Basketbol Final zamanı

Final zamanı

26.03.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Bitci Kadınlar Basketbol Türkiye Kupası’nda bugün şampiyon belli olacak. F.Bahçe Safiport ile ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Servet Tazegül Spor Salonu’nda saat 15.00’te kozlarını paylaşacak, kazanan takım dev kupayı müzesine taşıyacak

Final zamanı

ÜMİT AVCI

Haberin Devamı

Mersin’in ev sahipliğinde düzenlenen Bitci Kadınlar Türkiye Kupası final müsabakası öncesinde basın toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi Barış Salonu’ndaki toplantıya Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, TBF Yönetim Kurulu Üyesi Serap Yücesir, TBF Genel Sekreteri Dr. Serhan Antalyalı ve kulüplerin başantrenörleri ile takım kaptanları katıldı.

Fenerbahçe Safiport Başantrenörü Victor Lapena, kupayı kazanmayı çok istediklerini ancak karşılarında da çok iyi bir ekibin bulunacağını söylerken, “Harika bir final olmasını bekliyorum” dedi. Sarı-lacivertli ekibin kaptanı Tuğçe Canıtez de “Sadece Türkiye’nin değil, Avrupa’nın değerli kadrolarından bir tanesine karşı oynayacağız, ev sahibi avantajları var ancak bizim de seyircimiz yanımızda olacaktır. En yakın arkadaşlarımdan birisi olan Esra Ural ve takımına karşı keyifli bir maç oynayacağız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kariyerinde birçok şampiyonluk yaşadığını ancak sadece Türkiye Kupası’nı ve Avrupa’da kupa kazanamadığını söyleyen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi Başantrenörü Aziz Akkaya ise “Her iki takım da kadın basketboluna değer kattı. EuroLeague ve EuroCup’ta iddialı iki takım finalde mücadele edecek. Ben de eksik kupalarımı bu kulüpte kazanmak istiyorum” diye konuştu.

Ev sahibi takımın kaptanı Esra Ural Topuz da “Her kulvarda şampiyonluğu hedefledik ve ilk hedefimiz de bu kupayı kazanmak. Finalde iyi basketbol oynamak istiyoruz. Ardından da Final Four’a daha emin adımlarla gitmek istiyoruz. Seyir zevkinin yüksek olduğu bir maç olmasını dilerim” değerlendirmesinde bulundu.