Voleybol Filenin Sultanları'nın verdiği set puan kaybettirdi! İşte puan durumu

Filenin Sultanları'nın verdiği set puan kaybettirdi! İşte puan durumu

19.09.2023 - 10:26 | Son Güncellenme:

2024 Paris Olimpiyat Elemeleri'nde Filenin Sultanları, Peru karşısında zorlandı. Mücadeleyi 3-1 kazanan Türkiye'de verilen set puan kaybına neden oldu. İşte dünya sıralamasında kazandığımız puan ve gruptaki son sırlama...

Filenin Sultanlarının verdiği set puan kaybettirdi İşte puan durumu

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Japonya'da düzenlenen 2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu üçüncü maçında Peru'yu 3-1 yenerek 3'te 3 yaptı.

Haberin Devamı

Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonluğunda üst üste galibiyetler alan Ay-yıldızlılar, Peru'yu da mağlup ederek üst üste 18'inci galibiyetine ulaştı. Ayrıca elemelerde 3 maç yapan Ay-yıldızlılar, rakiplerine sadece 1 set alma şansı verdi.

2024 Paris Olimpiyat Elemeleri B Grubu'ndaki 3'üncü maçından da galip ayrılan Filenin Sultanları, namağlup yoluna devam ediyor. Gruptaki rakiplerden Japonya da 2'de 2 yaparken, ev sahibi takım 3'üncü maçını Kosta Riko'ya karşı oynayacak. Grupta ilk 2 mücadeleden galibiyetle ayrılan Brezilya da 3'üncü maçta Bulgaristan ile karşı karşıya gelecek.

HERVAS: VARGAS EKSİK PARÇAYI TAMAMLADI
Peru başantrenörü Francisco Hervas, Türkiye maçı öncesinde şunları söyledi: Bizim için Türkiye'ye karşı oynuyor olmak harika bir deneyim. Türkiye'ye karşı şansımız çok yok. Elimizde olan gücümüzü kullanmaya çalışacağız. Şu çok açık ki Türkiye inanılmaz bir yıl geçirdi. Vargas eksik olan parçayı tamamladı. Cumartesi günü harika bir iş çıkardı. Takıma harika liderlik yaptı. Böyle bir takımla maç yapmak bizim için çok güzel olacak.

Haberin Devamı

HEDEF İLK 2 SIRA
Filenin Sultanları, grubunu ilk 2 sırada tamamladığı takdirde Fransa'da yapılacak olan olimpiyat oyunlarına katılma hakkı kazanacak.

Olimpiyat elemelerinde gruplarında ilk 2 sıraya giremeyen ülkelerin olimpiyat umutları bitmeyecek. Paris'te yapılacak olimpiyat şampiyonasına katılamayan ülkeler, elemelerin bitiminde 2024 Milletler Ligi'nde mücadele edecek. Milletler Ligi'nde oluşacak 2024 yılı sıralamasına göre ülkeler, olimpiyat için kota hakkı kazanacak.

Millilerimiz, elemelerde ev sahibi Japonya’nın yanı sıra Porto Riko, Bulgaristan, Peru, Arjantin, Brezilya ve Belçika ile mücadele ediyor.

VERDİĞİMİZ SET PUAN KAYBETTİRDİ
Sultanlar dünya sıralamasında 1 numarada olduğu için kendisinden alt seviyedeki takımlara set verdiğinde çok az puan elde ediyor. Peru karşısında 3-0 kazansaydık bize eklenecek puan 0.5'ti. Fakat mücadeleyi 3-1 kazandığımız için hanemize +0.01 yazıldı.

İŞTE GRUPTAKİ PUAN DURUMU