Fevzi Aksoy

Fevzi Aksoy

faksoy@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Braga maçının sonucu tabii ki üzücü. Belki maç rüzgar gibi gelip geçti ama Fenerbahçe’yi perişan eden hakem unutulacak gibi değil.

UEFA’nın maçı katleden hakem hakkında bir şeyler söylememesi doğrusu garip. Ne yazık ki çok sert açıklamalarda bulunan spor yazarlarımız bir noktaya hiç değinmiyorlar.

Bir takımın bir oyun içinde haksız cezalandırılması doğrusu hakem geri zekalı da olsa, yanlış da yapsa bize bir zaafımızı, açığımızı hatırlatmalıdır. Sinirlerimize hakim olmamak. Saha içinde hakem ister bizde olsun ister UEFA maçlarında olsun hep haklıdır. Ben hatırlamıyorum. Siz bir maçta bir hakemin UEFA yönünden cezalandırıldığını ve karşılaşmanın neticesinin değiştirildiğini hatırlıyor musunuz? Bu yüzden sahada ne olursa olsun biz soğukkanlılığımızı elden bırakmamalıyız ve ne olursa olsun sinirlerimize hakim olmalıyız.

Haberin Devamı

Ayrıca bundan sonra Braga maçının hakeminin hukuki ve sportif yoldan ne olursa olsun peşini bırakmamalıyız. Uluslararası ve tarafsız hakemlerin kanaatlerini öğrenerek UEFA’yı uyarmalıyız.