Voleybol Filenin Sultanları'nı şaşkına çevirdi! Ebrar Karakurt patlaması

Filenin Sultanları'nı şaşkına çevirdi! Ebrar Karakurt patlaması

24.09.2022 - 16:56 | Son Güncellenme:

Dünya Voleybol Şampiyonası ilk maçında Türkiye, Tayland ile karşı karşıya gelirken dramatik bir yenilgi aldı. 2 kez setlerde öne geçtiği mücadeleyi kaybeden Filenin Sultanları'nda öne çıkan performansı Ebrar Karkurt sergiledi. Tayland'da ise Chatchu-On'un bulduğu toplam sayı herkesi şaşkına çevirdi.

Filenin Sultanlarını şaşkına çevirdi Ebrar Karakurt patlaması

Dünya Şampiyonası'na start veren Filenin Sultanları ilk maçında Tayland'a 3-2 mağlup etti. Mücadelede 2 kez öne geçmesine rağmen kaybeden milli takımda öne çıkan isim Ebrar Karakurt oldu. Ebrar'ın başantrenör Guidetti ile görüntüsü damga vurdu.

Haberin Devamı

ZEHRA'DAN ACE
İlk sette 4-4'lük eşitliğin sürdü anlarda Zehra Güneş kullandığı serviste Taylandlı sporcular topu çıkaramadı ve ace'i alarak Türkiye'yi öne geçirdi.

EDA'DAN ÜST ÜSTE SAYILAR
Tayland karşısında üstünlüğümüzü koruyan satılar kaptan Eda Erdem Dündar'dan geldi. Kendisiyle klasikleşmiş tek ayak hücumundan Eda 2 sayı buldu

Filenin Sultanlarını şaşkına çevirdi Ebrar Karakurt patlaması

EBRAR'DAN ÇILGIN SEVİNÇ
Farkı açmaya başladığımız sırada Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt tek kişilik blok ile Tayland'ı durdurdu. Aldığı sayı sonrası Ebrar çok büyük sevinç yaşadı. Kenara gelerek Guidetti ile sevincini paylaşan Ebrar'un coşkusu tribünlere de yansıdı. Bu sayı sonrası rakip başantrenör mola almak zorunda kaldı.

EBRAR ŞAŞIRDI
Tayland ilk setin ortalarında oldukça zorlanırken Ebrar Karakurt'u geçemedi. Rakibinin hatasıyla Ebrar yaptığı blok sonrası şaşkınlık yaşadı. Daha sonrasında milli voleybolcu hocası Guidetti ile diyalog yaşadı.

Haberin Devamı

TAYLAND'DAN İTİRAZ
Ebrar'ın sayısıyla Türkiye 23-16 öne geçerken Taylandlılar hakeme topa temas etmediklerini dile getirerek itiraz etti. Uzun süren itiraz sonrası karar değişmedi.

Filenin Sultanlarını şaşkına çevirdi Ebrar Karakurt patlaması

TÜRKİYE'DEN HARİKA SAYI
Simge Aköz'ün manşeti tribünlere giderken Hande Baladın tek elle topu geri çevirdi. Topu rakip sahaya atarken Tayland'ın hücumu Zehra Güneş'e takıldı. Sultanların rallideki kararlılığı milli takıma sayı getirdi.

GDS İTİRAZI
Taylandlılar ikinci sette Simge Aköz'ün topu çıkaramadığını düşünüp sevinmeye başladı. Oyun daha sonrasında devam etti ve Tayland topu dışarı vurdu. Görüntülü Değerlendirme itirazı sonrası topun blok temasıyla dışarı çıktığı görüldü ve sayı Tayland'ın oldu.

Filenin Sultanlarını şaşkına çevirdi Ebrar Karakurt patlaması

EBRAR'DAN ÜST ÜSTE 3 ACE
Türkiye adına ilk 2 sette büyük performans ortaya koyan Ebrar Karakurt üst üste aldığı 3 ace sayısı ile Sultanları öne geçirdi. 16-12 geride olduğumuz sette bu sayılar sonrası 17-16 öne geçtik. Ebrar'ın ardından Hande Baladın da Tayland'a karşı ace buldu.

PASÖRSÜZ OYUN
İkinci sette 21-21 eşitlik sürerken Guidetti sahaya pasörsüz 6'lı sürdü. Türkiye'nin hücumunda pas bağlantılarını Zehra Güneş sağlarken sayıyı Tayland aldı. Çekişmeli geçen ikinci setin sonunu getirmekte 2 takım da zorlandı. Uzun süren ralliler sonrasında ikinci seti Taylan 31-29 üstünlükle tamamladı.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'DEN İTİRAZ
Üçüncü sette Tayland'ın bulduğu sayı sonrası Cansu Özbay içerde itirazından bulundu. Guidetti GDS itirazından bulundu fakat topun içeride olduğu anlaşıldı ve sayı değişmedi. Set sayısı pasör Elif Şahin'in plase vuruşuyla geldi ve Filenin Sultanları 2-1'lik üstünlüğü yakaladı.

4. SETE İLKİN AYDIN DAMGASI
Dördüncü sete İlkin Aydın aldığı sayılarla damga vurdu. Sultanların uzun süre geride oynadığı sette İlkin'in aldığı sayılarla Türkiye'yi 16-15 öne geçirdi. Daha sonrasında Tayland tekrar 3 sayılır fark yakaladı ve geri dönüşe izin vermedi. Dördüncü set 25-19 Tayland üstünlüğüyle sona erdi.

HADAN 'ACE' BALADIN
Karar setinde Hande Baladın çok kritik bir ace sayısı kaydetti. Setin sonlarına doğru ise Türkiye'yi Ebrar Karakurt'un blokları ve sayıları ayakta tuttu. Setin sonlarında ise Tayland üstünlüğünü korudu ve sahadan 3-2 mağlup ayrıldı.

Haberin Devamı

EBRAR'DAN 24 SAYI
Milli Takımda Ebrar Karakurt 24 sayı ile en skorer isim oldu. Onu Hande 17, Zehra Güneş 15, Eda Erdem 13 ve İlkin Aydın 12 sayı iel oynadı. Tayland'da ise Moksri Chatchu-On 33 sayı ile en dikkat çeken isim oldu.

Filenin Sultanlarını şaşkına çevirdi Ebrar Karakurt patlaması