Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sosyal hayatta bugüne gelene kadar bir çok kaideler, anlayışlar ve davranışlar hızla değişmektedir. Bu değişikliklerde modern hayat, internet ve televizyon yayınları ile orta sınıf kültürünün artması rol oynamaktadır.

Spor yazarları artık sayfalar dolusu maç haberleri yazmamakta, işin psikolojisine ve felsefesine inmemektedirler. Zira futbol okuyucusunun, taraftarının psikoloji ile uğraşacak vakti artık yoktur.

Onu ilgilendiren takımının kazanıp kazanmamış olmasıdır. Mesela spor magazin haberleri, şöhretli futbolcuların reklam filmleri çok daha ilgisini çekmektedir. Hele hele aldıkları paralar ve arabalar, agresyonlar, saldırganlıklar çok bilinçli değildir. Hasta taraftarın provokasyonları bunlara sebep olmaktadır. Futbol oyunu ile bu agresyonların hiç mi hiç alakası yoktur. Milli maçlardan, büyük maçlardan evvel, ‘Takımımız tarih yazacaktır’ başlığı çok sevilir, heyecanlandırır ama maç kaybedilirse artık eski günlerdeki gibi üzücü olmaz. Dün dündür. 24 saat içinde futbol dünyası o kadar renkli ve hızlı değişmektedir ki şimdi gelecek maçları düşünmek zamanıdır.

Haberin Devamı

Tarih yazmak manşeti gelecek maçlar için yine atılır. Spor psikolojisine ait haberler, artık ‘islim sonradan gelsin’ anlamını taşımaktadır.