Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Transfer zamanının heyecanı geldi çattı. Yabancı şöhretli futbolcuların satın alınabilmeleri için kesenin açılması gerek. Şimdilerde idare heyetleri, kulüp başkanları, yabancı ülkelere gidip harıl harıl pazarlık yapıyorlar. Borcumuz varmış, yokmuş kimseyi ilgilendirmiyor. Tatil boyunca kim alınıyor, kim alınmıyor heyecanımız sürecek.

Şaşılacak olan da taraftarların ilkokul öğrencisi gibi bu pazarlıkları dikkatle izleyip, “alındı mı, alınmadı mı?” diye birbirlerine sormaları. Zira gelecek yıllardaki şampiyonluklarda iddialar bu satın alınacak paralı askerler üzerinde yapılacak, “Benim paralı askerim senin paralı askerinden daha iyidir” gibi tartışılacak. Birkaç yıl hiçbir takım yabancı oyuncu almayacak dense acaba Türk futbolu kötüler mi?

Haberin Devamı

Yeniden Hakkılar, Cahitler, Şükrüler, Metinler yetişmez mi? Çocukluğumuzda bize okulda yerli malı, herkes onu kullanmalı sloganları öğretilirdi. Kimsenin aklına o zamanlar yabancı futbolcu satın alma fikri gelmezdi ki.... Herkes rakı içerdi kimsenin aklına viski gelmezdi. Ah şu globalleşme hastalığı... Ha sahi unuttum. Portekizli Nani geliyor mu? Ya Konoplyanka? Haberiniz var mı?