Fethi Heper

Fethi Heper

fheper@yahoo.com

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kötü bir zemin üzerinde ilk yarıda Eskişehirspor maçın mutlak hakimiydi. Güzel paslar, top çevirmeler, ama bir tek pozisyon yok. Sadece top çevirme hepsi o. İstatistiklere göre % 75 top Eskişehir’de, buna rağmen pozisyona giremiyorsun. Oyuna hakim olup gol üretemiyorsan, ne zaman üreteceksin merak ediyorum.
Ordu’nun ilk yarıda sadece geride gol yememeyi amaçlayan bir futbolu vardı. 2. yarı ise bambaşka bir oyun. Eskişehir’de topu alan ileri vuruyor, top geri geliyor; tekrar ileri vuruyor top aynen geri geliyor... Böyle anlayış mahalle takımında olmaz.
Eskişehir 2. yarıda mahalle takımı görünümündeydi. Hele hele golü yedikten sonra Batuhan’ın oyundan alınarak Diego’nun santrfora alınması tam bir rezaletti. Bütün oyun disiplininin bozulduğu bir takımda futbol da gol de olmaz. Nitekim Eskişehir kalesine 1 kez gelen Ordu, defansın büyük hatasından olmayacak bir golü atarak 3 puanı aldı.
İlk yarıda Tello’nun ve Batuhan’ın aksadığı bariz göründü. Müdahale 2. yarının başında yapılmalıydı. Geç değişiklikler fayda getirmedi. Şimdi Eskişehir bundan sonra önemli maçlar oynayacak, puan dağıtmaya devam ederse kırmızı-siyahlıları zor günler bekleyebilir.