Voleybol Filenin Sultanları'nda Santarelli'den kadro cevabı: Bir fikrim var

Filenin Sultanları'nda Santarelli'den kadro cevabı: Bir fikrim var

11.05.2024 - 15:50 | Son Güncellenme:

Filenin Sultanları'nın başantrenörü Daniele Sanatarelli, kadro seçimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Filenin Sultanlarında Santarelliden kadro cevabı: Bir fikrim var

Milletler Ligi'nin başlamasına sayılı günler kala TVF, düzenlediği organizasyonla milli takım sezonunu açtı. A Milli Kadın Voleybol Takımı başantrenörü Daniele Santarelli kadro seçimiyle ilgili 4Bir4Bir'in sorusuna cevap verdi.

Haberin Devamı

30 kişilik kadro açıklanıştı şu anda 18 kişi var. Kadro seçimi hakkında sosyal medyada bazı eleştiriler oldu. Kadro seçimi hakkında ne söylersin? Herhangi bir değişiklik olacak mı?
"Kolay değildi. Çünkü doğru oyuncuyu seçmek asla kolay olmuyor. Ama öncelikli olarak şunu düşünmeliyim. Kısa bir yaz olacak ve çok fazla oyuncu deneyecek bolca zamanım yok. Geçen yaz bazı oyuncuları görme imkanım olmuştu. Çok fazla mesaj alıyorum. Herkes kendi sevdiği oyuncunun milli takımda olmasını istediğinin farkındayım. Ama kendi fikrimin ne olduğunu da düşünmeliyim. Olimpiyat kadrosu için de bir fikrim var."

"Deney yapmaya vakit ayırabileceğimi düşünmüyorum. Kafamdaki fikirle devam etmeliyim. Sadece birkaç genç oyuncuyu kadroya dahil ettim. Bu bence normal çünkü onları tanımıyorum. 'Tecrübeli' bir oyuncuyu tekrar çağırıp bir veya birkaç hafta sonra değiştirmenin çok da iyi olacağını düşünmüyorum. Çünkü zaten bir fikrim var. Hem benim hem oyuncular için bu şekilde devam etmenin bir oyuncuyu takıma çağırıp birkaç hafta sonra takımdan kesmekten daha iyi olduğunu düşündüm."

Haberin Devamı

İŞTE O KADRO

Millilerin 30 kişilik geniş kadrosunda şu isimler yer aldı:

Pasörler: Cansu Özbay, Elif Şahin, Sıla Çalışkan, Dilay Özdemir

Pasör Çaprazları: Melissa Vargas, Alexia Karutasu, Tutku Burcu Yüzgenç, Defne Başyolcu

Smaçörler: Hande Baladın, Ebrar Karakurt, İlkin Aydın, Meliha Diken, Derya Cebecioğlu, Saliha Şahin, Tuğba İvegin, Bianka İlayda Mumcular, İdil Naz Başcan

Orta Oyuncular: Eda Erdem Dündar, Zehra Güneş, Aslı Kalaç, Beyza Arıcı, Kübra Akman, Yasemin Güveli, Bahar Akbay, Bengisu Aydın, Deniz Uyanık

Liberolar: Simge Aköz, Gizem Örge, Ayça Aykaç Altıntaş, Melis Yılmaz

Filenin Sultanları’nın Miletler Ligi ilk haftasındaki maç programı ise şu şekilde:

1.Hafta – Antalya/Türkiye

15 Mayıs 2024 20.00 / Japonya-Türkiye

16 Mayıs 2024 20.00 / Hollanda-Türkiye

18 Mayıs 2024 20.00 / İtalya-Türkiye

19 Mayıs 2024 20.00 / Fransa-Türkiye

 

Yazarlar