Voleybol Filenin Sultanları'nı favori olarak gördüler! Melissa Vargas övgüsü: Voleybol ikonu, en göz alıcı isim

Filenin Sultanları'nı favori olarak gördüler! Melissa Vargas övgüsü: Voleybol ikonu, en göz alıcı isim

18.09.2023 - 23:22 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları vizesi almak için Japonya'da eleme karşılaşmalarına çıkıyor. İlk iki maçında rakiplerini mağlup eden Filenin Sultanları, Peru ile karşılaşacak. Melissa Vargas, Japonya'daki elemelerde de adından söz ettirirken Kübalı yıldıza övgüler yağdı. Filenin Sultanları, Paris 2024 için favoriler arasında gösterildi.

Filenin Sultanlarını favori olarak gördüler Melissa Vargas övgüsü: Voleybol ikonu, en göz alıcı isim

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu unvanıyla Japonya'daki olimpiyat elemelerine giden Filenin Sultanları, Porto Riko ve Bulgaristan'a set vermeden ilk iki maçını kazanmıştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, Peru ile gruptaki üçüncü maçta karşı karşıya gelecek.

Haberin Devamı

Paris'te düzenlenecek 2024 olimpiyat oyunları için grubunu ilk 2'de bitirmek zorunda olan Filenin Sultanları'nda Melissa Vargas performansıyla adından söz ettirmeye devam ediyor.

Küba asıllı Melissa Vargas'a ülkesinden övgüler yağdı. El Toque adlı sitenin yazarlarından Mayli Estevez, Melissa Vargas'ın Küba'dan sürgün edildiği hayat hikayesinin Türkiye'de zirveye ulaştığını yazdı. Yazıda Melissa Vargas için "Dünyanın en iyi voleybolcusu" ifadeleri kullanıldı.

Filenin Sultanlarını favori olarak gördüler Melissa Vargas övgüsü: Voleybol ikonu, en göz alıcı isim

Vargas için şu ifadeler kullanıldı:

Beş yıldan uzun bir süre önce, Küba voleybolunun "dahi çocuğu" Melissa Teresa Vargas, memleketi Cienfuegos'ta Küba Voleybol Federasyonu'nun kendisini dört yıl boyunca ulusal ve yabancı müsabakalardan men eden bir yaptırımına maruz kaldı. Bu ceza onu kariyerinin zirvesindeyken paslanmaya mahkum etti çünkü yöneticiler onun adadaki yeteneğini nasıl yöneteceklerini asla bilemedi.

Haberin Devamı

Ocak 2018'de Volley Mob dergisi hiçbir resmi medyanın söylemediğini açıkladı: Melissa Küba takımının müsabakalarına katılamıyordu çünkü bir yıllık ilk yaptırım dört yıl daha uzatılmıştı. Başka bir deyişle, Federasyon yıldız oyuncusunu beş yıl boyunca cezalandırmıştı.

HENÜZ 13 YAŞINDA TAKIMIN YILDIZIYDI

Cienfuegos doğumlu oyuncu henüz 13 yaşındayken milli takıma girmiş ve 12 ay sonra Küba'nın "en iyi voleybolcusu" seçilmişti. Yeteneği apaçık ortadaydı. Henüz bir çocuk olmasına rağmen, takımın yıldızı olmanın baskısıyla başa çıkmak zorunda kaldı. Bu gibi durumlarda sıklıkla olduğu gibi o da çöktü. 2016 yılının ortalarında genç kız omuz ameliyatı geçirdi. Reşit olmadığı için ailesi iyileşme sürecinin yeterli olmadığına karar verdi ve onu spordan uzaklaştırdı. Melissa'nın teyzesi Maritza Vargas, 2018 yılında Radio Television Martí'ye verdiği bir röportajda, Melissa'nın Havana'dan alınma sebebini "gördüğü tedaviyi ona vermemeleri" olarak açıkladı.

Birkaç ay sonra Vargas ailesi Rusya'ya gitti ve yükselen yıldız Avrupa'dan İsviçre'nin Volero Zurich takımıyla profesyonel bir sözleşme imzaladı. Böylece Küba, yıldız bir oyuncunun yeteneğini nasıl yöneteceğini bilemeyerek, kötü uygulamalarla ve kişisel özgürlüğe saygı göstermeyerek, bugün dünyanın en iyi voleybolcusunu kaybetti.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarını favori olarak gördüler Melissa Vargas övgüsü: Voleybol ikonu, en göz alıcı isim

VARGAS, TÜRKİYE'NİN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Vargas iki yıl önce Türk kulübü Fenerbahçe ile anlaşarak Türkiye'ye yerleşme ve sportif başarıları sayesinde hızlı bir şekilde vatandaşlığa geçme yolunda kararlı bir adım attı. Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan bu süreci kolaylaştırdı ve resmi bir törenle kendisine vatandaşlığını takdim etti.

Vargas, 'Filenin Sultanları' olarak adlandırılan takımla ilk maçına sadece birkaç ay sonra çıktı ve her şeyi kazandılar. Vargas'ın yanı sıra Türkiye rakiplerinin ofansif oyununa dayanan çok sağlam bir savunma takımına sahip. Bu yüzden Vargas onların stilinin önemli bir parçası.

Vargas'ın sahada olduğu Sultanlar geçtiğimiz Temmuz ayında Voleybol Milletler Ligi şampiyonluğunu kazandı ve sonrasında Sırbistan'a karşı beş setlik heyecan verici bir finalle Avrupa Şampiyonluğunu kazandı. Tüm önemli sayılar Vargas'tan geldi ve o finalde tam 41 sayı kaydetti.

Haberin Devamı

Filenin Sultanlarını favori olarak gördüler Melissa Vargas övgüsü: Voleybol ikonu, en göz alıcı isim

"TÜRKİYE, PARİS 2024'TE FAVORİLER ARASINDA YER ALIYOR"

Şimdi gözler Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda ve hiç şüphe yok ki Türk kadınları şampiyonluğun favorileri arasında yer alıyor. Sadece 24 yaşında olan ve bu dünyada on yılı aşkın bir deneyime sahip olan Vargas, bugünün en göz alıcı ismi.

Vargas, Kübalı Wilfredo Leon gibi bir voleybol ikonu. Bu iki yeteneğin Küba Voleybol Federasyonu ile aralarının bozuk olması ve anavatanlarının formasını tekrar giymekle hiç ilgilenmemeleri tesadüf değil.

Yazarlar