Voleybol Filenin Sultanları'nda Guidetti şaşırttı! 'Oyuncusunu kenarda unuttu'

Filenin Sultanları'nda Guidetti şaşırttı! 'Oyuncusunu kenarda unuttu'

09.10.2022 - 10:23 | Son Güncellenme:

FIVB Dünya Şampiyonası'nda Filenin Sultanları, Sırbistan karşısında tutuk bir oyun sergiledi. Güçlü rakibi karşısında oyuna ağırlığını koyamayan Türkiye'de başantrenör Guidetti'nin kararları şaşırttı. Öte yandan İtalyan ismin canlı yayına yansıyan mola toplantısında oyuncusunu unuttuğu ortaya çıktı. İşte gruptaki son puan durumu...

Filenin Sultanlarında Guidetti şaşırttı Oyuncusunu kenarda unuttu

A Milli Kadın Voleybol Takımımız FIVB Dünya Şampiyonası son 16 turu F Grubu’nu 3-0’lık Sırbistan mağlubiyetiyle noktaladı. Rakibimiz bu sonuçla 9’da 9 yapmayı başardı. Türkiye'de başantrenör Guidetti'nin kararları şaşırttı. Öte yandan İtalyan ismin canlı yayına yansıyan mola toplantısında oyuncusunu unuttuğu ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BOSKOVIC'İ DURDURAMADIK
Maçta Filenin Sultanları kazanmak için önce Tijana Boskovic’i durdurması gerekiyordu. Ancak bu olmadı ve 13-8’de rakibin 7 sayısı yıldız voleybolcudan geldi. Guidetti’nin molasından sonra Derya ile sayılar bulsak da Sırbistan çok yüksek yüzdeyle hücum etti. 21-14’te Ebrar’ın servis turunda bir seri yakasalak da bu yetmedi, seti rakibimiz 25-20 aldı.

MÜTHİŞ ATAK GELDİ FAKAT
İkinci set milliler adına kâbus gibi başladı, Sırbistan bir anda skoru 6-0 yaptı. Guidetti mola alsa da sonuç değişmedi, rakibimiz 9-1’e 8 farkı yakaladı. Türkiye ise sadece Saliha ve Derya ile rakibine cevap vermeye çalıştı. Zorlu mücadelede sadece Boskovic değildi tutmamız gereken isim Mihajlovic de yüksek yüzdeyle sahadaydı. Sultanlar müthiş bir atakla farkı 2’ye indirdi. Ancak moladan hızlı dönen Sırbistan seti 25-21 galip tamamladı.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarında Guidetti şaşırttı Oyuncusunu kenarda unuttu

DERYA'NIN ÇABASI YETMEDİ
Üçüncü sete Derya’nın sayılarıyla başlayan milliler, Saliha’nın da katkısıyla skoru 8-4’e getirdi, Sırbistan’ın molası geldi. Maçın devamında biz kaçtık, Sırbistan 14-14’te bizi yakaladı, 20-16’da dört farkla öne geçti. Sultanlar son enerjisiyle skoru 21-21’e getirse de sonu gelmedi, Sırplar seti 25-23, maçı da 3-0 kazandı.

İŞTE SAYI DAĞILIMI
13 sayı ile maçı tamamlayan Derya Cebecioğlu, Sırbistan karşısında en skorer ismimiz oldu.

12 - Saliha Şahin
4 - Hande Baladın
4 - Eda Erdem
3 - Ayçin Akyol
2 - Elif Şahin
2 - Zehra Güneş
2 - Ebrar Karakurt
1 - Cansu Özbay
1 - Meryem Boz
1 - İlkin Aydın

Filenin Sultanlarında Guidetti şaşırttı Oyuncusunu kenarda unuttu

"GUIDETTI DERYA'NIN KENARDA OLDUĞUNU MU UNUTTU?"
Maçın sonunda TRT Spor'da milli takımın performansını değerlendiren eski voleybolcu Özlem Özçelik, "Maçta Derya'yı çıkardı İlkin Aydın'ı soktu. Derya'nın çok iyi gittiği ve çok hata yapmadığı anda yaptı bu değişikliği." dedi.

Guidetti'nin mola Elif Şahin ile diyaloğunu yorumlayan Mehmet Sevinç ise; "O anları anlatayım. Üçüncü sette Guidetti molada pasörümüz Elif Şahin'e kızdı. 'Derya yüzde 75 ile oynuyor ama ikinci sette 1 sayısı var' diye. Ama ikinci setin çoğunda Guidetti, Derya'yı kenarda tuttu. Kenarda olduğunu mu unuttu acaba Derya'nın?" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

DÜNYA SIRLAMASINDA GERİLEDİK
Filenin Sultanları, Sırbistan mağlubiyetinden yaklaşık 8 puan kaybederek dünya sıralamasında 7. sıraya geriledi.

ALMANYA RAKİBİMİZİ BELİRLEDİ
Öte yandan grubun son maçlarında Polonya, Almanya karşısında iki set kaybedince çeyrek finaldeki rakibimiz ABD oldu. Zorlu mücadele salı günü oynanacak.

Filenin Sultanlarında Guidetti şaşırttı Oyuncusunu kenarda unuttu

DERYA: ÇOK ŞANS BULAMIYORUM
Turnuvada az şans bulan Derya Cebecioğlu Sırbistan karşısında adeta alev aldı. Maçın en skorer ismi olan Derya, “Çok şans bulmuyorum. Şans bulduğumda elimden gelenin fazlasını yapmak istiyorum. Keşke Sırbistan’ı yenebilseydik de benim iyi oynamam bir işe yarasaydı” dedi. Ay-yılddızlı voleybolcu şöyle devam etti: “Rakibimiz çok güçlü bunu biliyoruz. Ama biz de tam kadro sahada değildik, sakat olan isimlerimiz vardı. İkinci set dışında kötü oynadığımızı düşünmüyorum. Diğer iki set başa baş bitti. Biz de o setleri kazanabilirdik. O zaman sonuç farklı olurdu. Turnuvadan önce maç maç düşüneceğiz demiştik, öyle yapıyoruz. ABD ve Sırbistan’a kaybetsek de çeyrek finali garantilemiştik. Sonuna kadar gidip bu kez şampiyonluğa ulaşmak tek hedefimiz.”

Haberin Devamı

GUIDETTI: SIRBİSTAN BİZE GÖRE ÇOK FAZLA GÜÇLÜ
Maçın ardından basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan A Milli Takım Başantrenörü Giovanni Guidetti şunları "İyi günümüzde olmamamıza ve şartlar bizim için çok iyi olmamasına rağmen takım bugün her şeyi denedi. Takımım son iki sette çok savaştı ve sahadaki bu mücadeleyi beğendim. Fakat Sırbistan bize göre çok fazla güçlü durumdaydı. Çeyrek finale daha iyi bir vaziyette ve mücadele gücü ile gitmeden önce bu maçtan çıkaracağımız çok fazla ders var. Bugünkü oyunumuzu geliştirmek ve daha iyi oynamak için hatalarımızı gözden geçirip bunlara iyi çalışmamız gerekiyor" diye konuştu.

DÜNYA KADINLAR VOLEYBOL ŞAMPİYONASI F GRUBU PUAN DURUMU
1- Sırbistan 26
2- ABD 20
3- Türkiye 17
4- Polonya 15
5- Kanada 14
6- Tayland 12
7- Dominik Cumhuriyeti 11
8- Almanya 10

Yazarlar