Dünyadan Futbol FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında soruşturma başlatıldı

FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında soruşturma başlatıldı

30.07.2020 - 15:48 | Son Güncellenme:

İsviçre'de, FIFA Başkanı Infantino hakkında, başsavcı Michael Lauber ile arasındaki şüpheli faaliyetlerden dolayı soruşturma açıldı.

FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında soruşturma başlatıldı

FIFA Başkanı Gianni Infantino hakkında rüşvet soruşturması açıldı. Dünya basınında son dakika olarak verilen gelişmelerde, FIFA Başkanı Infantino için

Haberin Devamı

İsviçre'deki savcıların harekete geçtiği ve yolsuzluk iddialarını inceleyerek soruşturma başlattığı aktarıldı.

Haberlerin detayında Infantino ile İsviçreli başsavcı Michael Lauber hakkında bir takım rahatsız edici faaliyetler olduğu ve bu şüpheli faaliyetlerin açığa çıkarılması için soruşturmanın açıldığı dile getirildi.

İki taraf kısa bir açıklama yaparak açılan soruşturmaya tepki gösterdi. Haklarında gösterilen iddiaları reddeden Infantino ve başsavcı Michael Lauber, herhangi bir yolsuzluk olayına karışmadıklarını duyurdu.

Infantino'dan soruşturma açıklaması: Yargı sürecini tamamen destekliyorum

FIFA Başkan Gianni Infantino, İsviçre Başsavcısı Michael Lauber ile arasındaki ilişkiyi incelemek üzere İsviçre'de savcı Stefan Keller'ın açtığı soruşturmaya destek verdiğini belirtti.

Haberin Devamı

FIFA'nın internet sitesinde açıklamalarına yer verilen Infantino, "İnsanlar FIFA'nın 2015 yılında kurum olarak ne gibi durumlarda olduğunu ve örgütün güvenirliliğini tekrar kazanmak için neler yapıldığını hatırlıyorlar. Başkan olduğum günden beri FIFA'nın geçmişinde yapılan yanlışların araştırılmasına yardımcı oldum. FIFA görevlileri tam bu amaçla dünya genelinde savcılarla görüşmeler sağlıyor." ifadelerini kullandı.

FIFA'nın iş birliği sayesinde insanların suçlarının kanıtlandığını ve cezalar aldıklarını hatırlatan Infantino, "Bu nedenle yargı sürecini tamamen destekliyorum. FIFA, İsviçre makamlarıyla tam iş birliği yapmaya hazırdır." değerlendirmesinde bulundu.

Timo Werner'in Chelsea'deki ilk idmanı