Voleybol Filenin Sultanları'nın hedefi Avrupa'nın zirvesi

Filenin Sultanları'nın hedefi Avrupa'nın zirvesi

14.08.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuvada zirveyi hedefliyor. TVF Başkanı Üstündağ ülkeyi gururlandıracak güzel bir sonucun peşinde olduklarını belirtirken, kaptan Eda ‘Final oynamak istiyoruz’ diye konuştu .

Filenin Sultanlarının hedefi Avrupanın zirvesi

CEV Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda mücadele edecek A Milli Kadın Voleybol Takımı, medya gününde basın mensupları ile bir araya geldi. TVF Burhan Felek Vestel Voleybol Salonu’nda düzenlenen etkinliğin ilk bölümünde TVF Başkanı Mehmet Akif Üstündağ, A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Giovanni Guidetti ve A Milli Kadın Voleybol Takımı Kaptanı Eda Erdem Dündar basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Başkan Üstündağ “Milletler Ligi müsabakalarında dünya 3’üncülüğü elde eden takımımız, ardından olimpiyatlarda 5’incilik elde etti ve herkesin gurur duyduğu bir milli takım izlediniz. Avrupa Şampiyonasında yine ülkemizi gururla ekran başına kitleyecek bir takım izleteceklerini düşünüyorum. İnşallah buradan da güzel bir sonuç elde edip, ülkemizi gururlandıracağız” dedi.

Kaptan Eda Erdem Dündar “Final oynamak istiyoruz, tabii çok zor olacak ama Sırbistan’da 2011 yılında da yine aynı şekilde 4’lü finallere kalmıştık. Zorlu bir turnuva bizi bekliyor ama çok keyifli olacak. İnanıyoruz ki Türk halkı bizi yine destekleyecek. Biz de onları oynadığımız iyi voleybolla, başarımızla onları ekranlara kilitlemek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

‘Rövanşa gidiyoruz’

Giovanni Guidetti, “Avrupa Şampiyonası kampına başladığımız ilk günden beri oyuncularım motive ve her zaman olduğu gibi antrenmanlarda yüzde yüzlerini veriyorlar. Son Avrupa Şampiyonasına kendi seyircimiz önünde kendi ülkemizde mükemmel bir şekilde oynadık ve gümüş madalya takmıştık. Şu andaki hedefimiz Sırbistan’da rövanşı Sırplara karşı oynayıp maçı almak, rövanşı almaya gidiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

'Eda Paris'teki olimpiyatta olacak'

TVF Başkanı Üstündağ, takım kaptanı Dündar’a gelen, ‘2024’teki Olimpiyatlar’da da sahada olacak mısın?’ sorusuna kendisi yanıt verdi.

Üstündağ “Ben şunu iddia ediyorum. Bu takımın içinde en genç oyuncudan daha genç olan Eda’ya sahibiz. Her yönüyle örnek bir sporcu. Türkiye’nin gururu olduğu gibi, bütün kızlarımızın da gururu ve olmaya da devam edecek. Bu ülke evlatlarıyla gurur duymalı. Tabii ki Eda, Paris Olimpiyatlarında her şartta ve halükârda yer alacak” dedi.