Milli Takım Finlandiya - Türkiye maç özeti! Millilerden buruk veda...

Finlandiya - Türkiye maç özeti! Millilerden buruk veda...

09.10.2017 - 23:30 | Son Güncellenme:

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 10. ve son maçında Türkiye deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı. İşte Finlandiya Türkiye maçının dakika dakika özeti...

Finlandiya - Türkiye maç özeti Millilerden buruk veda...

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 10. ve son maçında Türkiye deplasmanda Finlandiya ile 2-2 berabere kaldı. Turku şehrindeki Veritas Stadyumu'nda oynanan mücadelede A Milli Takımımızın golleri Cenk Tosun'dan gelirken, Finlandiya'nın gollerini ise Paulus Arajuuri ve Joel Pohjanpalo kaydetti.

Haberin Devamı

Goller: Dk. 76 Paulus Arajuuri, Dk. 88 Joel Pohjanpalo (Finlandiya); Dk. 57 ve Dk. 83 Cenk Tosun (Türkiye)

A Milli Takımımız sahasında 3-0 kaybettiği İzlanda maçının ardından 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılma şansını yitirmişti. Bu sonucun ardından grubu Türkiye 15 puanla 4. sırada bitirirken, Finlandiya ise 9 puanla 5. sırada yer aldı. Öte yandan grupta Antalya'da oynanan ilk maçı A Milli Takımımız, yine Cenk Tosun'un golleriyle 2-0 kazanmıştı.

DAKİKA DAKİKA MAÇ ÖZETİ İÇİN TIKLAYIN

İLK YARI

4. dakikada gelişen Finlandiya atağında, Schüller kaleye yaklaşık 28 metreden şutunu attı. Schüller'in sert şutu, yandan auta çıktı.
25. dakikada A Milli Takım, Selçuk İnan'ın düşürülmesiyle serbest vuruş kazandı. Topun başına geçen Hakan Çalhanoğlu'nun yaklaşık 30 metreden kullandığı frikikte, top üstten farklı şekilde auta çıktı.
31. dakikada ay-yıldızlı ekip gole çok yaklaştı. Cenk Tosun'un pasıyla Finlandiya ceza sahası içinde topla buluşan Oğuzhan Özyakup, kaleciyi geçmek istedi. Oğuzhan'ın sağına çekip şutunu atmak istediğı sırada Vaisanen kayarak yaptığı müdahale ile golü önledi.
34. dakikada ev sahibi takım etkili geldi. Sol kanattan ilerleyen Pukki, ceza sahasına hareketlenen Pohjanpalo'nun önüne pasını gönderdi. Pohjanpalo'nun ceza sahası içinde sol çaprazdan attığı sert şutta, Çağlar Söyüncü kayarak topu kornere gönderdi.
39. dakikada Finlandiya bir kez daha gole yaklaştı. Pirinen'in sağ kanattan kullandığı uzun kornerde Okay Yokuşlu'nun ters kafa vuruşunda, kaleci Volkan Babacan son anda uzandı ve topu kornere gönderdi.
Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona erdi.

