Basketbol FIBA Europe Cup'ta şampiyon Bahçeşehir Koleji

FIBA Europe Cup'ta şampiyon Bahçeşehir Koleji

28.04.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Europe Cup’taki temsilcimiz geçirdiği mükemmel sezonu şampiyonlukla taçlandırdı. İtalya’nın Reggio Emilia takımını, Bologna’dan sonra bir de İstanbul’da deviren Bahçeşehir Koleji kupayı kucakladı, Türkiye’ye büyük bir gurur yaşattı.

FIBA Europe Cupta şampiyon Bahçeşehir Koleji

FIBA Europe Cup finali 2. maçında deplasmanda devirdiği İtalya’nın Reggio Emilia takımını İstanbul’da da 90-74’lük skorla çok rahat deviren Bahçeşehir Koleji, şampiyonluğunu ilan etti.

Haberin Devamı

Maça konuk takım 5-0’lık seriyle başlasa da Jones’un üçlükleriyle Oğuz’un boyalı alandaki etkinliği ve Smith’in art arda ürettiği 11 sayıyla kontrolü ele alan temsilcimiz ilk çeyreği 30-16 galip bitirdi. Ancak erken rehavet ilk maçtaki gibi rakibin geri dönüşüne neden oldu, 2. çeyrekte büyük bir sessizliğe büründü ekibimiz ve konuk takım 20-0 seri bularak 31-30 öne geçti. Kartal’ın faulleriyle krizden çıkan Bahçeşehir Koleji, soyunma odasına da 43-37 galip girdi.

İkinci yarıya da iyi başlayan Bahçeşehir Koleji oldu. 6-0 ile girdiği 3. çeyrekte farkı yeniden çift hanelere çıkarmayı bilen temsilcimiz, konuk takımın alan savunmasına karşı zaman zaman zorlansa da üstünlüğünü korumayı bildi, final çeyreğine de 64-56 önde giren ekip oldu.

Haberin Devamı

Son çeyrekte konuk takım bir hamle daha yapıp farkı 6’ya çekse de hemen toparlanan, Dekker ve Black ile skor bularak yeniden farkı çift hanelere taşıyan Bahçeşehir Koleji son dakikaya girilirken 87-71 ile iyice rahatladı, başını ve sonunu çok iyi oynadığı mücadeleden 90-74 galip ayrılarak Europe Cup Şampiyonluğu’na ulaştı.

‘Hikayeyi tamamladık’

Bahçeşehir Koleji’nde Başkan Hüseyin Yücel, 2 yıl önce yarım kalan hikayeleri olduğunu hatırlattı, “Bu hikayeyi tamamladık” dedi. Çok mutlu olduklarını söyleyen Yücel, “Önümüzdeki hafta bayram. Çifte bayram yaşattığımız için mutluyuz. Salondaki tüm taraftara, herkese teşekkür ediyorum. 5 yıldan bu yana ilk kez böyle bir tribün önünde oynadık. Galibiyette en büyük katkı onlarındır. Buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Messi, Neymar ve Mbappe’den aynı maçta gol