ferguson’un halefi belli oldu. Everton Teknik Direktörü David Moyes kırmızı beyazlıların yeni hocası oldu. Manchester United’ın resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, İskoç teknik adamla 6 yıllık anlaşmaya varıldığı bildirildi. Sezon sonuna kadar Everton’daki görevinin başında kalacak olan 50 yaşındaki teknik adam, yeni kulübündeki görevine 1 Temmuz itibariyle başlayacak.

Sir’den tam not
Sir Alex Ferguson kendisinin yerine takımın başına geçen Moyes’e övgü dolu sözlerle hitap etti. Resmi site üzerinde konuşmalarına yer verilen deneyimli teknik adam, “Biraraya gelerek olası adayları konuştuğumuz tartışmamızda Moyes ismi üzerinde ortak bir kanıya vardık. David çok iyi bir çalışma etiğine sahip, doğru bir isim. Kişisel olarak uzun süredir kendisinin yaptığı işleri takdir ederek takip ediyordum. Everton’da iyi işlerin altına imzasını attı. Bu takımın yeni teknik direktörü olması için gerekli kaliteye sahip olup olmadığı yönünde bir kuşkumuz bulunmuyor” dedi.
2002 yılından bu yana Everton’ın başında olan Moyes öncesinde ilk teknik adamlık deneyimini Preston North End’in başında yaşamıştı.