Haberin Devamı

İKİNCİ YARI

52. dakikada gelişen A Milli Takımın atağında, Yusuf Yazıcı, ceza sahası içindeki İsmail Köybaşı'na pasını attı. İsmail'in sol çaprazdan bekletmeden çektiği şut farklı şekilde auta çıktı.
56. dakikada Türkiye tehlikeli geldi. Selçuk İnan'ın pasıyla sol kanattan son çizgiye inen İsmail Köybaşı, altı pas içine yerden sert ortasını gönderdi. Cenk Tosun kayarak dokunmak istedi, top ayaklarının arasından geçti ve ters taraftan taça çıktı.
57. dakikada A Milli Takım öne geçti. Finlandiya'nın savunmadan çıkarken kaptırdığı topu Selçuk İnan, Cenk Tosun'a gönderdi. Cenk, ceza yayı önünde rakibinden kurtulduktan sonra sağ ayağıyla sert vurdu, top köşeden ağlarla buluştu: 0-1
59. dakikada ay-yıldızlı ekip bir kez daha etkili geldi. Yusuf Yazıcı, Finlandiya ceza sahası önünde rakiplerinden teker teker kurtuldu, sol taraftan ceza sahasına giren Hakan Çalhanoğlu'nun önüne pasını gönderdi. Hakan'ın yerden şutunu kaleci Hradecky yatarak kontrol etti.
63. dakikada Finlandiya beraberliğe yaklaştı. Schüller ceza yayı önündeki Pohjanpalo'ya pasını verdi. Bu oyuncu ceza sahasına girer girmez sert vurdu, top kaleci Volkan Babacan'dan döndü. Boşta kalan topu savunma uzaklaştırdı.
68. dakikada gelişen milli takımın atağında, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup'a pasını attı. Oğuzhan'ın ceza yayı önünden sert şutu, yere de çarptı ve kaleciden sekti. Boşta kalan topa Cenk Tosun vurmak isterken, hakem rakibine faul yaptığı kararını verdi ve pozisyon sona erdi.
73. dakikada hızlı gelişen Türkiye atağında, Oğuzhan Özyakup, Yusuf Yazıcı ile paslaşarak ceza sahasına girdi. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu attı, kaleciden dönen topa Oğuzhan bir kez daha vurmak istedi, savunmaya çarpan top kornere çıktı.
76. dakikada Finlandiya beraberliği yakaladı. Lod'un kullandığı serbest vuruşta, ceza sahası içine gönderdiği topa, Arajuuri yakın mesafeden gelişine vurdu top ağlara gitti: 1-1
80. dakikada Finlandiya tehlikeli geldi. Lod'un sol kanattan kullandığı kornerde Arajuuri ceza sahası içinde iyi yükseldi ve kafayı vurdu. Kaleci Volkan Babacan topu yatarak kontrol etti.
83. dakikada A Milli Takım bir kez daha öne geçti. Emre Mor'un ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Cenk Tosun, sağ çaprazdan dar açıdan sert vurdu ve topu köşeden filelerle buluşturdu: 1-2
88. dakikada Finlandiya beraberliği yakaladı. Sol kanattan ceza sahasına giren Soiri'nin yerden ortasına arka direkte Pohjanpalo ayak koydu ve meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-2
Mücadele 2-2'lik beraberlikle sona erdi.

Haberin Devamı

FİNLANDİYA: 2 - TÜRKİYE: 2

Haberin Devamı

Stat: Veritas (Finlandiya)
Hakemler: Benoit Bastien, Hicham Zakrani, Frederic Haquette (Fransa)

Haberin Devamı

Finlandiya: Hradecky, Pirinen, Arajuuri, Vaisanen, Moisander, Lod, Lam (Dk. 86 Markkanen), Schüller, Hetemaj (Dk. 60 Hamalainen), Pukki (Dk. 82 Soiri), Pohjanpalo
Teknik Direktör: Markku Kanerva

Türkiye: Volkan Babacan, Ozan Tufan, Ömer Toprak, Çağlar Söyüncü, İsmail Köybaşı, Okay Yokuşlu, Selçuk İnan (Dk. 85 Mehmet Topal), Yusuf Yazıcı (Dk. 75 Emre Mor), Oğuzhan Özyakup, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun
Teknik Direktör: Mircea Lucescu

Goller: Dk. 76 Paulus Arajuuri, Dk. 88 Joel Pohjanpalo (Finlandiya); Dk. 57 ve Dk. 83 Cenk Tosun (Türkiye)
Sarı Kartlar: Dk. 90+2 Niklas Moisander (Finlandiya); Dk. 46 Selçuk İnan, Dk. 49 Okay Yokuşlu, Dk. 75 Yusuf Yazıcı (Türkiye)

MAÇTAN NOTLAR

Mircea Lucescu'dan 7 değişiklik

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri I Grubu 10. ve son maçında deplasmanda Finlandiya ile karşı karşıya gelen A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktör Mircea Lucescu, son oynanan İzlanda maçının ilk 11'inde 7 değişiklik yaptı.
A Milli Takım'da sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Arda Turan, Burak Yılmaz ve Nuri Şahin ile kart cezalısı Caner Erkin kadroda yer almadı.
Son antrenmanda sol üst adalesinde ağrı oluşan Kaan Ayhan da maç kadrosuna alınmadı.
Lucescu, İzlanda maçında ilk 11'de oynattığı Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu'na da ilk 11'de şans vermedi.
Lucescu bu 7 oyuncunun yerine ilk 11'de Ozan Tufan, Ömer Toprak, İsmail Köybaşı, Selçuk İnan, Okay Yokuşlu, Yusuf Yazıcı ve Hakan Çalhanoğlu'nu oynattı.
Rumen çalıştırıcı, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Arda Turan, Burak Yılmaz ve Nuri Şahin ile kart cezalısı Caner Erkin'in yanı sıra son antrenmanda sol üst adalesinde ağrı oluşan Kaan Ayhan, Mehmet Topal ve Emre Belözoğlu'nu bu maçın ilk 11'inde sahaya sürmedi.
Yedek kulübesinde ise Serkan Kırıntılı, Harun Tekin, Sabri Sarıoğlu, Emre Belözoğlu, Yunus Mallı, Mehmet Topal, Enes Ünal, Cengiz Ünder, Mevlüt Erdinç, Volkan Şen ve Emre Mor oturdu.
Kaan Ayhan'ın son anda kadrodan çıkarılması nedeniyle ay-yıldızlı ekibin maç kadrosunda 22 oyuncu bulundu.

Kaptan Selçuk İnan

A Milli Futbol Takımı'nın, Finlandiya ile oynadığı maçta sahaya Selçuk İnan kaptan olarak çıktı.
Arda Turan'ın sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılması, Emre Belözoğlu ve Mehmet Topal'ın da yedek kulübesinde yer alması nedeniyle kaptanlık pazubandını Selçuk İnan taktı.

Yıldırım Demirören tribünden izledi

Finlandiya ile Türkiye arasında Veritas Stadı'nda oynanan mücadeleyi Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören de tribünden izledi.
TFF Başkan Vekili Ali Dürüst ve TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da karşılaşmayı tribünden takip eden isimler arasında yer aldı.

Finlandiya'da 5 değişiklik

Finlandiya Teknik Direktörü Markku Kanerva, son oynadıkları Hırvatistan maçının ilk 11'inde 5 değişikliğe gitti.
Ojala, Granlund, Skrabb, Sparv ve Hamalinen'in yerine, Vaisanen, Lam, Lod, Pirinen ve Pukki'ye ilk 11'de şans verdi.

Tim Sparv kadrodan çıkarıldı

Ev sahibi takımda maç öncesinde ısınma hareketleri sırasında sakatlanan Tim Sparv kadrodan çıkarıldı.
Teknik direktör Kanerva, Sparv'ın yerine Schüller'i ilk 11'de sahaya sürdü.

Turku'da soğuk hava

Turku şehrinde Finlandiya ile Türkiye arasında oynanan mücadele soğuk bir havada başladı.
Maçın başladığı anlarda Turku'da hava sıcaklığı 8 derecenin altındaydı.

Tribünler büyük ölçüde doldu

Finlandiya-Türkiye maçında tribünler büyük ölçüde doldu.
Turku'daki 9 bin 372 kişi kapasiteli Veritas Stadı'nda oynanan maçta, yaklaşık 8 bin taraftar karşılaşmayı tribünden izledi.
Karşılaşma için çok sayıdaki Türk taraftar da tribündeki yerini aldı.




Yazarlar